saigon Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Która karta najlepiej wykorzystuje OpenGL w cenie 200-300 zl? Wyczytałem, ze z Radka 9500 można zrobic 9700@FireGL, niestety w tej chwili ta karta jest dla mnie za droga :(. Zalezy mi wlasnie na OpenGL ponieważ pracuje (ucze się) w programach CAD (Inventor, Pro/E, Catia). Zastanawiam się nad Radonem 9550 i podkręcić go na 9600, ale czy to poprawi wydajności w w/w programach? A może w tej cenie lepiej porozglądać się za innymi kartami? Mój sprzet to Solek 75FRN2-L, Barton 2500+ M, 2x256 DDR400, HDD 80GB, a wlasciwie to dopiero sie taki sklada, brakuje mi tylko grafiki. Za pare tyg. Będę montowal chlodzenie wodne, wiec tym bardziej chciałbym z mojej grafiki i innych podzespołów wycisnąć wiecej niż producent przewiduje. Doradzcie, bo już 2 tyg. przegladam internet i grupy dyskusyjne, ale od tego to tylko mi się metlik w glowie zrobil. Edytowane 17 Lutego 2005 przez saigon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 4ti i quadro mod Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumite Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 4ti i quadro mod 1282994[/snapback] O, a mozesz sprecyzowac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 GeForce 4 i przerobic go na Quatro (czyli na profesionalna, optymalizowana pod cad itp..) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saigon Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 GeForce 4 i przerobic go na Quatro (czyli na profesionalna, optymalizowana pod cad itp..) 1283161[/snapback] Ktory Ti4 najlepiej nadaje sie do modowania i @ w tej cenie (200-300zl) i na na czym sie skupic przy podkrecaniu? Wiem ze pewnie Wam nudze i dla Was jest to oczywiste (dla mnie niestety nie), ale wszedzie pisze o @ ale dla kart ze wsparciem DX9, ale ja jestem skazany na GL. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruseq Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Która karta najlepiej wykorzystuje OpenGL w cenie 200-300 zl? Wyczytałem, ze z Radka 9500 można zrobic 9700@FireGL, niestety w tej chwili ta karta jest dla mnie za droga :(. Zalezy mi wlasnie na OpenGL ponieważ pracuje (ucze się) w programach CAD (Inventor, Pro/E, Catia). Zastanawiam się nad Radonem 9550 i podkręcić go na 9600, ale czy to poprawi wydajności w w/w programach? A może w tej cenie lepiej porozglądać się za innymi kartami? Mój sprzet to Solek 75FRN2-L, Barton 2500+ M, 2x256 DDR400, HDD 80GB, a wlasciwie to dopiero sie taki sklada, brakuje mi tylko grafiki. Za pare tyg. Będę montowal chlodzenie wodne, wiec tym bardziej chciałbym z mojej grafiki i innych podzespołów wycisnąć wiecej niż producent przewiduje. Doradzcie, bo już 2 tyg. przegladam internet i grupy dyskusyjne, ale od tego to tylko mi się metlik w glowie zrobil. 1282978[/snapback] Proponuje ati firegl 8800 128MB cena kolo 300 jak najbardziej pod opengl :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loq Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 WG. mnie do openGL najelpsze sa FX'y, nawet 5200 będzie lepszu niż każdy Tytan :] <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cherry_Coke Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 no pod opengl-a to tylko nvidia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Dla o-gl tylko Nvidia i jak wyżej gf 4 ti przerobiona na quadro (riva tuner :) Mialem gf2 mx 400 @quadro, używalem jej do 3d maxa, przeróbka na Q dala naprawde kopa i jakosci i wydajności. Pozdrawiam. Ps. Zaden fx 5200, mod Quadro juz na niej nic nie da, wydajność gf 4 ti jest w o-gl lepsz. Edytowane 23 Lutego 2005 przez BeerdMan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...