Jin* Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 W 1680x1050 wyglada tak: btw ma ktos jakiegos GUI moda, bo czcionka troche za mala jednak jest w wysokich rozdzialkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 ładnie, to w wakacje sobie pogram w tą chwaloną przez mojego kolegę gierke. dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 W 1680x1050 wyglada tak:Rewelacja , przejde to drugi raz :D Fuksem nadzialem sie na ten temat :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny00 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 szkoda tylko ze czasami sie wykrzacza w malych pomieszczeniach. ale poza tym wyglada slicznie :P czego sie nie robi dla najlepszego rpg'a ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zawsze mowilem ze w rpg/rts'ach pozadne 2d>3d. Wystarczylo podbic rozdzialke i gra wyglada swietnie. Szkoda, ze nie robi sie juz takich gier. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyMichal Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zawsze mowilem ze w rpg/rts'ach pozadne 2d>3d. Wystarczylo podbic rozdzialke i gra wyglada swietnie. Szkoda, ze nie robi sie juz takich gier. taaak:) dajmy na to taki planscape albo arcanum... ze o baldourze nie wspomne... to były czasy:D chociaz teraz też nie narzekam:D bardzo spodobał mi sie rodzimy Wiedzmin:D Ale jednak Planscape trudno jest pobić czemu kolwiek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zawsze mowilem ze w rpg/rts'ach pozadne 2d>3d. Szkoda, ze nie robi sie juz takich gier.A ja coś czuję, że któryś developer jeszcze zrobi takie cRPG. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 A ja coś czuję, że któryś developer jeszcze zrobi takie cRPG. :wink:A ja czuje ze nie ;). Zero kasy z tego bedzie przy dzisiejszej 3L0 pop kulturze... Ten widescreen mod działa na 4:3 rozdziałkach ? (np 1024x768) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zawsze mowilem ze w rpg/rts'ach pozadne 2d>3d. Wystarczylo podbic rozdzialke i gra wyglada swietnie. Szkoda, ze nie robi sie juz takich gier.Nie jest tak zle , jakis czas temu kazdy mial okazje poznac Kotory , dla mnie po Tormencie to RPG numer 1 , zwlaszcza dwojeczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 taaak:) dajmy na to taki planscape albo arcanum... ze o baldourze nie wspomne... to były czasy:D chociaz teraz też nie narzekam:D bardzo spodobał mi sie rodzimy Wiedzmin:D Ale jednak Planscape trudno jest pobić czemu kolwiek...Akurat Arcanum bylo graficzna porazka IMHO... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Akurat na to mozna bylo przymknac oko ;) Gra nadrabiala (z nawiazka) fabula Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Tia, szkoda, ze z powodu buga nie dane mi bylo jej ukonczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Tia, szkoda, ze z powodu buga nie dane mi bylo jej ukonczyc.Mi nawet zaczac , jak dowiedzialem sie o limicie levelow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 A ja czuje ze nie ;). Zero kasy z tego bedzie przy dzisiejszej 3L0 pop kulturze... Ten widescreen mod działa na 4:3 rozdziałkach ? (np 1024x768) ? dziala, mozesz ustawic jaka chcesz rozdzielczosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 dziala, mozesz ustawic jaka chcesz rozdzielczoscDzięki za odpowiedź ;). No to wracam do najlepszych gier. PT i F1/F2 - klasyki rpg i dodatkowo F2 - best game Ever dla mnie ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 To ten mod tez dziala z falloutami? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 To ten mod tez dziala z falloutami? :)A nie wiem :D. Działa z ID,BG1 i 2 i PT a czy z Falloutami to nie wiem. Ja i tak sobie wrócę do starych dobrych F ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 (edytowane) Ok panowie. Zainstalowałem PT + nieoficjalny paczyk + widescreen mod i wszytko byłoby wspaniale gdyby nie to ze tekst jest trochę mały (i to na 1024x768) no i filmiki (da sie przeboleć) i menusy są w 640x480 (z tym już gorzej). Da sie jakoś to naprawić ? Tutaj dużo sie czyta i to po pewnym czasie bedzie męczyć (mnie po 40min gry oczy już bolały) a grafika teraz prezentuje sie świetnie ale przez te ubytki jest pewien niedosyt. EDIT Znalazłem coś takiego: http://www.spellholdstudios.net/ie/ghostdogs-pst-ui Szkoda tylko ze z 1024x768 nie działa :|. O jeszcze coś innego znalazłem: http://www.shsforums.net/index.php?showtopic=37364 Dodatkowo w topicu poniżej podobno można prosić o inne rozdziałki: http://rpgcodex.net/phpBB/viewtopic.php?p=614077#614077 Edytowane 26 Grudnia 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Planescape: Torment [PRE-ORDER] http://www.gram.pl/sk6_9gnfGe4_Planescape_Torment.html :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Mi sie ostatno udalo odnalezc swoja wersje PT w rozkladanym digipacku wydania premierowego :) Szkoda tylko ze pudelka kartonowe polecialy juz do smieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lilbe Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 witam mam problem z ta gra mianowicie po instalacji gra sie uruchamia pokazuje sie intro filmik i nagle windows vista minimalizuje ekran skanuje i pisze ze jest problem z programem i wylacza go Oo odpalam nie na swoim kompie wiec nie wiem czy rodzice :P maja sterowniki wszystkie ma to jakies znaczenie ? jak ktos mial ten problem niech pomoze ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Proponuje nabyć trochę wiedzy :P Nie wiesz czy są sterowniki? Wejdź w menadżer urzadzeń i sprawdź. Ale to ma guzik do tego. Udpal w trybie zgodności z XP. Powinno ruszyć. Na Win7 działa bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 (edytowane) Cóż może zmienić naturę człowieka? Eee... Wiele, ale to nieważne. Ważne, że ukończyłem "Planskejpa" po raz trzeci. Przytłaczający wręcz ogrom gry sprawia, że nie sposób *poznać* ją w trakcie jednej rozgrywki, o czym świadczy fakt, że grając trzeci raz, odkryłem nowe postaci, zadania, lokacje, przedmioty... Główna ścieżka fabularna nie zachwyciła mnie już, niestety, jak za pierwszym razem. Nie mogę jednak powiedzieć, że się postarzała. Wciąż zadziwia zakrawające na egoizm zadanie główne: rozwikłanie zagadki nieśmiertelności. Sory, mam ważniejsze sprawy na głowie, Sfery mogą poczekać. Wyborowym zagraniem było pozostawienie w grze wspomnień poprzednich wcieleń, które z czasem odnajdujemy w zakamarkach umysłu. Pyszka. Moją ulubioną lokacją było, jest i będzie Sigil, a dokładniej Ul i to, co znajduje się pod nim. Jego niepowtarzalna atmosfera pozwala pogrążyć się w świecie gry bez reszty, a monumentalne budowle zapierają dech w piersiach. Perfekcji dopełnia cudowna muzyka, niekiedy wręcz hipnotyczna (Gospoda pod gorejącym człekiem!)! Co więcej to właśnie w Sigil znajdziemy od zatrzęsienia informacji o tym fascynującym świecie (Kandrian to istna kopalnia wiedzy) i najwięcej zadań pobocznych. Trzeba odnotować, że na oko 70% gry stanowi czytanie i rozmawianie. Uwielbiam robić notatki z dobrych gier. Grając w Sanitarium, zapisałem parę kartek A4. Tutaj sytuacja się powtórzyła. Zdołałem nawet naszkicować świat. Zastanawiam się, w ilu procentach jest prawdziwy. Większość NPC jest unikatowa. Niemal każda napotkana na ulicy osoba ma nam coś innego do przekazania. Natomiast bohaterowie "przyłączalni" nie są zwyczajnymi maszynkami do zabijania. Można z nimi dyskutować, wymieniać poglądy o świecie, poznawać ich historie i uczucia, a nawet z nimi trenować. A czary wysokiego poziomu mają swoje własne przerywniki filmowe. I to nie byle jakie (działo Mechanusa!). Zachwyca również mnogość rodzajów przedmiotów. Gadające książki, oczy, urwane palce z pierścieniami, magiczne kostki i zagadkowe świstki papieru, dzienniki, soczewki... Długo wymieniać. Muszę natomiast nadmienić, że z drugiej strony brakuje tak podstawowych przedmiotów jak zbroja, łuk czy miecz (w grze są chyba tylko dwa, z czego jednego nie można nawet wyjąć z ręki właściciela). Poza tym pula przedmiotów jest skończona, przez co w sklepach nie pojawia się nic nowego. Kolejnym z minusów jest fatalny pathfinding. Ręce opadają, kiedy postać zamiast przejść po prostej linii z punktu A do punktu B, lawiruje między nimi bez celu. AI również najwyższych lotów nie jest. I najpoważniejsza wada: odkąd Bezimienny opuszcza Sigil, PT traci swoją świetność. Nie ma już gargantuicznych budowli, zmienia się muzyka, trzeba więcej walczyć, właściwie nie ma zadań pobocznych, ulatnia się cały klimat. Klątwa jest najnudniejszym miejscem gry. Później jest niewiele lepiej. Wielka szkoda, że tak wyśmienicie rozpoczęta historia kończy się najzwyczajniej miernie. Jeszcze o polskim przekładzie: mimo zatrzęsienia błędów wszelakiej maści i kilku zbyt aktorsko wypowiedzianych kwestii - nie znam lepszego. Pół tony screenów: Edytowane 23 Września 2010 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Klątwa jest nudna, ale przejście jej z pamięci to jakaś godzina roboty :P. Zbroja jest zbyteczna jak postać ma dużo zręczności, jak tej zręczności nie ma to przecież i tak się jest nieśmiertelnym ;). Po co nieśmiertelnemu zbroja :P. Jeśli chodzi o broń to rzeczywiście jest biednie, jedynie topór od demona mi się podobał ;]. Jednak smaczki takie jak zęby dla Mortiego czy oczy dla Bezimiennego to ciekawe urozmaicenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 (edytowane) Ta gra to było mistrzostwo. Np. Słup Czaszek i historia z Morte, albo gdy potem będąc tam ponownie z Vhailorem trzeba było omijać jeden temat rozmowy bo inaczej atakował Bezimiennego. Ale chyba najbardziej genialna była akcja z tą zabawką githa. Najpierw odkrywamy ją dogłębniej niż on, pomimo, że studiuje ją już wiele lat, a potem się okazuje, że tak w ogóle jedno z naszych poprzednich wcieleń skleciło mu ją na kolanie. Przynajmniej o ile mnie pamięć już nie myli, mam nadzieję, że czegoś nie pomerdałem. Edytowane 23 Września 2010 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 O tak! Nieprzerwany krąg Zerthimona i historia z nim związana to istny majstersztyk! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlikos Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Ta gra jest jak książka. Warto wczytywać się we wszystko co można. Niby "wielkość świata" nie jest porywająca, ale już sama kostnica jest tak świetnie napakowane różnymi smaczkami, że poezja. No i te historię, jak z twarzami w katakumbach płaczących kamieni. W dodatku pierwszy i chyba jedyny raz nie irytowała mnie amnezja głównego bohatera. Amnezje jestem w stanie wybaczyć jeszcze Wiedźminowi albo BG2, ale już o wiele mniej chętnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 W BG2 bohater nie ma amnezji :P. Nawet zaczyna się z lvl 7 jeśli nie importowało się save (taki lvl można było osiągnąć przy pełnej drużynie). Importując postać zachowuje się wszystkie cechy, a bohater może mieć amnezje jeśli wybierzesz odpowiednią kwestię dialogową. Jeśli grałeś w BG1 to oczywiste jest, że wybiera się dialogi odpowiadające swoim doświadczeniom. Krótko mówiąc, fabularnie bohater pamięta wszystko, jedynie gracz może wybrać dialogi, które opiszą postacie lub wydarzenia z jedynki. Torment to rzeczywiście książka, mało tego, jest to książka, która wciąga na długie godziny, a my sami możemy stać się jej bohaterem. Piękna gra, wspaniała fabuła i przebogate dialogi (uzależnione od cech postaci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Ja w swoim uwielbieniu zaryzykowałem i nabyłem serię książek, których akcja odbywa się w świecie Planescape! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) Dobra, mój ojciec ma kłopot - zginął na Śmietnisku (Trash Warrens) i obudzil sie w Zakopanej Wiosce (burried villeage), nie wykonał jeszcze wszystkich zadań w Hive - więc jak się dowiedział że trzeba przejść cały akt zanim wróci tam ponownie to się trochę wkurzył. W dodatku w wiosce nie ma nikogo kto by skupywał przedmiotów które dropuja szczury. Wszystko dobrze czytam z poradników, czy też jest jeszcze jakaś nadzieja (sam jeszcze nie gralem) ? Edytowane 1 Kwietnia 2011 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...