Unio Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Witam, Przyszedl czas i na mnie zeby pokazac swoje WC ;] Narazie jest to wersja probna bo czekam na blok na GPU(proxime) prosze sie nie smiac z tego prowizorycznego shrouda na chlodnicy bo on jest zrobiony tylko po to zeby woda sie za bardzo nie grzala W najblizszym czasie planuje zalozenie proximy i zamiane tej tektury na chlodnicy na blache :rolleyes: Narazie wyglada calosc jak wyglada ale sprawuje sie znakomicie. :D A teraz czas na przedstawienie czesci: pompka to atamanik 305 (praktycznie nie slyszalna) bloczek to nukleon2 chlodnica to skraplacz od pana Rysia (thx) oraz weze eheim i pojemnik sporzywczy ;] wszelkie uwagi oraz propozycje sa zawsze mile widziane :) Edytowane 18 Lutego 2005 przez Unio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Skraplacz od Pana Rysia robi wrażenie :D a jak temperaturki?? Jaki sprzęt?? Ogolnie prezentuje się nieźle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 fakt skraplacz od Ryska syci ;] pomaluje jego obudowe bo taka ocynkowana blacha nijak wyglada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Zmień serwer bo nie widać zdjeć. Polecam http://www.photobucket.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 cza przyznac ze przyzwoicie :) nawet jakiegos sporego burdelu w kablach nie ma :) tylko ten 1 wentylek [80x80] mnie rozsmiesza , walnij tam chociaz 1x120 i bedzie spoko , a tak ni w rzyc ni w oko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 "Przykro nam, strona chwilowo nie działa z powodu przekroczenia godzinnego limitu transferu." :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Mi sie w podoba =) sam dzisiaj skonczylem montowac wszystko w budzie. Buda praktycznie identyczna jak Twoja moze ciut mniejsza i wszystko sie w srodku zmiescilo. Niedlugo moze zapodam fotki i zjedziecie moje WC :P nie nastawialem sie na wyglad tylko na wydajnosc raczej i zeby zmiescilo sie to w moja bude midi. :) pozdrawiam P.S Dzidzia gratulacje za super smiley'e :D haha P.S 2 w moim ukladzie tez bedzie proxima ale na CPU idzie PowerX takze mam troche ulatwione zadanie bo 2 krocce :P nie zmontowany uklad bo wlasnie za nimi czekam.. w sensie za kroccami :/ Edytowane 17 Lutego 2005 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 spoko buda juz teraz nie robia takich Codegenow jak kiedys - mozna bylo wywalic kieszen na FDD i wszystko sie zmiesci tez mam taka tylko ladniejsza :D bo cala srebrna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 he h ale za ta 80x80 to naleza sie brawa :) h eh zmien ja na cos innego .. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unio Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 zdjecia juz zostaly wrzucone na inny serwer :) co do temperaturek to wynosza one okolo 33 st(odczyt z MOBO) na moim sempronku 2400+, czas chyba pomyslec o podkreceniu :lol: o wiatraczek to nie 80 tylko 92 zalmana, lezy w szufladzie u mnie papst 120 ale ten zalmanek niezle daje sobie rade i do tego jest nieslyszalny. Dzisiaj przyszla proxima wiec na weekendzie powinienem ja zamontowac i jak mi sie uda to zapodam zdjecia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 (edytowane) Sama ta dektura to jeszcze nie shroud. Sprawdź jak jest bezniej, może się okazać że bezniej będzie lepiej. No chyba że między tą dtektórą a finami jest jakaś pusta przestrzeń. Wentylator ze Shrouda powinien tłoczyć powietrze przez wszystkie finy. Powinien wyglądać np. tak: Edytowane 18 Lutego 2005 przez Kazik70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 za duzi zagiec weze w niedlugim czasie zaczna sie zalamywac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unio Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 kazik miedzy finami a wentylatorkiem jest jakies 3 cm wolnej przestrzeni, a wiatrak jest tak ustawiony ze wytlacza na gore powietrze A z zagieciami bede walczyl jak zaloze proxime, najwyzej uzyje paru kolanek gdyby nie udalo mi sie wyeliminowac wszystkich wiekszych zagiec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 niezle niezle tylko jezeli mialbym sie czepiac ( ale pozytywnie ) : 1) dlaczego Zielone weze ???? igielitowe ladniejsze :] 2) plyta niebieska, wieczko pojemnika zolte, weze zielone, buda biala a chłodnica cynkowana = nie przypiol ni przylatal ... 3) drewniane nozki pod chlodnice to prowizorka rozumiem :) ( kontowniki metalowe sa tanie pomysl o tym ) Napisalem to co mi sie nie podoba teraz na TAK porzadeczek jest jak sie nalezy :) fajnie rozwiazany patent z chlodniczka na obudoowie i temp calkiem niezle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 letrev weze zielone bo innych EHEIM'ow nie ma, a sa najlepsze :) pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 i te weze sa troche za dlugie .... ale to wiadomo pewnie sie zmieni po proximie ;) + zamknieta buda - nie ma flopa - przelotka na tyle budy - zapewne brak odpowiedniej wetnylacji budy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...