Tomsonx Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Czy karta audigy 2ZS moze dekodowac filmy ac3 bez wykorzystania dodatkowych kodeków? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donbodzio Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Witam U mnie żeby wykorzystać w pełni mozliwosci karty musiałem zainstalować kodeki ac3. Najlepiej sprawdzają się u mnie klitekodec mega. Jest to pełen zestaw kodeków.Tam jest zakładka AC3. Zmieniłem tam sobie na parametry które posiadam czyli wyjście cyfrowe SPDIF-a i dopiero teraz mogę cieszyć się dzwiękiem dolby digital w filmach.Karta współpracuje z kinem domowym ONKYO. Bez kodeków był tylko zwykły prologic w filmach.Przynajmniej u mnie. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Ja sie podepne pod temat z pytaniem. Czym rozni sie wersja Audigy 2 ZS od Audigy 2? I ktora lepiej sobie sprezentowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsonx Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Tylko że ja mam głośniki na wyjściu analogowym(gigaworks s750).Ale chodzi mi o to,że słyszałem iż audigy ma wbudowany dekoder dolby digital-ex i dts więc chyba powinien sprzętowo dekodować ac3.W przypadku zewnętrznego dekodera mozna puścić zakodowany sygnał ac3 przez SPDIF do dekodera a ten zajmie się resztą. Co do wersji Audigy to ZS ma dzwięk 7.1 Audigy 6.1 oraz jakimś procesorkiem czy czymś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 1. Może. ma wbudowany dekoder dolby digital. Sprawdzone organoleptycznie 2. ZS to 7.1 i dekoder DVD-Audio, bez ZS to 6.1 i brak dekodera DVD-Audio i Digital-EX (Dolby Digital 5.1 poszerzone do 7.1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 1. Może. ma wbudowany dekoder dolby digital. Sprawdzone organoleptycznie 2. ZS to 7.1 i dekoder DVD-Audio, bez ZS to 6.1 i brak dekodera DVD-Audio i Digital-EX (Dolby Digital 5.1 poszerzone do 7.1) 1284131[/snapback] Ma ale softwerowy w sterach. Prosze pokazac gdzie na pcb znajduje sie ten "sprzetowy" dekoder AC3 ? Aud. ZS to tylko odswierzona wersja dwojki z dodanym 7.1. Creative nie oferuje zadnej wewnetrznej karty ze sprzetowym AC3 zarówno decodowania jak i encodowania. Jedynym cudakiem na rynku jest SoundStorm ale on robi to tylko w jedna strone. Potrafi dowolny sygnal encodowac na DD 5.1. Daje to olbrzymi komfort przy glosnikach 5.1 ze sprzetowym ac3. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsonx Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 No to strata kasy,ponieważ mam soundstorma zintegrowanego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 No to strata kasy,ponieważ mam soundstorma zintegrowanego :( 1284959[/snapback] Jezeli masz glosniki analogowe to warto zamienic na Aud. Ma on duzo lepszy tor analogowy od tego czegos co jest na plytach glownych z SS. natomiast jezeli dzwiek wyprowadzasz przez optyka do jakiegos zewnetrznego dekodrea ac3 ktory ma duzo lepsze i przetworniki i wsio od kart do pc to SS bedzie duzo lepszy. Sam mialem aud.1 i SS oba lazily na creative 5700 a on ma sprzetowe ac3. Sprzedalem aud.1 SS oferowal lepszy dzwiek w grach, mniejsze obciazenie proca a do tego dowolny sygnal zamienial ladnie na 5.1 co w audi. jest roznie. Jak dla mnie to jedyne sensowne rozwiazanie dajace mozliwosc sluchania muzy setreo na 5.1 bez wlaczania jakowys dziwnych efektow "3d" . Po mimo ze ss nie obsluguje najnowyszych eax to na moich glosnikach wrazenia przestrzennosci w grach byly lepsze niz na aud i jego eaxach ktorys tam. Do tego mniejsze obicazenie proca itp. ogolnie jezeli masz manalogi to wyjscie jest jedno AUD. jezeli cos z ac3 to tylko SS. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsonx Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 No to oki.Ale jest wiekszy problem cos siadlo:( Audigy albo gigaworksy,po paru minutach grania uciekaja tylne i przednie kanały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...