deniro24 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Walcze z kompem juz od tygodnia, jade na Windows XP, system świeżutki (mam obraz Ghosta), programy cały czas te same (nic nie doinstalowuje). Teraz mój problem: komp sie zawiesza w nietypowy sposób , to znaczy jeżeli cos cały czas na nim robie to jest OK ale jak go zostawie na kilka minut to odrazu jest zwis (pasek zadań sie blokuje , pulpit tez częściowo), jeżeli mam np włączonego emula podczas tego zwisu to spoko moge wszystko w nim robić ale w niczym więcej, zwine go na pasek i juz po wszystkim. Wyłączyłem ostatnio wygaszacz bo zaczęło sie od tego że po powrocie z wygaszacza pasek zadań "nie powracał " to znaczy był czarny i zawieszony juz. Myslałem że może to przez wygaszacz, ale to nic nie daje. Przeskanowałem pamięć Memtestem i jest wszystko z nia OK. Antywirusy tez niczego nie wykazuja. Oto trzy ciekawe wpisy z dziennika zdarzeń które moga mieć cos z tym wspólnego. 1 - " Do usługi Menadżer połączeń usługi Dostęp zdalny został pomyślnie wysłany kod sterowania uruchom " 2 - " Usługa Menedżer połączeń usługi Dostęp zdalny weszła w stan uruchomienia " 3 - " Zabrioniony dostęp przy próbie uruchomienia serwera DCOM. Serwerem jest {00020906-0000-0000-0000-000000000046}. Użytkownikiem jest Unavailable/Unavailable, S/D=Unavailable. " Ma to związek jakis wogóle z tym zawieszaniem?? P.S. Przykład : Buszuje w necie juz 4 godzinki, odejde na 15 minut od kompa zaraz i ZWIS. POMÓŻCIE Sprzęt czy Windows ( może ktoś sie włamał??) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Zainstaluj sobie firewall, nastepnie wylacz usluge dostepu zdalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 A może to jedna z tych upierdilwych usług optymalizujących dysk w czasie gdy komp jest nieobciążony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 (edytowane) To wpisy z dziennika "Aplikacje".. zajrzyj do "System" - tam moze byc cos ciekawszego. Proponuje MKS Online + AdAware.. No i sprawdz zarzadanie energia w Windows oraz BIOS.. moze sie tryb uspienia wlacza i system ma problemy z wyjsciem z niego z powodu jakiegos sterownika. Moze karta sieciowa ustawia sie w tryb oszczedzania energii..? Ustawia sie to we wlasciwosciach karty w menedzerze urzadzen. Najlepiej wylacz opcje oszczedzania. Edytowane 18 Lutego 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dick Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 tez mi sie tak zdaje ze cos przechgodzi w stan uspienia....ja kiedys chcialem "oszczedzic energii" ustawiając uspienie hdd...efekt: musialem reseta robic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...