GuLaSh_Sf Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Mam pewnien problem po zakupie nowego kompa z płytą główną Asusa PGD1 z prockiem P4 Prescot 530J 3.0 z HT 2 x 256 DDR w Dualu okazalo sie ze plyta nie ma zlacza AGP tylko PCI expres i zintegrowaną karte graficzną Intel Media Accelerator 915G wszystko niby fajnie w opisie karty figurują dosyć niezłe parametry jak na karte potrzebnądo pracy a nie do grania ale mimo wszystko nie samą pracą człowiek żyje i od czasu do czasu chce sie rozerwać i pare wolnych chwil chcialem spedzic nad MEtal Ger Solid 2 ... jednak co sie okazuje ze po odpaleniu gry słychac dźwiek można sie poruszać po menu nawet dostac sie do gry i pograć lecz totalnie bez obrazu ... wyskakuje czarne tło i nic wiecej żadnego przetwarzania grafiki ... Zanim zaczniecie mówić że tylko idioci chcą grać na zintegrowanych kartach ... itd to może ktoś zna sposób na zwiększenie kompatybilnosci tejże karty graficznej z aplikacjami ... i inne pytanie jaką karte wybrać na PCIE jakby kupować nową Radeona czy GFa ?? od dawien dawna jestem zwolennikiem technologi Intela i Nvidi i nie lubie radeonów oraz AMD pracowalem na GF 4 Ti 4600 i sobie chwalilem ten sprzet i nadal ciagnie mnie w kierunku GFa lecz nie stac mnie juz na taki rarytas zeby kupic najdrożsża karte grafiiczną jak to zerobilem kupując GF 4 na starcie ... chce cos optymalnego i lepsezgo od tego mam na plycie głownej bo jesli ta grafika nie jest jakas najgorsza to z powodu jednej gry nie bede wydawal 700 zł na nową grafe ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 (edytowane) Hmmmm, no ja jade na 6600 na pci-e i jest si, ale to juz wydatek rzedu 500zł. Nie chcesz wydawać na grafę 700zyli no fajnie, ale ile ??? 100 ? 200 ? 300 ? 400 ? 500 ? 600 ? 699 ? :P A tak poważnie Radeon X600 Pro ~450 zł , Radeon X300 ~350zł (nie za ciekawy), a moze coś z gf-ów jak masz przywiązanie do 4Ti :P Myslales nad 6200 (~400) no i jesli masz zamiar się zabawić w "potoczki" to chyba best choice. I tutaj masz tez duzy wybor, bo wjechała technologia TurboCache, ale o niej to ja ni dudu wiem :) Wg mnie 6200 ! Pozdrawiam PS. Jak bedzie Metal G.S wygladać to nie wiem...na 6200 i X600 powinno być si :) Moze jeszcze sie ktos wypowie Topic o 6200 - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=94072 Edytowane 18 Lutego 2005 przez emilooos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...