Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić PIV 1.6A i troszke go podkkręcić :lol: potrzebuje jednak dość cichego chłodzenia, bo komp włączony jest nocą i troszke by przeszkadzał. Czy boxowy cooler jest głośny ? Ile da sie przy nim podkręcić ? Zacie może jakieś dobre i ciche coolerki do 100 zł ? Chłodzenie wodne niestety odpada :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boksowy jest bardzo cichy ale do kręcenia się nie bardzo nadaje max 3500 chociaż jak poczytasz sobie grupę to zobaczysz że i na takim wiatraczku ludzie kręcą 1,6A nawet do 2.7GHz .Jak chcesz podkręcać to zaopatrz się w Volkoano7+ ma przełącznik obrotów wentylatora. Jak jest głośno to przełączasz sobie na najmniejsze obroty i jest w miarę cicho

Bazyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy ci BOX ja wlasnie mam 2.7Ghz na nim (szkoda 100zl za taki sam albo gorszy) 8)

Ale dalem napiecie na wentyl 17v i teraz sie kreci :wink: od 4200 do 5700 w zaleznosci od temp :?: :?:

Remik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...dalem napiecie na wentyl 17v i teraz sie kreci  od 4200 do 5700...

A nie czujesz dziwnego zapachu ? Zobaczymy ile pociągnie na te 17 V (to z odzielnego zasilania te 17 ? bo wiem jak zrobic 24 ale 17 ?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 się robi podpinając mase do -5V (biały albo niebieski kabelek w zasilaczu), kiedyś też to praktykowałem do czasu aż mi połowa wiatraków padła :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 się robi podpinając mase do -5V (biały albo niebieski kabelek w zasilaczu), kiedyś też to praktykowałem do czasu aż mi połowa wiatraków padła .

Mowiac szczerze nigdy tego nietosowalem wiec po twojej odpowiedzi o padaniu wentylow na 17v troszke sie :cry:

Mozesz powidziec cos wiecej na temat wytrzymalosci na 17v bo mi go szkoda :wink:

Ale z drudiej strony i tak jest cienki jak zdechnie to bedzie powod zeby zainwestowac w WB lub cos skromniejszego i wycisnac stabilne 2,8Ghz

Remik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...