dayus Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 (edytowane) Zamierzam sie do zakupu autka nie potrzebny mi duzy silnik najlepiej by mi zalezalo na 1.8. Mam dwa typy MERCEDES 190 1.8 benzyna, albo Audi 80 B4 tez najlepiej 1.8 ale jest zadko spotykany wiec moze byc 2.0. Autka najlepiej byly by z rocznikiem 190/92-93 ; B4/93-95. Autko potrzebuje do dojazdu do pracy, co najmniej raz na miesiac auto pokonuje 1500km + dojazdy do pracy. Auto planuje przerobic na LPG. Wiec prosze o porade ktore autka sa bardziej trwale znaczy silniki,lepsze blacha itp. co sie w nich psuje najczesciej, jak z czesciami (do audi chyba nie ma najmniejszego problemu). Samochud chce sprowadzic z niemiec. Te dwa pojazdy sa cenowo porownywalne. Autko ma byc dla mojego ojca. Edytowane 19 Lutego 2005 przez dayus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Jak brać to już lepiej Audi ponoć Merce 190 nie są tak wytrzymałe jak Beczki a szczerze to nie rób lpg aż tak dużo na gazie nie zaoszczedzisz a nawet jęśli to i tak oddasz to mechanikowi wiem bo znam to z doświadczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 kumpel ma Audi 80 2.3 136KM przerobione na gaz i nie ma zadnego problemu, a do tego nie czuc zbytniego spadku mocy po przerobieniu na lpg, rocznik to chyba 92, mercedes zbyt taksiarski :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Kolega ostatnio w niemiec sprowadzil A 80 z silnikiem 1.8 S i powiem ze nawet wymiata.. 800 euro zapłacil.. rok chyba 92 nie jestem pewien.. Ale stan nówka.. Ideal w 100%.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 (edytowane) Stan nówka ideał z wyglądu ;) Nawet nie wiesz co można z samochodem przez sprzedażą zrobić. Przykład - znajomy sprowadził BMW 318 1988r po powodzi. Dał 100E. Samochód wyglądał jak... po powodzi :) Trochę szpachli, malowanko, drobne poprawki i samochód jak z salonu :) Znalazł się na to głupi za 5000zł... n/c Jeśli chcesz go przerobić na GAZ to szukaj takiego z aluminiowy kolektorem, założenie gazu będzie znacznie tańsze. Edytowane 19 Lutego 2005 przez Kwiecień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 (edytowane) Bo jak mu w plastikowy kolektor strzeli B) Kwiecien nigdy nie bedziesz pewien co qpisz wszystko zalezy od szczescia chodzbys i 20 mechanikiow przyprowadził nikt ci nie powie ze 100% pewnoscia ze to auto jest dobre nikt w silniku nie siedzi na giełdzie jest pełno aut zalanych moto doktorkiem i wielu sie nabiera raz sie uda qpic dobre auto a raz szrota taka prawda Edytowane 19 Lutego 2005 przez Labe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Nie no ta audica jest super stan bo zero oleju nie bierze przeglad przeszła wzorowo emisja spalin duuuzo ponizej normy i przebieg niecale 100tys.. Zreszta widac jak sie nim jezdzi.. Juz 6miechów bez jakiejkowliek awarii.. A w srodku to normalnie pachnie nowoscia.. Widocznie mial farta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 O kolektorze to wiem. A gdzie on tak tanio znalazl te Audi? A jak ze spalaniem, pomiedzy tymi 2 samochodami? I czesci? Do ktorego są drozsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Podróby sa do tego i tego ale do merca bedą drozsze bierz audi łatwiej potem ci bedzie to sprzedac no i ładniejszy w środku ale to kwestia gustu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 a moze postarac sie znalezc oferty samochodu z instalacja gazowa.... miedzy tym mercem a audi nie powinno byc wielkich roznic, zalezy od egzemplaza.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 kumpel ma Audi 80 2.3 136KM przerobione na gaz i nie ma zadnego problemu, a do tego nie czuc zbytniego spadku mocy po przerobieniu na lpg, rocznik to chyba 92, mercedes zbyt taksiarski :P 1285920[/snapback] Jak wogole mozna Mercedesa do jakiegos audi porownywac :} chyba nigdy mercedesem nie jezdziles audi jest zbyt dresiarskie :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Stan nówka ideał z wyglądu ;) Nawet nie wiesz co można z samochodem przez sprzedażą zrobić. Przykład - znajomy sprowadził BMW 318 1998r po powodzi. Dał 100E. Samochód wyglądał jak... po powodzi :) Trochę szpachli, malowanko, drobne poprawki i samochód jak z salonu :) Znalazł się na to głupi za 5000zł... n/c Albo pomyliłeś rocznik o 10 lat albo w cenie zabrakło Ci jeszcze jednej cyfry. bardzo mało prawdopodobne żeby BMW z 1998 roku kupić za 100€ a w polsce za 5000zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 roczniki pomylił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Jak wogole mozna Mercedesa do jakiegos audi porownywac :} chyba nigdy mercedesem nie jezdziles audi jest zbyt dresiarskie :} 1286574[/snapback] z tych dwoch wole zdecydowanie audi, jezdzilem nowa E klasa, ale takimi starszymi jak omawiana 190 nie, wiec nie wiem, ale dla mnie zbyt taksiarska :P audi nie jest dresiarskie, bmw jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Albo pomyliłeś rocznik o 10 lat albo w cenie zabrakło Ci jeszcze jednej cyfry. bardzo mało prawdopodobne żeby BMW z 1998 roku kupić za 100€ a w polsce za 5000zł ;) 1286589[/snapback] Miało być 1988 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Bierz Audi. To jest wózek nie do zdarcia. Miałem 2 egzemplarze więc wiem co mówię. W zasadzie nic się nie psuje oprócz podzespołów eksploatacyjnych (klocki hamulcowe itp.) Uważaj też bo czasami zdarzają się egzemplarze(starsze lub skatowane), w których alternator jest do wymiany. Jak byś miał nieco więcej kasy lub "okazję" to bierz wersję z silnikiem TDi. A Merc to krowa i do 100 zbiera się w prawie 20s. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 hehe to moje seicento ma 14s do 100 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyFX Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 jezdze mesiem 190 i to chyba nie jest mercedes (najmniejszy i chyba najmniej wytrzymały)... lepiej kupic B4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Napisz może ile możesz wydać na samochód. Bo do 15k to można ładną Hondę Civic (1995r) kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...