Skocz do zawartości
Satorii

Pomocy. Asus P4c800+celek Pr. 335 2,8...

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam w ciągu kilku dni kupić: ASUS P4C800 Delux + Celeron Prescott (335) 2,8 GHz + 2 x 256 MB DDR 400 Apacer CL 2,5. Mam na to 1260 zł i tyle będzie to kosztować w AB bez narzutu. Zamierzam wycisnąć z celka max jego mocy. Czy radiator Zalman 7000B CU wejdzie na tą płytę? Czy Zalman 7700 CU wejdzie na tą płytę? (Wiem, czytać umiem :P, ze oba pasują, ale nie wiem czy na tych płytach jest dość miejsca - kondziory itp) Może za tą cenę można kupić coś lepszego (płyta + proc + pamięć)? Ma to być sprzęt bardzo porządny, niekoniecznie najszybszy dostępny. Poprzednią konfigurację katowałem 3 lata (celek 1000@1333+abit SA6+384 SDRAM). To ma przeżyć 2 lata. Jakie są wrażenia z używania tej płyty? Może lepiej kupić P4P800-X i lepsze pamęci/proca? Jest to mój pierwszy post i liczę na pomoc ludzi, którzy wiedzą więcej na temat takiego sprzętu. Pozdrawiam, z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pracuje na P4C800 i jest git (tak na marginesie to najwyższa płyta ASUSA na s478). Czy zmieści się zelman nie wiem (tu masz wymiary które muszą się zgadzać-> http://www.zalman.co.kr/product/cooler/700...8MBlist_eng.htm , nie sugeruj się tą listą na dole :) ), może zapytaj tutaj-> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=62847&st=240 ... Lepiej weź P4 na prescottcie niż celinę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za linki, ale najpierw czytam potem pytam - oba widziałem wcześniej. Szukam osoby ktora coś takiego wsadziła na płyte. Zastanawiam sie czy 7700 CU wejdzie :D A co do celiny.... z czasem, z czasem.

Edytowane przez Satorii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co wy macie do tego Celka D 335. Ja go mam na ASUSIE P4P800 SE (P4C800 jest wydajniejszy o parę procent - chip. 875 :D ) puszczonego na 3500Mhz, najwięcej wycisnąłem 3738Mhz (FSB 178), potem nie wchodził do Windy, jakiś błąd z ntfs.sys. Procek na 3.7Ghz ma w testach (Sisoftsandra 2005) wydajnośc lepszą od P4 3.2 Ghz (prescott). Ja tam polecam płytę i proca, na pamięciach się nie znam to się nie wypowiadam !! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Apacerów to są fajne pamięci miałem raz dwie takie 333 CL2.5 co śmigały na 400 CL2.5 bez problemu.

Co do płyty to też lux.

Do freelancer czy wydajność porównywałeś z tym co jest w sandrze czy wkładałeś PIV 3.2Ghz na swoją płyte bo to róznica.

To tak jak ktoś porównywał Cel D na Asrocku P4i45Edo AXP na abicie NF7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi