Skocz do zawartości
Kaeres

Najlepsza Oferta Z Operatorów Telefoni Komórkowej

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, ze jest przyklejony temat o telefonach i na bierzaco aktualizowany przez uzytkownikow forum.

Warto byloby byc na czasie rowniez z abonamentami bo czasami polapac sie w tym jest strasznie ciezko jak i przeoczyc latwo cos interesujacego.

A co najlepsze to nie bedac doinformowani przez operatora o swoich prawach przewalamy sporo kasy.

Warto wiedziec jakie pakiety sie oplacaja, z jakich promocji korzystac (np. czy warto dac 6,10 pln za 1/1 s naliczanie).

I tak powstanie na bieraco aktualizowany temat i ten komu sie beda konczyc umowy/bedzie chcial podpisac nowa.

Zalozenie tego tamatu wiazalo sie z tym, ze gdyby nie internet nie wiedzialbym, ze bedac w taryfie Efekt 30 w sieci +GMS moge przejsc do Max profit, w ktorej sa nieporownywanie lepsze warunki za ta sama kase.

Dzieje sie tak dlatego, ze operator nie ma obowiazku informowania o tym. Oczywiscie w jego interesie jest pozyskanie nowych klientow ale nie bedzie informowal swojego dotychczasowego klienta, ze moze mniej placic.

Prawo na to pozwala ale nie dajmy sie robic w jajo.

PROSZE O PRZYKLEJENIE TEMATU - na pewno sie przyda na dluzej.

Jako, ze poruszam ten temat i znam sie tylko na abonamentach to polecam MAX Profit w Plusie - to jest dla firm.

Rozmowy tansze niz w Heyah.

To tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, ze zaszalala Era ze swoja Heyah.

Jednak juz teraz abo zaczyna stonowywac ceny. Doliczajac telefony jakie mozna dostac za marne grosze w promocjach mozna sie pokusic o abonament.

Nie czulbym sie pewnie z telefonem na karte.

W kazdej chwili braknie srodkow na takowej, a niedajboze wlasnie znalezlismy sie w sytuacji gdzie wymagamy natychmiastowego zadzwonienia, a moze to byc kwestia zycia lub smierci :)

Oczywiscie przesadzam specjalnie ale cos w tym jest. Z telefonem, ktory jest zawsze gotowy do uzytku czuje sie bezpieczniej.

Telefon (jak go bralem w abo) warty byl okolo 900-1000pln na allegro (w sieci 1400pln) wiec gdybysmy policzyli to rok abo mam za darmoche.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny beda dalej spadac - to nieuniknione.

Ostatni abonament mialem w Idei. Skonczylem go w pazdzierniku 2004. Od tamtej pory korzystam z roznych pre-paidow. Na poczatku byla heyah i teraz mam tez heyah. W Idei mialem 90min + sekundowe naliczanie i rachunki wahaly sie w granicach 150-200pln. Od kiedy zaczalem uzywac heyah, zauwazylem, ze zatankowanie za 100pln w zupelnosci wystarcza mi na m-c. Mialem takze SimPlusa. Takze jest w porzadku (swojaki) i zostalbym z nim dalej, lecz kupilem nowy aparat (Nokia 6650) i w tej sieci nie dziala... dlatego z powrotem heyah.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja panna teraz rozwaza wybor jakiegos prepaida, gdyz konczy sie jej umowa. Powiedzcie mi jak teraz jest z tak-takiem. Uwazamy, ze powinna wziac prepaida od ery, gdyz mam do niej dodatkowe 40minut miesiecznie, a ze do brata czesto nie dzownie, to zawsze telefonuje do niej :) . Tak wiec jak ceny w tak-tak ? Moze jakies promocje do jednego nr z ery? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idea POP czy na kartę (ciągle coś zmianiają) są pakiety Masz gadane do wykupienia gdzie 1 min kosztuje 30 groszy.

http://www.idea.pl/portal/map/map/promotio...promo_id=170015

Za to w Heyach ale tylko w sieci SMS'y po 3 grosze.

Od nowego roku mam służbową komórkę w Plusie więc sobie nie żałuję rachunki od 300 do 500 pln. A jak miałem POPa to sobie nawet na SMS'y załowałem :wink: teraz już nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od nowego roku mam służbową komórkę w Plusie więc sobie nie żałuję rachunki od 300 do 500 pln. A jak miałem POPa to sobie nawet na SMS'y załowałem :wink:  teraz już nie.

