żelazny karzeł wasyl Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Witam mam xp , graficzke fx 5200 128mb problem objawia sie rozmywaniem kolorów np przy ikonkach na pulpicie, przy kazdym obrazku i napisach na st www, przykład http://www.senser.republika.pl/grafika/111a.bmp zmieniłem strerowniki, odinstalowałem je w trybie awaryjnym i nic ;-( ale jak zmienię grafike na starszą to wszystko jest ok, nie wiem czy to wina karty czy może ustawień, kiedyś na tej karcie było wszystkko ok i nagle któregoś dnia się zjepsuło ;-) prosze napiszcie co o tym myślicie, ja chyba oddam ją do serwisu i tyle ! pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loq Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Sugeruje Format+Najnowsze Stery :x, a jak sienie uda to pozostaje reklamacja, chyba, że to juz stary FX i podkrecany wtedy sugeruję wymianę :F :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żelazny karzeł wasyl Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 kupiłem 17 września 2004 i nic nie podkręcałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żelazny karzeł wasyl Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) no dobra ale czy reinstalacja systemu tak naprawdę coś zmieni ? szkoda wszysto od nowa instalować i ustawiać hmmm Edytowane 17 Lutego 2005 przez żelazny karzeł wasyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Witam mam xp , graficzke fx 5200 128mb problem objawia sie rozmywaniem kolorów np przy ikonkach na pulpicie, przy kazdym obrazku i napisach na st www, przykład 1282889[/snapback] Yyy patrze na tą fotke i nie widze żadnych rozmazań... Masz może LCD ? Jeśli tak to musisz mieć odpowiednią rozdzielczość oraz odpowiednio go ustawić. :| Edytowane 17 Lutego 2005 przez Nexer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żelazny karzeł wasyl Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 mam lcd ale wcześniej było ok ustawienia mam tak jak poprzednio !| a jeśli chodzi o zdjęcie to własnie sprawdziłem przez inny komputer że jest ok tylko u mnie widać rozmazania zrobiłem screna i myślałem że zapisze z rozmyciem ale okazuje się że zapiasał prawidłowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 To może poprostu być wina LCD, a nie samej grafy. Jeśli masz jakiś monitor CRT (zwykły) to go podepnij do tego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loq Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Z tego wynika, że to nie grafa ale monitor CI szwankuje :x bo my widzimy normalnie :x:X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żelazny karzeł wasyl Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 no dobra ale jak zmieniłem grafikę na tnt2 taka miałem kiedyś ;-))) to wszystko działa poprawnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 no dobra ale jak zmieniłem grafikę na tnt2 taka miałem kiedyś ;-))) to wszystko działa poprawnie 1282956[/snapback] To zależy od monitora. U mnie (NEC 1701) trzeba na nowo dostrojić monitor po wymianie karty graficznej bo inaczej tekst jest wyświetlany z dużym rozmazaniem. Możliwe, że u Ciebie też tak trzeba zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żelazny karzeł wasyl Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 (edytowane) monitor już ustawiałem, recznie i automatycznie ostrość jest ok, tylko te cholerne rozmycia na niektórych elementach obrazu hmm a na tym scrinie co podałem to nic nie widać a co myślicie o reinstalacji systemu ? co toś zmieni ? bo ja wątpie w to Edytowane 18 Lutego 2005 przez żelazny karzeł wasyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...