::WampiR:: Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Witam kupiłem 128 ddram 333 MHZ TwinMOS Płyta główna to ECS K7VTA3 PO 1 dniu komputer zaczął mi ie restować po 30 min . Mam dwie kości 256 i 128(NOWE) wymonotowałem te nowe i już zaprzestało sie resetowanie co może byc nie tak z tymi ramami proszę o odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Najlepiej bedzie jak zapuscisz sobie programik memtest i sprawdzisz te kosci. Jesli beda na nich bbledy to znaczy ze sa walniete i nalezy je reklamowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::WampiR:: Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Sprawdzałem mamtestem o błędów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 (edytowane) zwiększ timmingi :) Edytowane 18 Lutego 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::WampiR:: Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Dzięki ale gdybym wiedział chociaż co to są te timmingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Timingi to parametry okreslajace szybkosc dostepu do pamieci ilośc cykli itp itd... mozesz je znalezc w biosie ale skoro jestes pocztakujacy to radze ci przywrocic domysle ustawienia biosu. Sproboj tez odpalic kompa tylko na nowych ramach bo pisales ze po wyjeciu nowych ramów problem znika. Zobaczymy czy z samymi nowymi ramami tez sie tak dzieje. Jesli nie to mozliwe ze stare pamieci gryza sie z nowymi. A jesli problem bedzie dalej to obstawiam ze plyta cos marudzi. Wtedy sprawdz kostke u kolegi a jesli u niego tez bedzie klopot to idz do sklepu i powiedz zeby ci wymienili ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 szukaj tej opcji w bios są opcje "cl" masz do wyboru T1/T2 ustaw największą wartość lub ustaw watrości fabryczne w bios ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::WampiR:: Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Dzięks parametrny w biosie mam domyśle a te nowy ramy sprawdze i odpowiem jak to bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 +jak najnowszy bios do tej płyty ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...