Skocz do zawartości
JAVX

P4 1600@2944 Mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Co ty mówisz zwykłe bartony zdarzały się i takie co robiły 2450MHz bez podnoszenia napięcia mowa ofkorz o stabilnym ustawieniu i gdzie ty widzisz że procek czegoś NIE przeszedł ? W dodatku AXP nie jest tak wrażliwy jak Intel na podnoszenie VCore wiec o ile mu zapewnisz odpowiednią temperaturę nie będzie żadnych problemów.

Edytowane przez Mardok =:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czy to niejest przypadkiem mobile ???? One lecą spokojnie do 2.7Ghz i nie próbuj podważać moich wypowiedzi. W mojej wyowiedzi chodziło o bartona (zwykłego).

Zresztą co do tego screana to przecież ten procek niejest stabilny!!! Prime to wykazał przecież nieprzeszedł jednego testu.

A tak wogule to bardzo kiepsko go podkręciłeś. FSB 170Mhz na bartonie to pestka z makiem.

1290829[/snapback]

To jest barton non mobile tylko z Low Power Desktop. Cpuz nie kazdego proca poprawnie wykrywa.Poza tym pisales wczesniej ze leca max 2500 na 1.9v wiec udowodnilem ze sie masz male pojecie. Pokaz mi te spokojne 2.7ghz. No kilka ludzi na tym forum ma tyle, ale o tym ze spokojnie i pewnie ze kazdy moze tyle miec zapomnij. Sprawdz ranking SuperPI. Wynik jest troszke stary i jest do poprawienia.

Jak pisalem moge go dluzej puscic w prime i jest w pelni stabilny. (na screenie lecial jakies 10 min). Pozatym ten screen zrobilem w 1 tygodniu posiadania tego proca jak jeszcze nie znalem jego mozliwosci. Nie pasuje ci 170 Fsb??

Moge spokojnie wrzucic 263. (moze wiecej??) Lepiej?? Mam mozliwosci

Uwazam tez ze wszystkie tematy oraz wypowiedzi jakie zamieszczasz na ekstremalnym sa zenada.

Bluzgasz goscia co pojechal ladnie Gf6600 za to ze ma wiecej od ciebie, a w podpisie masz ze 3d marki to choroba.

lol

eot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wrzucaj na 263Mhz fsb :D:D i rób screana :D:D: chcę to zobaczyć.

Zresztą co do wrażliwości AMD na napięcia to akurat niemiałem nigdy procka ze stajni AMD więc w tej sprawie niemogę się wypowiadać. Ale znam wiele osób mających AMD no i po 1.9V już zdarzały się nadłe zgony procków.

Mardok =:), ja opieram się na przykładach, które znam. Oczywistym jest, że czasem zdarza się jakiś leprzy egzemplarz.

Nie będę się z wami spierał bo każdy ma tu częściowo rację, ale moja wypowiedź tyczyła się wypowiedzi firmy AMD, że więcej z bartona nie wycisną niż 2200Mhz! I mieli rację bo wypuszczając procek muszą mieć 100% pewność, że jest sprawny. To, że czasem wyprodukują serię, która wytrzyma nawet i te 2.7 Ghz, nie znaczy, że są w stanie zawsze produkować taką serię. Raz pomiary są leprze a raz gorsze, jest pewien bład pomiarowy i widać w momencie, kiedy przypadkiem ten błąd jest bliski 0 to wychodzą super podkręcalne procki, a gdy jest na skraju normy wychodzą procki kręcące się do 2200Mhz, ale wypuszczając procesory muszą mieć pewnośc co do działania wszystkich procesorów!!!

Jakby to wyglądało jakbyście nagle przeczytaki w gazecie "co 10ty procek AMD o częstotliwości 2400Mhz pada po pierwszym uruchomieniu". Firma mogła by więcej stracic niż zystkać. Oni wiedzą co robią!! Nie podważajcie takich wypowiedzi. A selekcjonowac najleprzych serii przecież nikt tam niebędzie, gdy te procki w chinach chodzą po parę dolarów!!

Edytowane przez Spawacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Spawacz:

Wiesz co jak nie miałeś AMD to nie wypowiadaj się o AMD :/ Ja nie tykam Intela i nic o nim nie mówię bo nie mam doświadczenia i tobie radze to samo poza tym to temat o P4 1600 a nie o tym jak chodzi Barton :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wrzucaj na 263Mhz fsb :D:D i rób screana :D:D: chcę to zobaczyć.

1291006[/snapback]

Narazie masz w podpisie 10x260 2 2 2 11

W rankingu fsb 10.5x256 2 2 2 11

W superpi 11x249

Wyniki sa stare i moge je poprawic.

W tej chwili mam kompletnie zmodowana plyte. Prawdopodobnie wystarczyc sie pobawic biosami

i bedzie wiecej niz 263 (na takich taktach przechodzilem 3d marka 2001; super pi 16m) (mem test na 264)

Poza tym jak mi sie bedzie chcialo i bede mial czas to wrzuce. Kilka osob na tym forum wie ze jak cos pisze

sciemy nie wale. W przeciwienstwie do niektorych niezorientowanych a wypowiadajacycych sie na wszystkie tematy.

Nie musze spelniac zachcianek kazdej............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...