contentl5 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Jak można w C++ dostać się do pliku jakiegoś? chodzi mi o to żeby np. pobrać tekst z pliku np. tekst.txt w krótrym jest zapisany jakiś tekst lub inne dane, potem w programie tymi danymi manipulować a potem zpowrotem przesłać je do jakiegoś pliku może być to inny plik. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Poczytaj sobie o strumieniach. W innym topicu polecales Symfonie C++ - to jest tam opisane z przykladami. Wiec nie bardzo wiem dlaczego pytasz o to na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 albo o stdio.h ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beerciol Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 FileOpen lub OpenFile .... dokladnie nie pamietam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawada Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 http://www.cplusplus.com/ref/cstdio/fopen.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dodger Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 jest taka klasa obsługi plikow: #include <fstream.h> odczyt: fstream plik; plik.open("sciezka do pliku", ios::in | ios::out); if (!plik) { //nie mozna otwozyc pliku } while(!plik.oef()) { plik >> zmienna1 >> zmienna2; } plik.close(); zapis: fstream plik; plik.open("inny_plik", ios::in | ios::out); if(!plik) { //nie mozna otworzyc pliku } plik << zminna_do_zapisania_w_plike << zmienna2; plik.close(); Mam szczerą nadziueje że pomogłem. Jeśli nie to pisz na e-mail postaram sie pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contentl5 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 dzięki wam bardzo jeśli bede potrzebował jeszcze pomocy to się odezwe a narazie dzięki bardzo pomogliście. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...