Skocz do zawartości
Fan99

Czy usunac tylni grill z zasilacza?

Wyciac ?  

1. 1. Wyciac ?

• Wyciac
      32
    • Zostawic
      3

Rekomendowane odpowiedzi

ja wyciołem go jush dawno ale jakiejś wielkiej poprawy nie zauwarzyłem. Może to dlatego iż wyntyl i tak chodzi na mniejszych obrotach i tak nie gwizdał. Jeśli masz troche czasu to wycinaj, nic nie tracisz a możesz zyskać troche ciszy :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co a moze sprobuj uzyc Szukaj co?, ja w ogole polecam uzywanie szukaj najpierw bo doswiadczonym uzytkownikom ktorzy maja cos sensownego do powiedzienia w takich tematach juz sie po prostu nie chce pisac po raz 15 o tym samym bo srednio raz na 2 tyg jest taki post, tak wiec jesli chcesz jakies wartosciowe porady -> Szukaj, chyba ze zadowalasz sie takimi jak te powyzej ktore sa krotkie, nie do konca na temat i czasem sprzeczne, powiem tylko 1: WYCIAC!, ale zobacz jescze -> SZUKAJ, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewidentnie wyciac . Radze jeszcze wyciac kratki wlotowe. Wtedy w obudowie mniejsze podcisnienie...co za tym idzie mniejsze turbulencje na lopatach wentyla...co za tym idzie duzo ciszej.Jak chcesz prawie bezglosnie to dodaj wentyl wlotowy do zasilacza z tylu na wysokosci radiatorow,oba wentyle posc na 5V i zdejmij obudowe zasilki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobre nozyczkii jedziesz ale ja nei wycinalem go zeby ciszej chodzilo mojwentyl jest nieslyszalny ( a mam codegena 300W 12A na 12V swietnie chodzi ??) ale popatrz o ile blokuje to gowno przplywu powietrza przeciez nikt tam palochow nie bedzie pachl nie

wywal to i bedzie spoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LUDZIE! NIEWYCINAJCIE TEGO... NAJLEPIEJ TO ZAKLEIC... BEDZIE CISZEJ HEHEEHEHHE I CAŁĄ OBUDOWE ZAKLECJIE... HAHAHA... A CO DO WYCINANIA GRILLA TO JA POLECAM PIŁE SPALINOWĄ... AHA I WSTAW SOBIE TAKI GRILL CO W SKLEPACH OGRODNICZYCH SPRZEDAJĄ ;) GŁUPI TOPIC = GŁUPI POST

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LUDZIE! NIEWYCINAJCIE TEGO... NAJLEPIEJ TO ZAKLEIC... BEDZIE CISZEJ HEHEEHEHHE I CAŁĄ OBUDOWE ZAKLECJIE... HAHAHA... A CO DO WYCINANIA GRILLA TO JA POLECAM PIŁE SPALINOWĄ... AHA I WSTAW SOBIE TAKI GRILL CO W SKLEPACH OGRODNICZYCH SPRZEDAJĄ ;)  GŁUPI TOPIC = GŁUPI POST

a czym smarowac, zeby kielbaski sie nie przyklejaly ?? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LUDZIE! NIEWYCINAJCIE TEGO... NAJLEPIEJ TO ZAKLEIC... BEDZIE CISZEJ HEHEEHEHHE I CAŁĄ OBUDOWE ZAKLECJIE... HAHAHA... A CO DO WYCINANIA GRILLA TO JA POLECAM PIŁE SPALINOWĄ... AHA I WSTAW SOBIE TAKI GRILL CO W SKLEPACH OGRODNICZYCH SPRZEDAJĄ ;)  GŁUPI TOPIC = GŁUPI POST

Ja zdecydowanie polecam oliwę z oliwek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post nieczego nie wnaszacy, ale

jak chesz aby wentyl chodził na 12V to wycinaj cos tam odczyjesz [moze wiekszy przepływ powietrza] a i tak bedze głosno.

Ja zamiedzam mojego 300-wattowca lekko zmodyfikowac

Dac dwa wentyle na 5V jeden wciaga drugi wyciaga.

ale to se tylko plany bo jest na gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc chce go wyciąć aby komp ciszej pracował. Bo mam chłodzenie z www.cpc.pl No i karte graficzną wycisze blokeim wodnym na CPC a wiatrak w zasilaczu i tak chodzi na 5V ale ja niemoge w nocy spać. A chce aby komp był non stop włączony. Jeszcze wyśle list do CPC czy morze mają coś na schłodzenie zasilacza. (Pewnie nie ale morze.........) Widziałem takie systemy. (wy pewnie też) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slyszalem ze wyciecie tylniej kratki zasilacza powoduje obnizenie halasu powodowanego przez wentylator ? Czy ktos juz usuna taka kratke ? I jak to podzialalo ?

Ale ty masz problemy :evil:

Wytnij sobie mózg, będziesz miał jeszcze ciszej niż gdybyś wyciął kratkę, bo tryby nie będą hałasować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc chce go wyciąć aby komp ciszej pracował. Bo mam chłodzenie z www.cpc.pl No i karte graficzną wycisze blokeim wodnym na CPC a wiatrak w zasilaczu i tak chodzi na 5V ale ja niemoge w nocy spać. A chce aby komp był non stop włączony. Jeszcze wyśle list do CPC czy morze mają coś na schłodzenie zasilacza. (Pewnie nie ale morze.........) Widziałem takie systemy. (wy pewnie też) :)

Koleś, do zasilacza trzeba robić samemu, albo na zamówienie. Wiąże sie to jeszcze z modyfikacja zasilacza (otwory itp.). Musisz mieć jeszcze 100% pewności, że nie będzie przeciekać, bo w zasiłce masz 220V.

Lepiej zainwestuj w cichy wiatrak, a z WC na zasilacz sobie daj spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleś, do zasilacza trzeba robić samemu, albo na zamówienie. Wiąże sie to jeszcze z modyfikacja zasilacza (otwory itp.). Musisz mieć jeszcze 100% pewności, że nie będzie przeciekać, bo w zasiłce masz 220V.

Lepiej zainwestuj w cichy wiatrak, a z WC na zasilacz sobie daj spokój.

Jak chesz sobie robic wodne w zasiłce to proponuje obic guma zasilacz, obudowe i najlepiej zrobic sobie pokój z gumy, bo jak ci to [nie daj boze] przecieknie to bedzesz miał niewesoło.

a i gumowe laczki a obudowe jednek lepiej zrobić z drewna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zdecydowanie polecam oliwę z oliwek...

Oj bLaSterD chyba nie znasz sie na grillowaniu...a co z tym olejem z pierwszego tolczenia z tramwaju??????????????:)

Szacuneczek

Ps Ale debilny temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...