1287425[/snapback]

Żalisz się. czy chwalisz? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostałem w zeszłą środę sms od ery o nastepującej treści:

AKTYWUJ PAKIET 100 SMS (Era, Heyah) LUB 25 MINUT(Era, Heyah, stacjonarne) za 7.32 zl.

Wyslij SMS na 7625. 1 odesłany SMS to 1 pakiet. Regulamin na www.era.pl

Po przeliczeniu wychodzi 7 groszy za sms, 29 groszy za minute.

___edit______

http://era.pl/index.php/id=happy2/zone=-1/section=taktak - cennik Happy.

Edytowane przez MareCeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, czy dalej bedziesz sie cieszyl ta wolnoscia, gdy oddasz sluzbowa komorke? :wink:

Poki co: ciesz sie  :D

1287718[/snapback]

Wtedy pewnie odkurzę POP'a. BTW Zbieram punkty Profit i wymieniam na doładowania. W sumie nieźle się opłaca.

Niech ceny lecą na łeb na szyję.

EOT

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie wszedl Nowy+ dla indywidualych klientow.

Pakiety od 25 do 200 pln brutto i odpowiednio tyle minut gratis.

Wychodzi minuta za 1 pln (wczesniej nawet 2 pln przekraczalo) i sms 18gr.

Po przekroczeniu pakietu minuta rozmowy 72gr.

Chyba (a raczej na 99%) moga przechodzic na nia wszyscy abonenci starego plusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy powinien dobrać taryfę pod siebie - ja może i nie mam super tanich minut (w przeliczeniu na abonanment), ale minuty niewykorzystane przechodzą mi w nieskończoność - także nic się nie marnuje i wystarcza mi 50 minut na miesiąc... Zwykle jest tak, że na Lipiec/Sierpień mam pare godzin do wygadania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja używam taktaka. jest w miare tanio i używam go od około 5 lat (5 lat temu era miała najlepszy zasięg) Można sobie aktywować pakiet 100sms/25min. Naliczanie minut jest sekundowe i wymienne w stosunku 1min/4sms. Mozna pakiet wyklożystać na telefony w erze, heyah i na stacjonarne. na reszte, albo bez pakietu, ceny to chyba 70gr za minute (sekundowe naliczanie) i 22 grosze za sms. Nie jest drogo a że wszyscy moim znajomi mają telefony w erze to nawet calkiem tanio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pilnie potrzebuję informacji na temat operatorów. Nie chciałem zakładać nowego tematu, bo odkopałem stary.

Teraz gniję sobie w Heyah. Co mi z SMSów po 3 grosze skoro nie piszę do ŻADNEJ osoby posiadającej telefony w Heyah. Ostatnio dzwonię i piszę dużo (także do innych sieci) i 15-20zł za rozmowę zaczynaja mnie powoli denerwować, a też nie chce mi się biegać co 5-6 dni po doładowanie. Jednak nie chcę na koncie 400zł bo to czterokrotna wartość mojego telefonu (Nokia 3310 - po poprzednich 'elo zbajerzonych SE i Motorolach' zostałem przy tym. Z jego wagą i rozmiarami może czasem posłużyć do obrony przed jakimś leciwym dresem :) ).

Nie interesowałem się pre-paidami innych operatorów. Abonament też odpada (tak, nie chcę mieć abonamentu!). Teraz mam ciężko chorą, bliską mi osobę w szpitalu i ogrom zleceń, więc nie mam głowy ani czasu na przeglądanie i analizowanie ofert.

Jeśli ktoś mógłby mi doradzić jaka sieć jest teraz najlepsza to byłbym wdzięczny. Nie interesują mnie MMSy, GSM-TV (czy jak tam się to pisze), WAP, GPRS i inne bajery.

Zależy mi na najniższych cenach za SMSy do sieci/poza sieć, tanich rozmowach oraz różnych promocjach (pakiet SMSów za grosza, tanie rozmowy z wybranymi numerami, podwójne doładowanie, bonusy % przy doładowaniu albo coś podobnego).

