BLANTMEN Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 (edytowane) Mam taki problem. Bawiłem się troche w Linuxie jak mieliśmy ćwiczenia w szkole. No i teraz zbliża się egzamin i ćwiczę sobie conieco. No ale zapomniałem jednej rzeczy. Mam gotowy skrypt na witanie użytkownika po jego zalogowaniu. O ile mnie pamięć nie myli jak go już stworzę to trzeba go gdzieś dopisać żeby się uruchomił zaraz po podaniu hasła. Może mi ktoś napisać gdzie dopisać jego uruchamianie ? Normalnie wypadło mi z głowy :( Edytowane 18 Lutego 2005 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 (edytowane) /etc/motd, /etc/issue, ew. jakies ustawienia w pliku konfiguracyjnym danego shella (.bashrc i inne). man motd, man issue, man bash etc. Jeszcze lekture man getty polecam. Aczkolwiek to zasugeruje lektura poprzednich. Edytowane 18 Lutego 2005 przez bigfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Zapomniałem dopisać - to jest Red Hat. Kurde nie przypominam sobie żeby to było coś takiego ale sprawdze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Jak po zalogowaniu to zacząłbym szukanie od /etc/profile ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Dobra już sobie przypomniałem. Trzeba to dopisać do pliku .bash_profile 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...