ddzini Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 http://cpc.pl/cgibin/shop?info=zcs&sid=02766557 wyglada niezle, choc mam zdecydowanie wrazenie ze bloki te same :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 niby napisali ze ma kanaly wewnetrzne ale jakies strasznie cienkie musza byc jezeli blok ma 8mm wysokosci :/ za ta kase mozna spokojnie zlozyc o wiele wydajniejszy uklad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Mnie już sama firma wystarcza za recencje- ja bym niczego od tej firmy nie kupił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Znaczy pompke i chłodnicę zmieścili w pudełku po CD-rom? :blink: impressive :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argaven Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Cena jest wysoka, a szczerze mowiac, to te wiatraczki z boku beda niezle chalasowac na wyokich obrotach jak sie rozleca, ale ogolnie lepiej sie zapowaiada niz poprzednie konstrukcjie, z ktorych (niestety) mialem okazje korzystac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Mnie jeszcze zastanawia sens umieszczenia tych wiatraczków z boku. W obudowach w tym miejscu jest zazwyczaj blacha do ktorej przykręca sie napędy, czasem bardziej ażurowa, czasem mniej, ale jednak tam jest. No i te wiatraczki maja gdzies po 8CFM (w sumie razem moze byc te ~65m3/h) przy max obrotach. Wg. sunona taki wiatraczek daje hałas rzędu 35dB :-P. A jak tak patrzę jaką wydajność mają 80'tki na 5v to zastanawiam się jaki poziom chłodzenia zapewnią te "ryczące 40-tki" na obniżonym napięciu. Najfajniej brzmi jednak "specjalny antywibrator", znaczy nic radości? tylko praca przy kompie? bez sensu B) No ale nie uprzedzajmy faktów, [cahe], może byś uzupełnił swój test o nową pozycję? update: Ale widać, że chłopaki dobrze kombinują, szkoda że tak powoli i nie wyciągają wniosków. Jakby zajeli 2 sloty 5 1/4, dali jakieś swiecidełka i lcd na wzór aquariusa, do tego cena max 500-600 pln i szło by jak ciepłe bułeczki :D. No dobra, jeszcze te nieszczesne bloki, ale wydają się być do nich bardzo przywiązani :wink: Edytowane 17 Lutego 2005 przez KloN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Moze ktos to wezmie do domu i przetestuje? "Masz możliwość zwrotu towaru do 30 dni od dnia zakupu, wszystkie ceny zawierają VAT." Masz racje Klon. Gdyby dali inne bloczki, odrobine wieksze weze, i jakies lcd to by napewno poszlo, jesli mialo by jako tako wydajnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 średnia moc rozproszona - 480W umożliwia komfortowe i bezpieczne chłodzenie nawet bardzo rozbudowanego PC, możliwość awaryjnej pracy również z wyłączonymi wentylatorami - chłodzenie zapewnia układ konwekcji wewnętrznej,Ja tu chyba czegos nie rozumiem - w tym pudeleczku po CD romie jest chlodnica + pompka + inne duperele i to ma rozpraszac 480W ? :blink: <_< Toz to chyba w kosmos sie wypromieniowuje; i jeszcze wentyle mozna powylaczac (avaryjnie - czyzby cos znowu sugerowali :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Ja tu chyba czegos nie rozumiem - w tym pudeleczku po CD romie jest chlodnica + pompka + inne duperele i to ma rozpraszac 480W ? :blink: <_< Toz to chyba w kosmos sie wypromieniowuje; i jeszcze wentyle mozna powylaczac (avaryjnie - czyzby cos znowu sugerowali :lol: ) 1281542[/snapback] mtbf 140000h 15 lat ! :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eq4ever Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Faktycznie dobrze kombinuja! Skoro maja duze niemobilne gowno, to zrobili male mobilne gowno - jak dla mnie to logiczne :D Pozdrawiam wszystkich wyznawcow ukladu kryza-fala :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 kolejne ścierwo! Wydajność na pewno niższa od wsześniejszych zestawów cpc(W CHLODNICĄ OFKORS), Umieszczenie pompki, chłodnicy i rezerwuaru w 1 pudełku podoba mi się, ale poza tym kicha. Bloki dalej takie same gowno. O Kant d upy to rozbić sobie można. Przecież za 300 zł mogę złożyć: - maxijet 100 - X3M - kadet - węze eheima + wentyl i shroud na chłodnicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) (...) jesli mialo by jako tako wydajnosc Ehh, ludzie, a kto Wam tak nakłamał, że wielkość sprzedaży jest funkcją jakości??? Tzn, to jest prawda, ale tylko dla niewielkiego segmentu rynku czyli ludzi kupujących świadomie i znających się na rzeczy. Liczy się marketing i cena (niekoniecznie niska, niektórzy lubią zapłacić dużo i taniego gó... nie kupią :D). A tych co nie wierzą zapytam tylko jakiego systemu operacyjnego używają :lol: Zresztą nawet jak sami nie kupicie, to i tak dostaniecie w prezencie od rodziców, żony, dziewczyny, kogokolwiek, skuszonych hasłami reklamowymi a komputery znających tylko z widzenia. O Kant d upy to rozbić sobie można. Przecież za 300 zł mogę złożyć: Tak, Ty możesz, i pozostali na tym forum też. Ale 95 procent społeczeństwa nie, bo sam komputer ich onieśmiela, a już wizja wody tak blisko elektroniki to jakiś horror. Nie mówiąc już o konieczności łączenia jakichś węży, pompek itp. I taka oferta na "ujarzmione" i zamknięte bezpiecznie w małym pudełku chłodzenia ma szanse spotkać się z dużym uznaniem. Pozdrawiam wszystkich wyznawcow ukladu kryza-falaAVE !!! :lol: Edytowane 17 Lutego 2005 przez KloN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 troche to nieprzemyslane o ile wiatraki sa poza blacha na napedy to wywalaja powietrze w nastepna blache - obudowe :lol: gdyby to zrobiec na dwie zatoki i dac wentylator 80x80 ,zmienic weze na conajmniej 8x1.5 ,zmienic krocce blokow ,to za 300pln powinno zrobic furore wzgledem zagranicznych gotowcow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Tak, Ty możesz, i pozostali na tym forum też. Ale 95 procent społeczeństwa nie, bo sam komputer ich onieśmiela, a już wizja wody tak blisko elektroniki to jakiś horror. Nie mówiąc już o konieczności łączenia jakichś węży, pompek itp. I taka oferta na "ujarzmione" i zamknięte bezpiecznie w małym pudełku chłodzenia ma szanse spotkać się z dużym uznaniem. dlatego CPC jeszcze istnieje... popieram 100% racji. Sam kiedyś byłem typem człowieka który otwierał klape obudowy z sraką w batach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 w sumie źle nie wyglada, gdyby to łaczyło sie z wydajnoscia i innymi bajerami jak lcd i swicidełka jak juz napisalisci to byłby dobry prodykt pod jedym warunkiem Niech zmnienia w koncu te bloki !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) 480W oddawania ciepła... do obudowy chyba. Dwa złocone bloki wodne... akwarelką. Jedna pompa specjalna Safe&Silent Q 300l/min, P 4W... tak wydajnej pompy 4W jeszcze nie widziałem. Wlot i wylot wody poprzez dwa przewody cieplne o standardowej średnicy 6mm... znaczy się wężyki trochę większe od cewnika. Pięć markowych wentylatorów SUNON (MTBF 160000 godzin, Q 65.5m3/h)... wydajność przy pełnych obrotach, czyli ogromny szum wentylatora, a co dopiero pięciu. Średni czas międzynaprawczy (MTBF) wynosi 140000 godzin... sądze, że znacznie szybciej zerdzewieje to. Zapewnia doskonałe chłodzenie serwerów i klastrów PC... OMG. Wnioski: Permanentny śmiech... Edytowane 17 Lutego 2005 przez EDDY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 a juz myslalem ze mi nic dzisiaj humoru niepoprawi a jednak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 :D Chyba ich poproszę o B) podesłanie tego :ploom: zestawu do :gitarzysta2: przetestowania i :mrgreen: zobaczę co :ph34r: zamknęli w tej :smile2: puszce :) Tylko jak to "coś" :shock: zaleje mojego :wub: kochanego :banana: 6800GT to ich :wisielec: zatłukę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Jest wejscie SATA - po polaczeniu przez ten interfejs tego puszko ustrojstwa z plyta glowna cieplo odprowadzanie jest do zasilacza :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Jest wejscie SATA - po polaczeniu przez ten interfejs tego puszko ustrojstwa z plyta glowna cieplo odprowadzanie jest do zasilacza :mur: 1282583[/snapback] WTF :blink: Co sądzicie o moim pomyśle przedstawionym post wyżej :?: Pisze na serio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 WTF :blink: Co sądzicie o moim pomyśle przedstawionym post wyżej :?: Pisze na serio :) 1282650[/snapback] Juz dzisiaj na GG pomysl byl omawiany z innym serwisem komputerowym, ale ogolnie dyskusja skonczylala sie slowem... ... LOL :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 luks__pl jesli masz odwage testoj... az sam jestem ciekawy co tam wrzocili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Z wrażenia aż wyjąłem cd-rom z kompa żeby mu się poważnie przyjrzeć i nie mam zielonego pojęcia jak oni zmieścili tam układ który odda 480W. Zawsze zastanawiało mnie to dlaczego kolesie z CPC polerują bloki po stronie krućców <_< i do tego robą zdjęcia chwaląc się efektem lustra po przeciwnej stronie procesora :mur: Ogolnie LOL... czekam tylko aż któryś kumpel "hacker" kupi sobie to mega dopasione chłodzenie wodą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 WTF :blink: Co sądzicie o moim pomyśle przedstawionym post wyżej :?: Pisze na serio :) 1282650[/snapback] No jakos te 480W trzeba odprowadzic :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Czy nie ma w polsce jakichs przepisow ktore by zabranialy producentom podawanie nieprawdzisych danych swoich produktów? Przeciez to co robi CPC powinno byuc nielegalne? Klient ktory zdecyduje sie na zakup w/w urzadzenia ze wzgledu na parametry podane przez CPC zostanie po prostu oszukany!!! To ze sa 40mm x5 to maja prawo. Glupio ale moga.. ale podawanie tych 480W to zywkle oszutwo a nie jakis dam wybieg marketingowy (do tego zalicze te bulbulizatory...). Pomysl niezly. Wykonanie jak zwykle na poziomie CPC. Faktycznie gdyby byla 80mm i to z przodu, na dwie czy nawet 3 zatoki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Osobiście zestawu CPC nie miałem w rękach więc na temat jego jakości i wydajności wypowiadał sie nie będę. Zauważcie tylko postęp w budowie bloczku: tutaj mamy kinematyczny odpowiednik dyszy Venturiego zamiast falowego. Czy to nie postęp ?? :P PS: specjalny atnywibrator wcale z komputerami mi się nie kojarzy ale ciiiii..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Znów robię za archeologa- odkopałem, bo zestaw pojawił się na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44112129 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 ah jeszcze te teksty z chipa :D lol nie mam pytan napewno to wc to konkurencja dla mojego zallmana na grafie i mobo ale z procem to sobie to nie poradzi ;] i nagrzewnica w miejce cdka i pewnie jeszcze pozlacana z ulatra wydajnymi dyszami Ampera ( albo Diesla) / ladnie brzmi nie ;) - nazwy wymyslone na poczekniu ;)/ .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 :D Chyba ich poproszę o B) podesłanie tego :ploom: zestawu do :gitarzysta2: przetestowania i :mrgreen: zobaczę co :ph34r: zamknęli w tej :smile2: puszce :) Tylko jak to "coś" :shock: zaleje mojego :wub: kochanego :banana: 6800GT to ich :wisielec: zatłukę. 1282492[/snapback] Wiecej emot prosimy!!! Bo twoje emocje podczas pisania tego tekstu sa dla nas slabo wyczuwalne :P. Chyba wezme na te 30 dni, nie mam nic do stracenia a czegos sie czlowiek nauczy... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 A teraz niezły LOL by CPC: Przełącznikiem umieszczonym na przodzie zestawu możesz regulować prędkość obrotową wentylatorów. Oznaczone na skali punkty charakterystyczne pozwalają na orientacyjne dostosowanie ich pracy do aktualnych wymogów: jedna dioda - zazwyczaj ustawienie optymalne, wentylatory są niesłyszalne, dwie diody - zapewnia intensywniejsze chłodzenie, szum jest niemal niesłyszalny, trzy diody - chłodzenie ekstremalne, hałas wyraźnie słyszalny. Pamiętaj, że dopuszczalne temperatury pracy większości procesorów przekraczają 70°C. W niższej temperaturze nie działają one lepiej. A od kiedy do K. nędzy woda płynie najpierw do gpu a dopiero po nim co bloku na cpu? A teraz co jest w komplecie(naprawdę): -strzykawka z igłą - chyba żeby po kupnie wstrzyknąć sobie powietrze w tętnice szyjną albo trochę WATERDOS'a Albo: Czasowe zmętnienie płynu chłodzącego po dodaniu polimeru antyglonowego SIM 28 i głośniejsza praca pompy podczas odpowietrzania są zjawiskiem normalnym. NO TO ZAJ....... JEST TEN WATER DOS POZDRO! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...