Jak już napisałem, nie orientuję się zupełnie w rynku, a w/w promocje widziałem w spotach reklamowych.

Bardzo proszę o pomoc, sough.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ohhh, wielkie dzięki narcyz. Chyba nawet nie wiesz jak mi pomogłeś (albo mojemu portfelowi).

Są 4 osoby, do których często piszę i dzwonię. 2 osoby z Orange, 2 osoby z Plusa. Tylko teraz mam 'rozterkę', bo raczej na 99% wybiorę Orange.

http://www.orange.pl/portal/map/map/promot...pdet?id=1454511

http://www.orange.pl/portal/map/map/pop_pay?id=1638370

Te dwie promocje sycą, jednak są dostępne w POPie. OrangeGo ma znów tańsze połączenia w sieci (o 20gr), ale oferuje inne promocje...

Moja przerwa 'na kawę' właśnie się kończy... Wracam do realizacji zamówienia...

Ostatnie pytanie. OrangeGo czy POP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś przy okazji zaopatrywania się w sporą ilość płytek DVD kupiłem sobie starter Orange Go. Sprzedawca dał mi ogromną ilość numerów do wyboru i upatrzyłem sobie taki... jeden ciekawy :).

Wykonałem pierwsze połączenie. Niby wszystko w porządku, ale gdy wykupiłem sobie pakiet Orange SMS/MMS, który jako mój pierwszy pakiet miał kosztować 1zł, stan konta zmienił się o 5zł (cena, którą miałem płacić za kolejne pakiety).

Troszkę mnie to zdziwiło, bo wszędzie piszą, że ma on kosztować złotówkę. Pomyślałem, że nie będę się patyczkował i od razu napisałem do BOKu. Zobaczymy kiedy odpowiedzą.

Głupie 4zł niby nie zrobiłyby mi jakiejś tam wielkiej różnicy, jednak w dzisiejszych czasach liczy się każdy grosz. Zwłaszcza, że moja praca nie jest stała i kiedyś może przyjść kryzys na zlecenia (nie daj Boże). Teraz mam ich aż za dużo, więc raczej nie mam na co narzekać. Ale później nie wiadomo co może się dziać.

Jak na pierwszą godzinkę użytkowania to mam raczej mieszane uczucia, bo mimo dobrego zasięgu (pełny pasek) te nieścisłości w cenach promocji nie sycą w żaden sposób.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc narcyzowi, sough.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadnego doładowania wyrównującego nie dostałem.

BOK po 2 dniach odpisał i kazali podać kod PUK. Zobaczymy, czy zrobią coś z tym przez weekend, czy może dopiero w przyszłym tygodniu.

O ile cokolwiek zrobią.

Pozdrawiam, sough.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

witam!!

Abonament mi się skończył... Nie mam zamiaru się pakować w nowy. Dlatego chce kupić jakiś starter pre paid..

Zastanawiam się nad nową ofertą od mBanku, lecz nie mam u nich konta i boję się że będize problem z dostępnośćią zdrapek

Chce kupić coś w czym będe mugł bezproblemowo odbierać MMSy na telefon.

Priorytety:

-Tanie smsy siec/poza siec

-Tani internet.. bo często sprawdzam poczte na komie.

-Rozmowy już pod koniec..

Co polecacie?? Plus chyba odpada ze względu na to że trzeba resetować telefon po rozmowach... tragedia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem kto Ci naopowiadał bajek o resetowaniu telefonu.

Kiedyś jeszcze na starej "platformie" (czyli to gdzie na wyświetlaczu jeszcze pojawiała się kasa) potrzebny był reset telefonu (i to nie każdego!) w przypadku gdy dostawało się zwrot za połączenia w jakieś tam promocji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witka

umowa w erze mi sie skonczyla...ale na BOA zaproponowali mi warunki dokladnie takie same jak teraz na promocji swiateczno-noworocznej :blink: wiec przestaje wierzyc w ich piekne haslo reklamowe: "im dluzej z nami tym lepiej" bo po 6 latach spodziewalem sie czegos wiecej :mur:

i teraz kilka pytanek...nie orientujecie sie czy jakbym skoczyl do salonu (a moze zwykly punkt wystarczy?) i sprobowal sie potargowac to cos wskoram? wogole jest mozliwe targowanie? szczegolnie chodzi mi o ere

a drugie pytanko...co byscie doradzili z telefonow...wstepnie wyselekcjonowalem takie modele:

SE W810i

nokia E50

zastanawiam sie rowniez czy nie zamienic ktoregos potem za doplata na SE W850i lub nokie E60 <_<

wogole to chyba poczekam do 15 stycznia jak sie promocja zmieni to moze cos nowego i lepszego wejdzie do oferty

i jeszcze male lamerskie pytanie: czy W810i (W850i tez) ma mozliwosc otwierania i przegladania dokumentow tekstowych .doc i .pdf??

