Hawk Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Która będzie lepsza (chodzi mi o chipset) ta na VIA (np : VIA P4PB400L) czy ta na Intelu (NP: MSI). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Ta na SiS (648 - najlepiej ASUS). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 pod p4 w tej chwili to na i845pe i najlepiej asus p4pe gigabyte GA-8PE667 Ultra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 asus p4pe gigabyte GA-8PE667 Ultra Tylko, że one są niemiłosiernie drogie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 A co sądzicie o tych co podałem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Via + P4 jakoś mi nie pasi, a co do Intela to jest przecież pare chipsetów na nim... MSI to nie jest chipset 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 A co sądzicie o tych co podałem ? w zasadzie są teraz dwa rozwiązania - i845pe co proponuję ja i sis co proponuje Rafał reszta na chwile obecną się mniej liczy, wiec pytanie zasadnicze -ile masz kasy na mobo??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Gr00bY Mazur"]Via + P4 jakoś mi nie pasi, a co do Intela to jest przecież pare chipsetów na nim... MSI to nie jest chipset 8) Wiem ze to nie chipset w nawiasach podałem przykładowe płyty, a co do kasy do 500 PLN (cena w hurcie :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 no to jak nie potrzebujesz raidu aniu lanu to jedynym słusznym wyborem jest: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4126 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 czy ktos moze potwierdzic ze jak podlacza sie dysk pod kontroler ata100 na plycie z chipsetem intela to wydajnosc dysku jest ok. 20% nizsza od tego samego dysku podlaczonego pod kontroler raid ? (oczywiscie bez tworzenia zadnych macierzy) W kilku testach tbreak.com wykazalo taki fakt.(no ale oni testowali ostatnio same abity) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 no to jak nie potrzebujesz raidu aniu lanu to jedynym słusznym wyborem jest: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4126 Może być to mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 czy ktos moze potwierdzic ze jak podlacza sie dysk pod kontroler ata100 na plycie z chipsetem intela to wydajnosc dysku jest ok. 20% od tego samego dysku podlaczonego pod kontroler raid ? (oczywiscie bez tworzenia zadnych macierzy) W kilku testach tbreak.com wykazalo taki fakt.(no ale oni testowali ostatnio same abity) wiec port raid musiał pracowac jako ata i podlączony był pewnie tylko on na jednej tasmie jako master abit jest hpt a gb na promisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Gr00bY Mazur"] asus p4pe gigabyte GA-8PE667 Ultra Tylko, że one są niemiłosiernie drogie :( Wiekszosc z was opiera sie na cenniku komputronika a jest on kurewsko drogim sklepem. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Gr00bY Mazur"] asus p4pe gigabyte GA-8PE667 Ultra Tylko, że one są niemiłosiernie drogie :( Wiekszosc z was opiera sie na cenniku komputronika a jest on kurewsko drogim sklepem. :( to prawda jak ma sie gdzieś w pobliżu sklep lub znajomka to spokojnie z 5-10% można od komputronika odliczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 A co powiecie na tą recke ? http://www.wgk.waw.pl/modules.php?name=Tes...showpage&pid=48 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 A co powiecie na tą recke ? http://www.wgk.waw.pl/modules.php?name=Tes...showpage&pid=48 recka w porzo tylko chipsety jaky nie te które proponujemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Mi chodzi o ten chipset na VIA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Mi chodzi o ten chipset na VIA VIA+INTEL = KIEPSKI POMYSŁ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Troche czytałem na temat tego chipsetu i w wielu testach wypada dobrze. Pewnie SIS byłby lepszym wyborem 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 za niecaly miesiac bedzie premiera Granite Bay i wtedy tylko ten jeden chipset bedzie sie liczyl pod P4 ( no chyba ze sis nas pozytywnie zaskoczy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 a co ten chipset ma oferowac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 a co ten chipset ma oferowac? To samo co SiS655 czyli upragniony DualDDR. Tylko, że ten Granite Bay ma być przeznaczony niby na rynek serwerów więc nie wiadomo jakto z nim będzie. A SiS655 od początku ma być dla "normalnego" użytkownika. Pozatym ten chipset ma być aż 10$ droższy od i850 który do najtańszych nienależy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 qra kiedy bedzie sis655 - czekam juz z 2 tygodnie. A nie bede kupowal teraz jakiejs plyty zeby za 2 miesiace pluc sobie w twarz. Szukalem na stronie SISa jakis roadmap ale nie ma :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Fakytczne, temat sis655 jakos zniknol z sieci. Tylko ile mozna pisac ze kiedys bedzie. Opisano wielokrotnie co w nim ma byc i temat zostal wyczerpany. Trza poczekac do jego premiery poczytac co jest wart i moze kupic. Starsze wiesci na jego temat mozna przeczytac np. tu: http://www.in4.pl/komentarze.htm?news_id=1716&kbt=N http://www.faku.pl/modules.php?name=News&f...rticle&sid=1626 http://www.faku.pl/modules.php?name=News&f...rticle&sid=1374 http://www.faku.pl/modules.php?name=News&f...article&sid=371 Jakos malo o nim pisano. Moze dlatego ze firma SIS to nie Intel... Generalnie SIS655 powien byc dopiero w listopadzie ... albo i nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...