Skocz do zawartości
dawidek22

Programp2p - Torrent

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam dziwny problem ,a mianowicie używam programów P2P bazujących na technice plików Torrent <azereus , bittornado , bitcomet , itp > i nie jestem zadowolony z mojego transferu przesyłania plików . Wiem , że wszyscy tak piszą i mają taki sam problem ale wydaje mi się ,że u mnie jest jeszcze gorzej , otóż :

Ściągam pliki o wielkości 2gb - 5 gb jeden i mój średni transfer to 18 kb / s przy łączu DSL 1024 , oczywiście wysyłanie idzie na max jakby inaczej , ja daje wszystko a nie dostaje nic ...

Próbowałem różnorodnych programów Torrent ale jest mniej więcej to samo . Więc dlaczego myśle że jest coś nie tak ??

Otóż :

Używam kazaa , transfer 100 kb i więcej

Posiadam program , którym moge podglądnąć posiadaczy torrent co ściągają i z jaką prędkością i widze ,że np. pozostali użytkownicy ściągają ten sam plik co ja z prędkością powyżej 50 kb !!

Oczywiście nie ściągam plików , które mają jednego peera i seeda ale jest ich tam minimum 100 - 200 , więc napewno nie jest to wina braku dostępności do pliku , łącze też mam wpożądku bo przy innych programach P2P szaleje jak nie wiem co , problem jest tylko z Torrentami .

Próbowałem np. zamiast jednego pliku który ściągam z prędkością 20 kb/s , ściągać np 5 plików . Co wyszło ?? 5 plików z pedkością niecałe 40 kb , oczywiście przy pełnym upload .

Mam nie najgorsze ratio 0.6 - 0.7 na każdym pliku , więc nie wiem co może być ??

Próbowałem konfigurować programy torrent ale nie zabardzo mi to idzie

Jeśli , ktoś mógłby mi podać program TORRENT jaki używa przy swoim łączu DSL 1024 i jak go ma skonfigurowany lub czy ktokolwiek jest wstanie mi coś doradzić ??

Z góry dziękuje Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Torrent dziala w oparciu o trackery do ktorych polaczeni sa 2 rodzaje uzytkownikow:

seeder - ma caly plik i udostepnia go dalej

peer - sciaga i udostepnia dane dla innych

Mozliwe jest, ze plik ktory sciagasz ma bardzo malo ludzi i nie sa oni w stanie rozsylac pliku do wszystkich jednoczesnie w efekcie czego tworzy sie cos w stylu kolejek. Druga sprawa to lacze. Napisales ze masz DSL, ale jakie dokladnie. W wiekszosci przypadkow zapchany na maksa upload uniemozliwia wykorzystanie calego downloadu. Rozwiazaniem jest pozostawienie czesci downloadu wolnego, ograniczenie mozna ustawic w wiekszosci programow.

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem.Zalaczm sciaganie na Torrencie i wyskakuje mi:

Download Error: bad data from tracker

Co z tym zrobic ? pomocy !!!

W programie BitLord wyświetla mi sie:

Error: Tracker Response Error:Not authorized (12hs) - NEW USER WAIT TIME!........

Nikt nie wie co z tym zrobic ?

Edytowane przez forest666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahah, widocznie masz za slabe ratio i te trackery ktorych uzywa plik torrent nie dopuszczaja Ci do downloadu.

Co do tego uploadu, u siebie na neo 640/160 zauwazylem tez dziwna rzecz :

jak dam max upload 8 to leci nawet 80KB/s, powyzej 30-40KB/s to max, takze niestety przytnijmy upload na czas downloadu, a jak chcemy ratio podbijac to dopiero po skonczonym downloadzie dajemy max upload i zwiekszamy swoje ratio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Error: Tracker Response Error:Not authorized (12hs) - NEW USER WAIT TIME!........

Gdybys czytal komunikaty, ktore sie pojawiaja i regulamin na stronie z ktorej plik .torrent sciagnales to takiego pytania bys nie zadal. Z tego "bledu" jasno wynika, ze plik bedziesz mogl sciagnac za 12 godzin. Przyczyna jest najprawdopodobniej twoje aktualne ratio. Trackery na ktorych wymagana jest rejestracja pamietaja ile danych wyslales i ile sciagnales i na tej podstawie ustalaja ile dany uzytkownik musi zaczekac zeby sciagnac cos, co dopiero zostalo dodane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi