Skocz do zawartości
GuLaSh_Sf

Intel Media Accelerator 915g

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewnien problem po zakupie nowego kompa z płytą główną Asusa PGD1 z prockiem P4 Prescot 530J 3.0 z HT 2 x 256 DDR w Dualu okazalo sie ze plyta nie ma zlacza AGP tylko PCI expres i zintegrowaną karte graficzną Intel Media Accelerator 915G wszystko niby fajnie w opisie karty figurują dosyć niezłe parametry jak na karte potrzebnądo pracy a nie do grania ale mimo wszystko nie samą pracą człowiek żyje i od czasu do czasu chce sie rozerwać i pare wolnych chwil chcialem spedzic nad MEtal Ger Solid 2 ... jednak co sie okazuje ze po odpaleniu gry słychac dźwiek można sie poruszać po menu nawet dostac sie do gry i pograć lecz totalnie bez obrazu ... wyskakuje czarne tło i nic wiecej żadnego przetwarzania grafiki ... Zanim zaczniecie mówić że tylko idioci chcą grać na zintegrowanych kartach ... itd to może ktoś zna sposób na zwiększenie kompatybilnosci tejże karty graficznej z aplikacjami ...

i inne pytanie jaką karte wybrać na PCIE jakby kupować nową Radeona czy GFa ?? od dawien dawna jestem zwolennikiem technologi Intela i Nvidi i nie lubie radeonów oraz AMD pracowalem na GF 4 Ti 4600 i sobie chwalilem ten sprzet i nadal ciagnie mnie w kierunku GFa lecz nie stac mnie juz na taki rarytas zeby kupic najdrożsża karte grafiiczną jak to zerobilem kupując GF 4 na starcie ... chce cos optymalnego i lepsezgo od tego mam na plycie głownej bo jesli ta grafika nie jest jakas najgorsza to z powodu jednej gry nie bede wydawal 700 zł na nową grafe ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm, no ja jade na 6600 na pci-e i jest si, ale to juz wydatek rzedu 500zł. Nie chcesz wydawać na grafę 700zyli no fajnie, ale ile ??? 100 ? 200 ? 300 ? 400 ? 500 ? 600 ? 699 ? :P A tak poważnie Radeon X600 Pro ~450 zł , Radeon X300 ~350zł (nie za ciekawy), a moze coś z gf-ów jak masz przywiązanie do 4Ti :P Myslales nad 6200 (~400) no i jesli masz zamiar się zabawić w "potoczki" to chyba best choice. I tutaj masz tez duzy wybor, bo wjechała technologia TurboCache, ale o niej to ja ni dudu wiem :) Wg mnie 6200 ! Pozdrawiam

PS. Jak bedzie Metal G.S wygladać to nie wiem...na 6200 i X600 powinno być si :) Moze jeszcze sie ktos wypowie

Topic o 6200 - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=94072

Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...