Bartes Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Pierwszy raz robić sieć bezprzewodową i już mam kilka problemów. Mam dwa kompy, laptop i PC. Do tego bezprzewodowy router D-Link DI-614+ przez który rozdzielam internet. Laptopa skonfigurowałem bez problemu (wszystko automatycznie bez przydzielania jakichkolwiek adresów), natomiast stacjonarnego nie mogę. Windowsowski kreator widzi router ale nie chce się z nim połączyć. Na razie robię sieć bez szyfrowania, potem się tym pobawię... To o co proszę to jaies linki z metodami konfiguracji sieci bezprzewodowych, może są jakieś wortale? Możę sami coś poradzicie? Cokolwiek... będę wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macos Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Witam no to tak mam taki sam router i ja tez mialem problemy. Ale 1) zrobiłeś aktualizacje softu dlinka 2) jeśli router widzi te kompy to dodajesz ich ip w zakladce dhcp i przydzielasz im adresy np laptop 192.168.0.100 a pc 192.168.0.101 (ustawiasz jako static ip, bo może gryza sie ip i jednego wywala) a potem na kompach albo ręcznie uystawiasz ip, maske i brame albo dhcp które już powinno dobrze pobrać adresy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...