Skocz do zawartości
kraph

Athlon Xp 2500 Vs Freezone Qc-80 Alcu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam gigantyczny problem. Wymieniłem sobie radiatorek na procesor. Starą tradycyjna kostke od Titana zastąpiłem Freezone QC-80 AlCu. Pierwsze odpalenie i wyrazny szok, temperatura w biosie zatrzymala sie na 37 i stoi . Radość jednak nie trwała długo. Może się wydawać, że nie ma związku ale po włożeniu drugiej kości DDR 256 mieszczącej sie najbliżej procesora temeratura wróciła do normy czyli 47-49. Ktoś powie, "wyciągnij ją to będziesz wiedział" ale niem mam już odwagi wyciągać czegokolwiek z mojego kompa! Zakładając kilka razy nowy nabytek w postaci freezon'a zauważyłem że temperatury po każdym ponownym zamontowaniu go na procesorze rosną. Szlifowałem, polerowałem, zamieniłem srebrna pastę Titana na Ceramique ArtcicSilver i było coraz gorzej. Teraz pisząc te słowa mam 57 stopni a komp chodzi od kilku minut. Przyczyną całego bałaganu jest chyba uchwyt radiatora na socket 462. Jego przewspaniałe otwory są tak ostre, że w elegancki sposób niszczą trzy (z każdej strony) uchwyciki w sokecie w skutek czego uchyt jest coraz bardziej ruchomy. Po sladzie na radiatorze widac ze po dokreceniu nie lezy prosto na rdzeniu. Nie sciagam go narazie czekam na Waszą pomoc.

ps juz mam 58 C :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

poweim tyle benzynka ... i lecisz lub spiryt wypolerój wentyl i jajko procka delikatnie oczywiscie bys rdzenia nie ujebał przypadkiem.l Potym nałuz delikatnie mała ilosc pasty na jadro procka i i zamontój wentyl i powqinno chodzić z dobra ilościa tempy . a jak jestes taki szalony jak ja z takim samym freezonem to zobacz koniecznie www.elblaskiefatum.prv.pl i powiedz ze niwe jestem szalony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś też mi się wydaje, że zafajdałeś procka za bardzo tym ruszaniem i zakładaniem i zdejmowaniem...

Cienka ładna warstwa na jąderku reszta wtarta w Radka i powinno być ładnie.

I nie zapomnij o gąbeczkach na radku => te wąziutkie paseczki do naklejenia (SHIMS)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...