Skocz do zawartości
ddzini

Nowe Chlodzene Na Rynku

Rekomendowane odpowiedzi

<_< Żeby nie było to przedstawię całą rozmowę:

Mój mail do CPC:

Witam. Z tej strony Łukasz "Luks__pl" Sajboth z serwisu Tweak.pl. Piszę w sprawie pastwa nowego produktu, mianowicie WaterCooler Compact SE 12dB. Chciał bym się dowiedzieć czy istnieje możliwość otrzymania go do testów. Już opisywałem podobne zestawy, z moją pracę można się zapoznać np. tu: http://tweak.pl/artykul/porownanie_wc2

Jeśli to możliwe to prosił bym o namiary na jakiś komunikator np. GG, Tlen, Skype, ..

ps. pisze teraz z mojego maila służbowego w innej pracy dlatego jest "pc-shop.pl" ;)

Potem był mail do liska. Firma CPC napsiała do niego aby :-P potwiedzić moją tożsamość.

Następnie kolejny mój mail:

Wiem, że już potwierdziliście moją tożsamość ;) Jeśli jesteście zainteresowani testem waszego produktu (WaterCooler EFL 12 dB PLUS) na serwisie Tweak.pl to możecie przesłać go na adres:

xx-xxx xxxx

ul. xxxxx xxxxxxxxxxx xx

Łukasz Sajboth

Otrzymałem następująco odpowiedz:

Witaj.

Dziękuję za podanie adresu, oczywiście wyśle zestaw, w mailu potwierdzę dzień wysyłki.

Serdecznie pozdrawiam Krzysztof Piotrowski

Informacje dodatkowe, akcesoria, sklep www.cpc.pl

:angry: I mi nawet nie gadać o sponsorowanym arcie.

mechl!k ta odpowiedz nie jest skierowana do Ciebie, piszę to ponieważ są na tym forum osoby, które zaraz się rzucą z wiadomymi tekstami

Edytowane przez luks__pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hymm recenzja realnej (nie?)wydajności CPC wymagałaby zewnętrznego źródła do testu (tzn - nie od cpc tylko jakiegoś sklepu, który owy zestaw posiada)... Jak ktoś wspomniał - mogą odpicować zestaw :/ A w przyszłości jeśli ktoś zauważy różnice między wersją oficialną, a tą którą była w testach - cpc powie rev2.0 i [gluteus maximus] blada :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh lukas czekamy na recke... hyhy szykuje sie neizly polew...

1337204[/snapback]

Czy będzie polew to nie wiem, jakoś nie widzi mi się powódz w kompie :-P

Wysłałem zapytanie do CPC czy będę mógł rozebrać obudowę jednostki chłodzącej i pokazać co jest w środku, czekam na odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uzyskałem odpowiedzi  :-|

1349084[/snapback]

Hmm; jak dla mnie brak zaprzeczenia = potwierdzenie :blurp:

...srubokret w lapki i ... ;]

BTW. moje kondolencje z powodu przyszlego spalenia procka :lol: :wink:

Edytowane przez cvir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pocieszę cię jeszcze bardziej. Zestaw składa się z 2 bloczków, a NB też generuje sporo ciepła, także przy okazji można załatwić jeszcze sprawę płyty głównej.

1350231[/snapback]

A jak pęknie wąż - to grafa, muzyczna oja ^.^ Już czuć w powietrzu ten zapach spalonych części ^.^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie peknie bo ma domieszke grafitu.

a co do slomek to we wroclawiu pan marcin na wykladzie o podstawach chlodzenia wodnego przekonywal ze slomki przy slabej pompce sa rozwiazaniem tak samo dobrym jak 12/16 przy kolosie 1000l/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pocieszę cię jeszcze bardziej. Zestaw składa się z 2 bloczków, a NB też generuje sporo ciepła, także przy okazji można załatwić jeszcze sprawę płyty głównej.

1350231[/snapback]

Będę zakładał tylko blok na CPU, bo wokół NB nie mam otworów tylko takie śmieszne haczyki :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi