Carson Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 moze zrobili tak zeby bylo bardziej realistycznie :D im wyzszy poziom umiejetnosci tym lepiej wyglada animacja walki mieczem :D szczerze mowiac to ciekawe jakby ktos wymachiwal takim scyzorykiem trzymajac go pierwszy raz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 na 4 GB działa już exta, na 2 też spoko(czasami coś przytnie) ale na 1 już tak pieknie nie jest :P a w gothicu 2 przecież było podobnie, jak byłeś kompletnym zerem to machaleś jak kaleka, a jak doszedleś do poziomu mistrza to już ladnie wychodziło ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Za to w jedynce było pochrzanine streowanie ale nie wymachiwał mieczem jak kaleka i dzik nie walczył jak by ... panią dzikową. Czuje że chyba zainwestuje w ta koste ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Po obejrzeniu filmiku stwierdzam, że dzik - straszna rzecz :blink: :lol: Zabawne są jeszcze dźwięki "stękania" podkładane chyba przez pensjonariuszy domu starców. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amun Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 porcja filmikow http://www.gamespot.com/pc/rpg/gothic3/sho...&pid=920920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Max detail settings + some ge3.ini tweaks. VegetationAdmin.ViewRange=7000.0 Shader.CurrentShaderVersion=3_0 ObjectDetails.fProcessingRangeFadeOutRange_High=500.0 ObjectDetails.fRangedBaseLoDOffset_High=500.0 ObjectDetails.fProcessingRangeFadeOutRange_Medium=600.0 imo słabiej to od obka wygląda i to zauważalnie, ciekawie jak u mnie komp będzie dławił się na 768 RAM :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Ja też mam 768 ramcu i jestem ciekaw czy bedzie grywalne lub czy wogole sie odpali ? Nie widzial ktos jakichs testow na 768mb?? Nie wie ktos czy w opcjach można wybrac rodzaj Shaderow ?? Bo jak by cos to może na 2.0 chodzilo by lepiej niz na 3.0 ?? Edytowane 14 Października 2006 przez _Ran'dall_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 A czemu mialoby sie nie odpalic? lol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 A czemu mialoby sie nie odpalic? lol.No bo gdzieś tam czytalem że MINIMUM TO 1GB więc temu :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 :lol: A od kiedy to czy gra sie odpali czy nie, zalezy od ramu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 A no jak widzisz zależy bo np. taki HeroesV na 256Ramu mojemu kumplowi odpalic sie nie chcialo bo wyskakiwal blad memory...Lub t Oblivion u niego tez odpalić sie nie chcial :D Wiec jednak cos od tego ramu zalezy eee:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Odnosnie walki w Gothicach, to w takiej dwojce na przyklad mozna bylo walczyc bardzo widowiskowo, jak ktos wiedzial jak. Jak sie macha w kolko lewo-prawo-lewo-prawo, to trudno oczekiwac porywajacych animacji ;) @LPKorn3324 - jak dla mnie wyglada to porownywalnie z Oblivionem, a nawet powiedzialbym, ze lepiej, dzieki rozmyciu dalszych planow. Pasek skrotow troche przasny, mogli ladniejsze ikony zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 No ale na tej stronie Domell napisal jak gra chodzi z 512 mb, 1 gb i 1.5gb... wiec sie odpali ;) Martwi mnie zapisywanie... na 1 gb ramu 34 sekundy? Lol? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 ... na 1 gb ramu 34 sekundy? Lol?Bym powiedział że to nie lol a kpina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) mam nadzieje ze nie potwierdza sie moje obawy ze juz nikt nie potrafi robic tak wspanialych erpegow jakich kiedys mielismy na peczki (saga baldurs'a, icewind dale, planescape, fallouty i morrowind).Nie te czasy (W dzisiejszych czasach jest wielki przerost formy nad terscią). @LPKorn3324 - jak dla mnie wyglada to porownywalnie z Oblivionem, a nawet powiedzialbym, ze lepiej, dzieki rozmyciu dalszych planow. Pasek skrotow troche przasny, mogli ladniejsze ikony zrobic.Dla mnie Obek wydlądał lepiej ale to kwiestia gustu ;d. Bym powiedział że to nie lol a kpina.Dla mnie jedno wielkie NC 8O. Jednak mieli racje. Oblivon prz tym chodzi znakomicie :lol: ( w dodatku lepiej wygląda - tutaj zdania podzielone ale napewno nie wyglada gorzej ;/.) Edytowane 14 Października 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Trudne czasy... gry coraz mniej zoptymalizowane <_< ale cóż poradzić jest kilka tytułów dla których jestem gotów zmieniać sprzęt. Jak dla Tomb Raider: Legend kupiłem płytę główną zasilacz i grafikę (16 godzin gry) to i dla Gothica (prawdopodobnie 80 godzin gry) i Obliviona (prawdopodobnie 2 miesiące gry) kupię 2GB RAM :) 900zł już nie moje <_< ale może stare ramy sprzedam za 650zł to nie będzie tak źle B-) Co do wyglądu gry, dla mnie liczy się grywalność w Gothica I grałem po Far Cry i jakoś nie krzywiłem się na jakość grafiki tylko zastanawiałem się jak ja TAKĄ grę zauważyłem dopiero 3 lata po premierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 dobrze mówisz m40 ..sa tytuły dla ktorych trzeba zmienic sprzet nawet gdyby sie mialo nie jesć :P ....wiec jezli zajdzie potrzeba to zakupie 2gb ramu .... W 2 grałem 18h bez przerwy , kladłem sie spac myslac o gothicu , sniłem o gothicu , budziłem sie myslac o gothicu ... Jezli 3 bedzi etak dobra ja 1 i 2 to bedzie super, a napewno bedzie lepsza wiec bedzie fantastycznie ... na screenach wyglada dobrze ( nawet na medium) wiec nie narzekajcie juz klimat napewno jest swietny ...a bledy do polskiej premiery powinni naprawic ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 yuucOm- źle zacytowałeś ;) jqa pisałęm że obek wygląda lepiej to costi mi odpisał to co zacytowałeś :) Co do zmieniania sprzętu specjalnie pod grę to mam mieszane uczucia. Jednak w tym przypadku uważam, że imo się nie opłaca. Na zagranicznych forach widziałem masę screenów na max detalach na super sprzętach i grafika w żadnym wypadku mnie nie zaskoczyłą ponad to co widziałem w obku ba nawet jest od niego słabsza. To rozmycie DoF wygląda fajnie to przynam, ale weźcie pod uwagę, iż po pierwsze ukrywa wszelkie niedociągnięcia graficzne, a po drugie na dłuższą metę może lekko denerwować (jak dla mnie efekt ten jest zdecydowanie za blisko pola widzenia gracza) A na koniec sam fakt, że taka a nie inna grafika jest okupiona masakrycznymi wymaganiami. 1,5 GB RAM to jest przegięcie podobnie jak wymagana grafika. Jeżeli ktoś pisał, że obek ma nędzną optymalizacje to G3 osiągnął pod tym względem dno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 z tym ramem to jest przegiecie, ja rozumiem, jakies chwilowe spadki fps przez proca czy grafe (slaba) mozna jakos mozna przezyc ale docinek przez ram sie nie da wytrzymac, zazwyczaj w najwazniejszych momentach leca takie sciny ze masakra, mowie tu o roznych grach, a jesli obek bedzie potrafil przychaczyc przy 1-1,5gb ramu to az mi sie w glowie kreci. kiedys nie bylo takich problemow, grafa z rzutu izometrycznego, polaczenie grafy 2d i 3d i byly takie erpegi ze palce lizac. jak dla mnie to erpegi pod wzgledem graficznym mogly sie zatrzymac w czasach bg2 (ewentualnie, dodatku TronBhaala ktory wygladal super), przynajmniej nie bylo by problemow ze sprzetem. a przejscie na 3d niektorym grom nie wychodzi na dobre, wg mnie heroesi 5 to juz nie to co kiedys, grafa jest ladna ale psuje klimat jaki miala 3 i 4 czesc heroesow. ale to tak na marginesie. sorry za ot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aran Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Moim zdaniem z tego co widziałem narazie na filmikach i na screenach Gothica3 grafika może nie to, że jest leprza ale jest jej więcej. W Oblivionie grafika jest na dobrym poziomie i leprza w miejscach specyficznych (las+trawa w niektórych momentach są piekne), ale... jak znika las z pola widzenia to juz sie robi beznadzejnie, szczególnie ten teren w oddali ktory wygląda tragicznie nawet z modami. W Gothicku to dużo ładniej wygląda, przynajmniej na filmikach czy screenach, niewidziałem jeszcze na żywo. Niespodziewałem się jakiegoś super systemu walki, w Oblivionie miał być rewelacyjny a jest do du.., więc czemu tutaj miała by być jakaś rewolucja. Co do wymagań pamiętam jak wyszedł Gothic 2 czy Morrowind, nawet się włączyć mi niechciały (za mało pamięci na karcie). Osobiście mam nadzieję, że gra mnie pochłonie, nie znudzi się tak szybko (3 tygodnie) jak Oblivion w którym cały czas wszystko się powtarza (sceneria, potworki, questy itp.) i można będzie do niej wracać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 yuucOm- źle zacytowałeś ;) jqa pisałęm że obek wygląda lepiej to costi mi odpisał to co zacytowałeś :)Zwracam honor. Mój bład sorki ;). Spadki fps to dla mnie norma :lol: ale cięcia spowodowane przez ram to już inna historia. Grałem kiedyś w W3 ze 128ramu i tak doczytywało że po 2 misji powiedziałem pa (najgorsze było to ze worldcraft 3 był dla mnie naprawde dobry rts'em). Dopiero po dokupieniu 512 ramu dało sie normalnie grać. Problem w tym ze dziś ram jest jakoś dziwnie drogi ;/. Mam kase na nowe gpu ale nie na 1GB ramu (500-600 zł :/). Zobaczymy dopiero na własnych kompach czy G3 aż tak zjada ram. @Aran Co jak co można o Oblivione powiedzieć ale model walki ma jeden z lepszych z wszystkich RPG (nie licząc fallouta ;] i jednej staty opisującej attack/dmg). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 W oblivionie system walki jest na pewno lepszy niz ten z gothicow 1,2 i pewnie 3. yuucOm - chyba ci o warcrafta chodzilo, a nie o worldcrafta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aran Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) Źle to napisałem, chodziło mi o reakcje przeciwników (które są komiczne), sposoby uderzenia (reakcja na to w co się trafi, odbijanie się miecza), miejsca w którę się trafia (chociaż żeby odpowiednio reagował, w noge to utyka, w kask to np. ogłusza się albo woglę się odrąbuje), ataki z zaskoczenia (które nie są za skuteczne...) itp. Myślałem że tu będzie będzie ta rewolucja. Edytowane 15 Października 2006 przez Aran Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 W oblivionie system walki jest na pewno lepszy niz ten z gothicow 1,2 i pewnie 3. yuucOm - chyba ci o warcrafta chodzilo, a nie o worldcrafta ;) Oczywiście ze Warcrafta :lol:. Kurde bład za błedem. Dzieki za poprawienie :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 ja omal nie pobiłem z kolega ktory gada że wystarczy 256 ramu do gothica :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Bic sie o takie glupoty :lol: Niech sobie zyje w blogiej nieswiadomosci, bedzie chcial zagrac na tych 256 MB to zaliczy bolesne zderzenie z rzeczywistoscia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 jak narazie to dla mnie sa spekulacje, wyjdzie polska wersja to sie zobaczy jak to lata na naszych sprzetach, chociaz to chyba typowe dla gothica ze lipna ma optymalizacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) i znow te durne rozmycie dalszych planow odwzorowujace nie wiem co, chyba wade wzroku ... ech co za czasy ;p Edytowane 15 Października 2006 przez emes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Serwis Eurogamer.de przedstawił krótki raport z jednego ze spotkań z Kai Rosenkranzem, które zorganizowano w okolicach premiery gry. Kompozytor w końcu ujawnił więcej o wersjach na inne platformy: "Gothic 3 na Xboxa 360 może być w zasięgu naszych możliwości" i dodał:"Gościliśmy ludzi z Microsoftu, którzy analizowali czy konwersja jest technicznie możliwa.". Jednakże wersja na konsolę PlayStation 3 nie jest brana pod uwagę, gdyż z technicznego punktu widzenia owa stacja nie ma tyle wspólnego z PC, co Xbox 360. W odpowiedzi na pytanie o najbliższy patch dowiedzieliśmy się, że szukują się zmiany w sztucznej inteligencji, zachowaniach towarzyszy i potworów, pojawi się też kilka drobniejszych usprawnień związanych np. ze znikaniem bohatera po wczytaniu rozgrywki. Pracują nad tym dwa zespoły. KaiRo zdementował pogłoski, iż rozpoczęto już prace nad dodatkiem. Niewątpliwie twórcy mają sporo pomysłów, ale nie przystąpiono (jeszcze) do developingu. Bardzo prawdopodobne jest powstanie Gothic 4, który mógłby być bardziej prequelem niż kontynuacją Gothic 3, choć jego przemyślane zakończenia nie zamykają przed twórcami drogi. Robia nowego patcha. I bardzo dobrze. Moze wydadza go zanim dostaniemy polska wersje G3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Mam nadzieje, ze w swoje rece dostaniemy juz pelnowartosciowy produkt pozbawiony denerwujacych bugow. Chociaz w dwojce roznego rodzaju glupich bugow nie brakowalo i gralem z wypiekami na twarzy zaglebiony w fabule. Mam nadzieje, ze z 3 bedzie tak samo :wink: Jezeli bedzie potrzeba to bede gral nawet na wszystkim na low :P Ale naprawde nie przesadzajcie, ze mi sie wogole nie odpali... W obliviona gralem i najgorzej nie chodzil i wygladal i tak ladnie, wiec jestem dobrej mysli. Najwyzej pozycze od kumpla dodatkowe 512 ramu i gf 6800 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...