Skocz do zawartości
Janoo

Temperatura Abit Is7+celeron D 2.4

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takiego problema z temperatura w konfiguracji Abit is7+celeron D 2.4 bios najnowszy.Temperatura na jałowym biegu(procek 44-48 mostek 48-52)stres(procek 52-58 mostek 54-67).Chcialem zaznaczyć ze są to osiągi bez żadnego podkrecania a obudowa jest otwarta .

Wiem ze na takiej konfiguracji mozna ladnie podktęcic ale przy moich temperaturach troszke sie tego obawiam.W serwisie powiedzieli ze to normalne ale na wszytkich forach itp takie temperatuty osiaga sie ale juz po podkreceniu!!!!!!

Co mozna z taki fantem zrobic prosze o pomoc. :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymień chłodzenie proca. Ja mam Celka D 335 podkręconego na 3.5Ghz na coolerze Pentagrama Q80 AlCu i temp w stresie nie przekracza 59 stopni a w idlu jest 45. Na chipsecie mam cały czas 36-38. A i do tego coolera kup jakąś pożądną pastę termo. Polecam Artic Silver 5 (około 25 zł)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W identycznej konfiguracji przy procku @3.0 z chlodzeniem Pentagram Freezone QC80Cu (minimalne obroty) mam w idlu ok 36, stres 48 (pomiar z czujnika plyty, ale sadze ze w Twoim przypadku tez tak jest)

Rozwiazanie - zmienic chlodzenie (np. Pentagram QC80Cu + radiator na chipset Zalman ZM-NB32J)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W identycznej konfiguracji przy procku @3.0 z chlodzeniem Pentagram Freezone QC80Cu (minimalne obroty) mam w idlu ok 36, stres 48 (pomiar z czujnika plyty, ale sadze ze w Twoim przypadku tez tak jest)

Rozwiazanie - zmienic chlodzenie (np. Pentagram QC80Cu + radiator na chipset Zalman ZM-NB32J)

A jaka masz wersje Bios-u i jak wyglada sytuacja z mostkiem???/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi