Labe Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 W 8kda3+ zasilanie było 2 fazowe płyta za którą dałem rok temu prawie 600 zeta i 2 fazowe zasilanie :mur: nigdy więcej nie qpie epoxa <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 to zdjęci co masin dałeś to jest EPOXK 8KDA3I, gości mi pokazywął w sklepie i tak smao wygląda, tez ma trójfazowe zasilanie proca, ale wersje J łatwo po tym coolerku rozpoznac oraz po napisie na płycie ofcorz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) to zdjęcie to jest dokładnie 8KDA3J rev3.x zdjęcie z epox.com a ja mam dokładnie taką samą płytę takie same rozmieszczenie wszystkiego tyle że na pcb mam rev2.2 kuknij na model koło slotu AGP :) Edytowane 2 Czerwca 2005 przez masin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) Labe Nie płacz , Nie płacz miałem rok temu EPOXA 8RDA+ z dwuFazowy zasilaniem i Athlona XP1700+ który chodził sobie spoko na 2320MHz czyli wydajność coś około XP 3300+ :) Jak masz dobrą zasiłkę to Epox jak najbardziej nadaje sie do ostrego kręcenia Dodam jeszcze że obecne moje mobo to mój trzeci EPOX na przestrzeni 3,5 roku , z żadną płytą nie miałem problemów a z 8RDA+ i obecnej 8KDA3J jestem bardzo zadowolony , Edytowane 2 Czerwca 2005 przez magx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 EEE nie płacze :D poprostu firma ludzi robi w balona każąc płacic duże pieniądze a z drugiej strony tnąc koszty na czym sie da ,nie tędy droga . Nie chodzi o to że epox jest zły tylko o to że czuje sie wydy*any ale z tego co widze w nowych rewizjach już dali 3 fazowe zasilanie bo na mojej płycie V-core latało między 1,52 do 1,62 sam przyznasz ze to dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiD2 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Przetaktowalem na tej plycie procka.Przetestowalem prime i wszystko w porzadku temp tez swietne.Rano wlaczam kompa i na POST zatrzymuje sie i jest info ze proc jest przetaktowany i zeby zmienic ustawienia w biosie.Co zrobic zeby tak sie nie dzialo??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Prime95 to nie za dobry progs do testowania na platformie A64 polecam SuperPi i ustaw 32miliony chyba najlepszy progs do testów A64 to ruski S&M http://testmem.tz.ru/soft.htm trza troche pokombinować żeby ściągnąć ale progs jest rewelacyjny ,lepszy niz SuperPI i Prime95 razem wzięte jak w nim ustawisz maxymalne wartości testu i CPU to wytrzyma to jest FullStable Prime95 często gryzie się z Cool&Quite i wtedy proc chodzi na 60-70% maxymalnej mocy ,dlatego wielu ludzi cieszy sie ze im CPU w Prime95 osiaga tak niskie temperatury , u mnie Prime95 rozgrzewał proca do 45-48'C za to S&M potrafił rozgrzać proca do 62'C to jest dopiero test Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiD2 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 No to potestowalem S&M i fakt procek rozgrzal sie do 50 bez zadnych bledow, natomiast test pamieci pokazuje mi okolo 100 bledow- czy to oznacza ze pamieci nie wyrabiaja?? teraz chodza na 205. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Skoro są błędy to Lipa z Stabilności :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 temat widze bardzo mało poularny :cry: jakei najwyższe HTT udało wam się wycisnąć z tej pytki, bo u mnie powyżej 300 się dusi <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Słyszałem że do 330 MHz co niektórym idzie niestety u mnie max co uruchomiłem ale bez stabilności to 315 jakos dziwnie powyżej 290MHz zero stabilności ....? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 (edytowane) w tej płycie jedno mnie denerwuje bardzo, a mianowicie napięcia, daje na proca 1.5 a on ma 1.6 itd, przy 1.8 ma 1.95, i nie wiem czy to płyta ma coś z[ciach!]e z napieciemi czy zle podczytuje :mur: hehe własnie się pobawiłem z moim eoxem i mnie zaskoczył 332x8 się odpalił :D fajnie nie wiedziałem że płyta ma taki potencjał tylko proc by się przydał co by poszedł na 332x9 :D pzdr Edytowane 17 Czerwca 2005 przez marek.t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 w tej płycie jedno mnie denerwuje bardzo, a mianowicie napięcia, daje na proca 1.5 a on ma 1.6 itd, przy 1.8 ma 1.95, i nie wiem czy to płyta ma coś z[ciach!]e z napieciemi czy zle podczytuje :mur: hehe własnie się pobawiłem z moim eoxem i mnie zaskoczył 332x8 się odpalił :D fajnie nie wiedziałem że płyta ma taki potencjał tylko proc by się przydał co by poszedł na 332x9 :D pzdr 1500375[/snapback] z tymi napieciami to raczej jest zly odczyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 337 HTT mi się udąło wyciągnąć, nie wime czy moze więcej bo proc już nie a nie moge ustawić mnożnika mniejszego niż 8, wie ktoś moze czy da się jakoś ustawić 7 na tej płycie? Widzę że temat umarł :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 337 HTT mi się udąło wyciągnąć, nie wime czy moze więcej bo proc już nie a nie moge ustawić mnożnika mniejszego niż 8, wie ktoś moze czy da się jakoś ustawić 7 na tej płycie? Widzę że temat umarł :cry: 1554887[/snapback] bios z kwietnia umozliwia ustaienie mnoznika min 5x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13szakal Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Mam pytanie czy ktoś miał podobny problem, płyta chodziła pięknie z Sempronem 2800+ na FSB 300, pamięci Hynix 512 MB dwustronne asynchronicznie 166 HTT x3, dodałem jedną 256 MB Hynix i klapa, Windows wysypuje się powyzej FSB 260 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuMineQ Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 a ja mam problem z arctic freezerem który naciska dosyc mocno na grafike... szkode troche tego 6800le :P nie mam kasy na nowy cooler, wszystko juz przesralem, w drodze jest jeszcze myszka i pasty polerskie, komp miał byc cały gotowy do niedzieli ale cły czas coś sie sypie, to kurier nie przyjedzie, to okaże sie, że geile są gorsze niz ustawa przewiduje (co to za ram co nie robi cl2 na 400mhz??) i teraz jeszcze to :P piłowac nos fryzjerowi, czy lepiej skrócic mu stelarz od wentyla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Witam, kupiłem sobie Semprona 2800+ 64bit i teraz szukam jeszcze do niego płytki. Mam sentyment do Epoxa i dlatego zastanawiam się nad kupnem 8KDA3I/J. Czytałem, że są na nich problemy ze skaczącym Vcore a do tego Semprona nie można ustawić na defaultowym 1.4V ponieważ regulacja nie przewiduje niskich napięć (od 1.5V chyba dopiero wzwyż). No i teraz chciałbym wiedzieć czy problem dotyczy tylko starszych wersji tych płyt. Mam nadzieję, że w rewizjach 3.x które teraz są w sklepach (takie z większym radiatorem, 3-fazowym zasilaniem i trochę innym rozmieszczeniem niektórych elementów) Epox zlikwidował problemy z napięciami. Będę wdzięczny za pomoc, szczególnie mile widziane opinie uzytkowników tych płyt w wresjach 3.x. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik84 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Witam A ja mam 8kda3+ Ogólnie jestem zadowolony tylko mam jeden problem ktory mnie denerwuje wkrecalem proca juz nie raz i za kazdym razem musze robic to stopniowo chociaz znam wynik ktory jest stabilny (opis) jednak jak odrazu wpisze mu 250*9 to wyskakuje komunikat że można doprowadzić do uszkodzenia komponentów komputera itp. a jak bede taktowal go stopniowo to tak sie nie robi Czy jest jakiś bios który nie ma tego zabezbieczenia albo jak inaczej to g.... obejść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenQ2k Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 No właśnie Zna ktoś jakieś info o Tweakowanym biosie do Epoxa 8KDA3J ????? słyszałem że są takowe biosy daja parę nowych opcji i nowe taktowanie pamięci zamiast 100-133-166-200 dochodzi 150 i 180 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEN Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Witam Chcialem rozwiac watpliwosci dotyczace EPOX'a 8kda3i oraz Semprona 2800 64bit poniewaz kupilem ten sprzet, plyta rev 3.2. Wszystko chodzi cacy, napiecia sa rowniotkie, napiecie procesora non-stop 1,399V. Najnowszy bios pokazuje ze jest to Sempron 64bit. Narazie tyle, w pozniejszym czasie powiem jak sie rasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 na razie powiedziałeś tyle ze działa-my chcemy wyniki kręcenia i takie tam :P Sam sie zastanawaiłem nad epoxem ale wersja J była za droga a i jeszcze uboższa niż gb k8ns do tego z gorszą dzwiękówka i nadal droższa. Dlatego mam gb ale do epoxa mam jakiś sentyment. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 na razie powiedziałeś tyle ze działa-my chcemy wyniki kręcenia i takie tam :P Sam sie zastanawaiłem nad epoxem ale wersja J była za droga a i jeszcze uboższa niż gb k8ns do tego z gorszą dzwiękówka i nadal droższa. Dlatego mam gb ale do epoxa mam jakiś sentyment. 1670913[/snapback] ja mam baaaardzo mile wspomnienia po 8rda+ i tez myslalem nad epoxem ale cena wygrala i kupilem k8ns, niemniej zawsze mozna zmienic, czekam na wyniki OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Witam Chcialem rozwiac watpliwosci dotyczace EPOX'a 8kda3i oraz Semprona 2800 64bit poniewaz kupilem ten sprzet, plyta rev 3.2. Wszystko chodzi cacy, napiecia sa rowniotkie, napiecie procesora non-stop 1,399V. Najnowszy bios pokazuje ze jest to Sempron 64bit. Narazie tyle, w pozniejszym czasie powiem jak sie rasuje. 1670892[/snapback] To chyba jakaś nowa rewizja 3.2; jeżeli trzyma nap def i nie zawyża to jest ok. Ja miałem 3J rev 2.2 zawyżała Vcore def +0,1V,co do dużego krecenia dobre było można było nawet ustawić max 1,9V.Na pozostałe rzeczy też nie mogłem narzekać,w sumie jak poprawili układ zasilania to może to być niezłe rozwiązanie na s754. Układ zasilający masz 3-fazowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEN Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Tak, zasilanie 3-fazowe, bede mial czas to napisze wiecej :-) aha plyta ma teraz 5pci, odjeli ten najblizszy pod AGP dobra, chwilka czasu wiec cos skrobne otoz nie wiem czemu, pewnie cos zle robie ale komputer ma problem z fsb powyzej 260, do testowania taktowan daje pamieci na minimum (odpowiednio DDR200), ht=2x, nie podnosze vcore bo to nic nie daje, no i chce miec te 2,4GHz ale daleko... Teraz mam wszystko ustawione, procesor na 2GHz, szyna HT na 1000MHz, pamieci na 408Mhz (taki optymalny dzielnik) cl 2,5, super pi przelazi bez problemu, temperatura teraz jak pisze i slucham muzyki 27 stopni, podczas 3dmarka czy normalnych gier dochodzi do 32 stopni (obudowa otwarta, pentagram freezone caly miedziany), powiedzcie co moge zrobic by uruchomic na htt 300MHz czy jak to sie tam nazywa bo po prostu chyba czegos nie wiem :) Edytowane 27 Września 2005 przez GEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Ht x2 w wielu płytach chodzi bardzo słabo albo w ogóle stosuj ht x3 lub 2,5 jak jest. :wink: Dzielnik pamięci ustaw najniżej div100 a potem ewentualnie podnoś div133,166. Edytowane 27 Września 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEN Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Probowalem dla roznych ustawien (ht, pamieci na najgorsze itd) zmieniac fsb i max to 261 bez wzgledu na vcore :) wina musi byc po stronie procesora qrcze aczkolwiek ciezko mi w to uwierzyc, ah instalowalem tez najnowszy bios do tej plyty, a moze trzeba poczekac z jeszcze nowszym, spokojnie, tak czy siak musze sie nacieszyc najpierw tym ci mam teraz bo i tak jest super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEN Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Okey, przeczytalem artykulik na egieldzie porownujacy plyty 754 i przyszlo mi do glowy by magistrale AGP podkrecic o 1Mhz oraz dodac 0,05V na chipset'ie i ot HTT 300MHz nie jest problemem :D procesor 2,4GHz jak mlody chlopczyk szaleje przy 28 stopniach w idle i 33 podczas grania, no po prostu jestem super zadowolony, egielda - super recenzje!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbal Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 ustawięłem na tej płycie ram na 133 i fsb na 300, procek wyszedł 2,4 i ram podniósł się do ddr400 czy tak może zostać jeśli chodzi stabilnie ? czy reszta sprzętu przy takim fsb dostaję po tyłeczku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEN Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Wszystkie inne komponenty chodza caly czas normie, rzeczy ktore ustawiles tycza sie generalnie procesora i pamieci (oczywiscie plyty gl tez ale w zwiazku w poprzednim). Bawilem sie ostatnio ta plyta troche i wstaje na htt 325 ale nie jest stabilna w windowsie, zmniejszam do 315 chodzi cacy ale problem z dobrym mnoznikiem pamieci, najlepiej chula na htt 300 - pamieci fajnie dzialaja, aha przy tak wysokim htt dziala mnoznik ht 3x i wzwyz, mnoznik 2x oraz 1x nie uruchamiaja komputera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...