Calineczka* Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 (edytowane) Witajcie Panowie. Pisze do Was z nadzieja, ze znajde tu ludzi znajacych tematyke diagnozowania usterek i serwisowania kart graficznych. Jestem poczatkujacym w tej dziedzinie...i mam problemy z rozpoznawaniem usterek. Czy ktos z Was zechcial by podzielic sie wiedza...pomoc? Moge zamiescic tu jakies fotki z usterkami...moze ktos bedzie potrafil je zdiagnozowac...czlowiek z doswiadczeniem wystarczy ze spojrzy-i wie. Takie typowe usteki z jakimi sie mecze to np. jakies dziwne grube trojwymiarowe linie w 3dmark2001, laczace np. skrzydla smoka...albo w "lobby" przebiegajace bez ladu i skladu od scian do scian...caly obraz jest poprzeszywany takimi garniastoslupami...zamieszczam jakis przykladowy obrazek. Tak wiec jesli ktos z Was wie juz, czym objawiaja sie usterki pamieci/chipsetow...ukladow zasilania...prosze o wymiane doswiadczen...najchetniej przykladowe zdjecia...metodyka diagnozowania...ew. napraw. Dzieki, pozdrawiam.Arek Edytowane 18 Lutego 2005 przez Calineczka* Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a6addon Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 wygląda mi to na uszkodzone pamięci. ale po screenie ciężko to stwierdzić nawet w 50%. co do naprawy tego typu to my karty graficzne pogwarancyjne wysyłamy do naprawy tutaj: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42409915 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Calineczka* Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 ...dzieki serdeczne.....to wiem, ale ja chce sam naprawic....potrzebuje kogos, kto sie na tym choc troche zna i chce sie podzielic wiedza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Zginal mi gdzies ten link, ale wiem, ze w Koszalinie sa niezli goscie od naprawiania kart graficznych, jak znajde linka to podesle. Moze ktos z Was ma, bo oni raczej znani sa ze swojej dzialalnosci, choc jak pamieci padly, to podejrzewam, ze na niewiele sie zdadza. To przeciez to samo co a6addon dal linka do allegro. PC Center - Naprawa płyt głównych i kart graficznych Edytowane 23 Lutego 2005 przez File Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 a nie można poprostu spróbować odkręcić zegary ??? to chyba jest pamięć tak mi sie wydaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...