krzewin Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Witam! Używam pakietu Norton Internet Security z firewallem i antiwirusem. Firewall mnie jeszcze nie zawiódl, ale co do antiwirusa mam coraz większe wątpliwości, dlatego też chce zainstalować eTrust EZ Antiwirus; słyszałem dużo dobrego o tym programie... W związku z wyżej wymienionym rozwiązaniem mam pytanko; czy instalacja i funckjonowanie ochrony real-time dwóch programów antywirusowych jest lepszym sposobem na zabezpieczenie komputera i czy wpłynie to znacząco na spadek wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 jak masz wielką moc pod maskę to nie odczujesz różnicy NAV w wersji o kótrej piszesz jest chyba najbardziej zasobożernym wyborem ja mam u siebie Mks_vir 2005 (bez włączonego firewalla) + firewall z sp2 i od tego czasu jak ręką odjął (null, zero, no(niepotrzebne skreślić)) problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Mogą się pogryźć. Ja polecam stare Kerio (2.15) + AVAST - kombo lekkie i skuteczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Mogą się pogryźć. Ja polecam stare Kerio (2.15) + AVAST - kombo lekkie i skuteczne. 1284249[/snapback] mogą się pogryżć i to ostro.. ja raz ledwo odratowałem system na 2antywirach.. nie polecam ogółem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzewin Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 ...własnie zainstalowałem eTrust EZ Antiwirus. Wykrył tyle ciekawych rzeczy, o których Norton Antiwirus i cały ten NIS 2005 nie miał pojęcia, że decyzja jest krótka - Nortonowi i firmie Symantec mówię dziękuje. Stawiam na eTrust Antiwira + PestPatrol do spółki z Kerio Firewall. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Nie należy stosować 2 antywirów jednocześnie i to już z samego założenia i gadanie, że się komuś nic nie stało - do czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cracko Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Avast - jest bardzo fajny i szybki, choć zdarzyło mi się że w trybie rezydentnym nic nie znalazł a potem przy skanowaniu systemu wykrył wiruska. NO I NAJWAŻNIEJSZE - wersja HOME jest FREE Co do Kerio to mam mieszane uczucia - wkurzające okienko POPUP ( wiem - można dać auto ) i po kilku miechach używania przymula go tak że się czasami nie chce otworzyć główna aplikacja ( po kliknięciu na ikonkę ) --- Teraz używam ZONE ALARM SECURITY SUITE - bardzo szybki progzik i do tego z wbudowanym Antivirem - co automatycznie ułatwia życie - i do tego antivir bardzo skuteczny ( ładnie poradził sobie z wiruskiem przykładem, którego avaścik jednak nie wykrył ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...