TDK Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Więc tak, fsb-150. Załączam 3dmarkusia aby popodziwiać mój wynik :D. Wczoraj go puszczałem z 10 razy więc pamiętam ile gdzie powino być. Dragontic High details- 40-60 klatek. hm;/. Wczoraj było około 80-90 Oka wale restarta. Teraz chyba lobby- jakieś szarpnięcie i 50 klatek ggdzie powno być 100. Coś tu się nagrzewa;/. Wczoraj przy testowaniu wywietrzylem cały pokój:). Ahia jeszcze jedno, czasami się uda przejść bez żadnych takich "eventów". Powiedzcie gdzie może być przyczyna? Dysk, grafa są bardzo nagrzane ale chodzą OK:). Temp procka do 67-68. Standartowy Vcore. Może to być za duża temp na mostku północnym?? Jeśli tak to jak doradza cie go schłodzić??:> Na tym sl75drv5 jest radiator jest chyba przyklejony ;(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 cos mi sie krzywo patrzy na temp twojego procka masz moze standardowy coolerek? zawsze taka byla ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Kiedyś była jeszcze większa :( To mój pierwszy AMD w moim życiu i po prostu popełniłem błąd z zakupem shitu. A temp jest taka sama nawet po odkręceniu na 1470mhz (1700+). Może zrobie WC na niego;/ ale to się zoabczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Nie no stary, ale procesor to Ci sie tak troszke przegrzewa. Boze czym ty chlodzisz? Radiatorem od Pentium 100 bez pasty na jadrze? Odpowiedz jest jedna przegrzales struktury krzemowe w procku, dlugo on juz nie pociagnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Zdecydowanie za gorąco. Spróbój zrobić testy z otwartą budą, temperatura powinna spaść Ci z 10st., jeżeli tak będzie to musisz dołożyć jakiś wiatraczek do obudowy. I sprawdz tego coolera, może za słabo dociska lub faktycznie jest bez pasty. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Wszystko jest za gorące, a zwłaszcza procesor. Z tego co słyszałem max dla AMD to 90 stopni, więc raczej go nie uszkodziłeś. Jak ja po raz pierwszy uruchomiłem kompa z prockiem AMD, to miałem temp 70 stopni!!!, więc zdjąłem cooler, nałożyłem więcej pasty i zamocowałem jeszcze raz, no i spadła do 50 stopni. Teraz na WC ma 36 stopni. Pomyśl, czy czegoś wczoraj nie zmienaiłeś. Przeinstaluj stery, bo wysokie FSB mogło ci dysk uszkodzić. Otwórz okno :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Hm przed chwilką puściłem 3d marka i wynik OK (11K394)(bez reinstalowania sterów). Co do radiatorka to mam jakiegos titana wyglada jak golden orb z dwoma wiatrakami. NIe mam ścianek w obudowei (zdjęte). Hm;/ przekładać próbowałem ale spróbuje jeszcze raz. Ahia ten radiatorek mój nigdziue nie ma miedzi :( (mówiłem że wziołem shita, ale myśle że x WC powinienem się uporać do przyszłego miesiąca:)). Co do uszkodzenia dysku to watpliwe;/. Prawde mówiąc nawet na fsb 133 pojawiały mi sie jakieś głupoty rzadko a to że nie ma pliku czy coś (przy ładowaniu XP). Ale po resecie wszystko ładnie śmigało. BTW ten dysk chodził już na fsb 140 (PIII800@840:P). A na fsb 150 też chodził na mojej byłej konfiguracji. Tyle że wtedy nie było dżwięku więc zszedłem na 140. Ahia mierze temp z poziomu biosu. Więc może przekłamanie czujnika?? Między CPU a radiator mam miedzianą płytke. Zmieniać NIC nie zmieniałem. Na 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Posluchaj mnie i zrob tak. Odinstaluj stery-->restart kompa-->jakies starsze stery--->restart kompa--->najnowsze (lub te ktorych chcesz uzywac)--->restart kompa--->odpalasz 3dmarka--->cieszysz sie z wynikow--->wracasz na forumm i dziekujesz mi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 hyhy teoretycznie niegłupie :lol: , ale tutaj jednka jest coś nie tak, a ja zawsze dochodze do sedna sprawy (czasem z pomocą :) ) !DLATEGO HELP! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jak nie sprawdzisz to sie nie dowiesz, 10 minut roboty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Ok spróbuje. Ale około 13 (jak wróce z budy, bo teraz chce mi sie SPAĆ:) ). Więc dozbaczenia do 13-14 :P :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...