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz cokolwiek wynegocjować, to salon/punkt obsługi jest akurat ostatnim miejscem które może coś wskórać. To właśnie w BOKu trzeba się "targować". Już nie jeden raz sprawdzałem. Już 3 razy tak przedłużana umowa była, za każdym razem mówiłem że warunki nie są w żaden sposób korzystne w stosunku do stażu w sieci i wysokości rachunków. Jednak nigdy w odpowiedzi nie usłyszałem: "to trudno, dziękujemy", tylko zawsze mówili żeby dać im trochę czasu, aby mogli przygotować coś jeszcze lepszego.

Ostatnim razem (listopad 2005) oferta nie była w żaden sposób korzystna, więc w sporych nerwach powiedziałem że nie potrzebuje należeć do takiej sieci skoro po kilku latach współpracy otrzymuję identyczną ofertę jak pierwszy lepszy człowiek z ulicy z zaświadczeniem o działalności gosp. Dałem dosćć mocno do zrozumienia, że albo szykują rzeczywiście coś co będzie spokojnie można nazwać promocją, albo się żegnamy. Następnego dnia okazało się, że jednak można przygotować dobrą ofertę- wystarczy chcieć ;) Wyrwałem wtedy k750i za 1 ziko, co wtedy było rzadkością w abonamentach biznesowych poniżej 200zł.

Cała sytuacja tyczy się taryfy dla firm. Nie wiem jak w przypadku prywatnej, bo tej jeszcze nie miałem okazji przedłużać, ale tu nie szykuje się na rewelacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witka

umowa w erze mi sie skonczyla...ale na BOA zaproponowali mi warunki dokladnie takie same jak teraz na promocji swiateczno-noworocznej :blink: wiec przestaje wierzyc w ich piekne haslo reklamowe: "im dluzej z nami tym lepiej" bo po 6 latach spodziewalem sie czegos wiecej :mur:

i teraz kilka pytanek...nie orientujecie sie czy jakbym skoczyl do salonu (a moze zwykly punkt wystarczy?) i sprobowal sie potargowac to cos wskoram? wogole jest mozliwe targowanie? szczegolnie chodzi mi o ere

hmm dziwna sprawa bo mój ojciec jedzie na abo w erze już jakiś czas. w sumie będzie z 7 lat ale w międzyczasie zmienił numer. Teraz ma od jakiś 4 lat, pierwszą umowę miał dłuższą po zmienił abonament, ale po przedłużeniu umowy zaproponowali mu bardzo korzystne warunki. Nie dość że zmniejszyli mu abonament o ok 1/3, płacił coś koło 120zł, teraz ma za ok.80zł, to dorzucili mu więcej minut do wszystkich, darmowe łikendy i święta, darmowe mms'y, co miesiąc dostaje jeszcze dodatkowe minuty do wszystkich (oprócz tych zawartych w abo) i coś tam jeszcze miał, chyba pakiety MB na wap, tylko nie pamiętam jak to z telefonem wtedy było. W sumie ktokolwiek usłyszał, że to wszystko ma dodatkowo to myślał, ze ma ofertę biznesową a nie prywatny telefon

Zrób tak jak poradził narcyz postaw sprawę jasno to pewnie wymyślą jakąś promocję specjalnie do Ciebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narcyz opisał wszystko dokładnie.

Salon odpada.

A co do rozmowy z BOK to twardo trzymaj na swoim i nie przestrasz się jak powiedzą Ci, że nic więcej nie zaoferują i przełączą Cię do osoby u której zrezygnujesz z dalszej współpracy. Dopiero to będzie właściwa osoba, która jest w stanie zaoferować Ci coś konkretnego.. B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi