Skocz do zawartości
muciek

Darmowy Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jakiś czas temu zamawiałem w sklepie internetowym (komputronik.pl) semprona 2200+. Tak jak ta firma ma w zwyczaju szybciutko dostałem przesyłkę od kuriera. Pospiesznie rozerwałem folie i moim oczom pokazało się pudełko z logiem firmy microsoft. Moje zdziwienie było jeszcze większe, gdy po otworzeniu owego pudełka wypadła tylko płyta, nigdzie procesora. Na szczęście był zawinięty w folie bąblową i upchany na końcu pudełka (wersja bulk) w pudełku do przenoszenie procesora. Lecz powróćmy do płytki, po oblukaniu pudełka i płytki doszedłem do wniosku ze jest to Windows XP HE ze specjalnym oprogramowaniem dla serwisów komputerowych i pisze jak byk: „Przeznaczony WYŁĄCZNIE dla firm produkujących lub montujących komputery PC i serwery”

I tu pytanie do was, czy Wy też dostaliście takie coś ze swoimi procesorami czy to może to pomyłka na moja korzyść :)

I może ktoś z was wie, co to za oprogramowanie dodatkowe dla serwisantów zawartych na płytce ??

Mam nadzieje ze nie złamałem żadnego regulaminu forum i przynajmniej ja nie widzę tu żadnego piractwa lub coś w tym stylu :) i myślę ze to dobra kategoria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jakiś czas temu zamawiałem w sklepie internetowym (komputronik.pl) semprona 2200+. Tak jak ta firma ma w zwyczaju szybciutko dostałem przesyłkę od kuriera. Pospiesznie rozerwałem folie i moim oczom pokazało się pudełko z logiem firmy microsoft. Moje zdziwienie było jeszcze większe, gdy po otworzeniu owego pudełka wypadła tylko płyta, nigdzie procesora. Na szczęście był zawinięty w folie bąblową i upchany na końcu pudełka (wersja bulk) w pudełku do przenoszenie procesora. Lecz powróćmy do płytki, po oblukaniu pudełka i płytki doszedłem do wniosku ze jest to Windows XP HE ze specjalnym oprogramowaniem dla serwisów komputerowych i pisze jak byk: „Przeznaczony WYŁĄCZNIE dla firm produkujących lub montujących komputery PC i serwery”I tu pytanie do was, czy Wy też dostaliście takie coś ze swoimi procesorami czy to może to pomyłka na moja korzyść :)

I może ktoś z was wie, co to za oprogramowanie dodatkowe dla serwisantów zawartych na płytce ??

Mam nadzieje ze nie złamałem żadnego regulaminu forum i przynajmniej ja nie widzę tu żadnego piractwa lub coś w tym stylu :) i myślę ze to dobra kategoria.

1282163[/snapback]

Masz farta :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skasuj topic bo komputronik Cie dorwie ;]

1282212[/snapback]

teraz to oni mi mogą [reszte każdy sobie uzepełni sam] :P

No, ale serio strasznie podejrzanie mi to wygladało, odczekałem jakiś czas, nic, zero odpowiedzi z komputronika aż napisałe tu bo nadal nie moge poczapić czemu zostałem tak chojnie obdarowny <_<

Edytowane przez MeGaMuCieK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tytule jest "Darmowy Windows" - więc zaczne od tego - jest taka opcja - ale dla studentów.

Na szczecińskiej polibudzie ,a ściślej w bibliotece mozna ściągnąc dla siebie /o ile jestes studentem/jakąś wersje WinXP z swoim własnym kluczem itd-tylko nie wiem czy coś jest tam powycinane czy nie.Kolega który sciągnąl dla siebie XP jest zadowolony.

Jeżeli kogos interesuja bliższe szczególy - mogę go popytac co i jak

pozdrawiam....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"w tytule jest"

A w tresci ?

Jest duzo szkol gdzie sa darmowe windowsy, u nas jest masa roznego oprogramowanie microsoft za darmo - ale chyba nie o to chodzi autorowi topica...

Ja osobiscie nie wie, jakie specjalne wlasciwosci ma ten windows - probowales go zainstlowac ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiscie nie wie, jakie specjalne wlasciwosci ma ten windows - probowales go zainstlowac ??

1282451[/snapback]

nie, własnie dlatego sie pytam co tam jest, poza tym nie mam takiej możliwości, teraz na kompie mam dużo nie swoich plków firmowych i jak by sie coś stało to bym stracił łeb :wisielec:

ale poszukam kogos kto by moze miał taka możliwość ;)

edit

Korzyści z uzywania zestawu OPK

-skraca czas preinstalacji

-eliminnuje koniecznośc odpowiadania na kolejne pytania instalatora dzieki wykorzystaniu zestwau konfiguracyjnego.

-Umozliwia kontrolowanie i dostosowanie nienadzrowanych preinstalacji przy uzyciu niestandardowych zestawów.

-Umieszcze folder producenta OEM w menu start

-Konfiguruje i dostosowuje program Microsoft Interent Explorer, doaczając witryne sieci Web producenta do Ulubionych i list adresów URL

-Umieszcze logo producenta OEM na ekranie powitalnym

Edytowane przez MeGaMuCieK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to ten badziew - kiedys sie takim czyms bawilem to sluzy do wykonania wersji instalacyjnej windowsa specjalnie pod konkretnego kompa - czyli np jak sklep sprzedaje jakis zestaw to robi takiego windowsa z dodatkami i sterami i potem moze go z takiej plytki nstalowac automatycznie na pozostalych zestawach - ale ogolnie zeby najpierw zrobic takiego windowsa trzeba sie niezle nagimnastykowac a jest na necie darmowa i latwiejsza alternatywa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to ten badziew - kiedys sie takim czyms bawilem to sluzy do wykonania wersji instalacyjnej windowsa specjalnie pod konkretnego kompa - czyli np jak sklep sprzedaje jakis zestaw to robi takiego windowsa z dodatkami i sterami i potem moze go z takiej plytki nstalowac automatycznie na pozostalych zestawach - ale ogolnie zeby najpierw zrobic takiego windowsa trzeba sie niezle nagimnastykowac a jest na necie darmowa i latwiejsza alternatywa :)

1283274[/snapback]

acha, a czy moge to "legalnie sprzedać" czy raczej nie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, a nie jest to przypadkiem wersja preinstalacyjna sp2 :-P , którą tak chojnie microsoft obdarowuje sklepy komputerowe, dodając ten shit wraz z oryginalnym systemem <_<

jak chcesz to Ci mogę z pięć jeszcze podesłać, bo się tym w pracy rzucamy

zrób zdjęcie tego czegoś i pokaż B) :-P

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi