wilczek Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Zamierzam kupić PIV 1.6A i troszke go podkkręcić :lol: potrzebuje jednak dość cichego chłodzenia, bo komp włączony jest nocą i troszke by przeszkadzał. Czy boxowy cooler jest głośny ? Ile da sie przy nim podkręcić ? Zacie może jakieś dobre i ciche coolerki do 100 zł ? Chłodzenie wodne niestety odpada :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Bazyl_ Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 boksowy jest bardzo cichy ale do kręcenia się nie bardzo nadaje max 3500 chociaż jak poczytasz sobie grupę to zobaczysz że i na takim wiatraczku ludzie kręcą 1,6A nawet do 2.7GHz .Jak chcesz podkręcać to zaopatrz się w Volkoano7+ ma przełącznik obrotów wentylatora. Jak jest głośno to przełączasz sobie na najmniejsze obroty i jest w miarę cicho Bazyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Wystarczy ci BOX ja wlasnie mam 2.7Ghz na nim (szkoda 100zl za taki sam albo gorszy) 8) Ale dalem napiecie na wentyl 17v i teraz sie kreci :wink: od 4200 do 5700 w zaleznosci od temp :?: :?: Remik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 ...dalem napiecie na wentyl 17v i teraz sie kreci od 4200 do 5700... A nie czujesz dziwnego zapachu ? Zobaczymy ile pociągnie na te 17 V (to z odzielnego zasilania te 17 ? bo wiem jak zrobic 24 ale 17 ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 17 się robi podpinając mase do -5V (biały albo niebieski kabelek w zasilaczu), kiedyś też to praktykowałem do czasu aż mi połowa wiatraków padła :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Bazyl_ Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Szkoda wiatraczka chociaż 3lata gwarancji:).Jaką temperaturę masz na tym P4 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 17 się robi podpinając mase do -5V (biały albo niebieski kabelek w zasilaczu), kiedyś też to praktykowałem do czasu aż mi połowa wiatraków padła . Mowiac szczerze nigdy tego nietosowalem wiec po twojej odpowiedzi o padaniu wentylow na 17v troszke sie :cry: Mozesz powidziec cos wiecej na temat wytrzymalosci na 17v bo mi go szkoda :wink: Ale z drudiej strony i tak jest cienki jak zdechnie to bedzie powod zeby zainwestowac w WB lub cos skromniejszego i wycisnac stabilne 2,8Ghz Remik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 a ile kosztuje ten Volcano ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 a ile kosztuje ten Volcano ? www.4max.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...