Skocz do zawartości
zaciura

Nvidia Geforce Fx 5500 A Złącze Dvi-d

Rekomendowane odpowiedzi

Hej :]

Pytanie: czy karta geforce fx 5500 ma jakis problem ze zlączem cyfrowym DVI-D (odświeżanie) ?

Pytam bo przy takim zestawie (niżej) mam problem z odtwarzaniem filmów. Po odpaleniu ekran momentalnie robi sie czarny (jakby zgasł) żeby za moment powrocić, chwila ok, i dalej czarny itd...

Sprawdzałem juz przerozne konfiguracje sterowników (zassałem także najnowsze do samej karty ze strony nvidii..) i nic.

Podobna historia występuje przy szybkim i długim jednocześnie przesuwanu jakiegoś tekstu (przy pomocy paska przewijania lub np rozszerzając jakies ramki w wordzie itp.)

Nie mogąc dac sobie z tym rady, przełaczyłem sie na zlącze analogowe D-Sub, odpalilem film i wszytsko w porządku!!!

Wniosek: chyba grafa jakas do bani.

Potwierdzicie to, czy może problem lezy gdzies indziej ? (myslałem, ze moze monitor ale to raczej głupi pomysł).

win xp pro sp2

intel celeron 2.4 ghz

MSI 865 PE Neo2-P

nvida geforce fx 5500

lite-on dvdrw sohw-1653s

512 ram (dual kingstona 2x256)

120 gb hdd

lcd samsung sync master 710T

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prodecent zaleca na tym monitorze odswiezanie 60Hz. Max to 75Hz.

Uzyj programu REFORCE i ustaw w nim dla kazdej rozdzielczosc taka wartość.

Jesli to nie pomoze pozostaje ci sprawdzenie kabla DVI. Te ostatnio bardzo czesto padaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi