Satorii Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Zamierzam w ciągu kilku dni kupić: ASUS P4C800 Delux + Celeron Prescott (335) 2,8 GHz + 2 x 256 MB DDR 400 Apacer CL 2,5. Mam na to 1260 zł i tyle będzie to kosztować w AB bez narzutu. Zamierzam wycisnąć z celka max jego mocy. Czy radiator Zalman 7000B CU wejdzie na tą płytę? Czy Zalman 7700 CU wejdzie na tą płytę? (Wiem, czytać umiem :P, ze oba pasują, ale nie wiem czy na tych płytach jest dość miejsca - kondziory itp) Może za tą cenę można kupić coś lepszego (płyta + proc + pamięć)? Ma to być sprzęt bardzo porządny, niekoniecznie najszybszy dostępny. Poprzednią konfigurację katowałem 3 lata (celek 1000@1333+abit SA6+384 SDRAM). To ma przeżyć 2 lata. Jakie są wrażenia z używania tej płyty? Może lepiej kupić P4P800-X i lepsze pamęci/proca? Jest to mój pierwszy post i liczę na pomoc ludzi, którzy wiedzą więcej na temat takiego sprzętu. Pozdrawiam, z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Płyta bardzo dobra i nie kupuj tej z X, bo są bardzo okrojone. To, czy wejdzie Zalman zależy także od obudowy i odległości płyty od zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satorii Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 (edytowane) Obudowa zostanie dobrana pod Zalmana :D Chodzi o ty czy na płyte sie zmieści. Edytowane 19 Lutego 2005 przez Satorii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorton1973 Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 odpusc sobie celka i lepiej kup uzywanego bartka, bedzie chodzil o niebo lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Ja pracuje na P4C800 i jest git (tak na marginesie to najwyższa płyta ASUSA na s478). Czy zmieści się zelman nie wiem (tu masz wymiary które muszą się zgadzać-> http://www.zalman.co.kr/product/cooler/700...8MBlist_eng.htm , nie sugeruj się tą listą na dole :) ), może zapytaj tutaj-> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=62847&st=240 ... Lepiej weź P4 na prescottcie niż celinę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satorii Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 (edytowane) Dzięki za linki, ale najpierw czytam potem pytam - oba widziałem wcześniej. Szukam osoby ktora coś takiego wsadziła na płyte. Zastanawiam sie czy 7700 CU wejdzie :D A co do celiny.... z czasem, z czasem. Edytowane 19 Lutego 2005 przez Satorii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satorii Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Bardzo dużo czasu zajęło mi kopanie sie przez różne stronki i posty aż znalazłem.... http://www.zalmanusa.com/mboard/mboard/mbo...m&order_da=desc Myśle ze jest to dostateczny powod zeby kupować i sie nie martwić... (mowa o Zalman 7700 Cu). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Nie wiem co wy macie do tego Celka D 335. Ja go mam na ASUSIE P4P800 SE (P4C800 jest wydajniejszy o parę procent - chip. 875 :D ) puszczonego na 3500Mhz, najwięcej wycisnąłem 3738Mhz (FSB 178), potem nie wchodził do Windy, jakiś błąd z ntfs.sys. Procek na 3.7Ghz ma w testach (Sisoftsandra 2005) wydajnośc lepszą od P4 3.2 Ghz (prescott). Ja tam polecam płytę i proca, na pamięciach się nie znam to się nie wypowiadam !! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Co do Apacerów to są fajne pamięci miałem raz dwie takie 333 CL2.5 co śmigały na 400 CL2.5 bez problemu. Co do płyty to też lux. Do freelancer czy wydajność porównywałeś z tym co jest w sandrze czy wkładałeś PIV 3.2Ghz na swoją płyte bo to róznica. To tak jak ktoś porównywał Cel D na Asrocku P4i45Edo AXP na abicie NF7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...