qqrydza Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 co to jest na 2 skrinie w ekwipunku oznaczone 10:D? Sprzęt do pozyskiwania minerałów czy drogocennego kruszcu ze złóż znajdujących się w jaskiniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Sprzęt do pozyskiwania minerałów czy drogocennego kruszcu ze złóż znajdujących się w jaskiniach. Coz za naukowe okreslenie kilofa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Piątek 3 listopada, to dzień na który każdy miłośnik gier RPG czeka z niecierpliwością. Tego dnia ukaże się nowa część najpopularniejszej w Polsce gry fabularnej - Gothic 3! Firma CD Projekt dołożyła wszelkich starań by polska edycja spełniała wszystkie oczekiwania fanów - zarówno pod kątem wydania gry, jak i samego programu. Bardzo ważny jest fakt, że rodzima wersja Gothic 3 będzie wydana w wersji 1.08. Oznacza to, że w odróżnieniu od wersji wydanej zagranicą oraz tej, która znajduje się w nielegalnym obiegu, zawierać będzie aż 2 najbardziej aktualne, oficjalne poprawki do gry. Poprawki te mają ogromny wpływ na jakość zabawy. W związku z tym, że jest ich ponad 100 (!), przedstawiamy tylko kilka przykładowych zmian: * Usunięto efekty stop klatki i przenikania obiektów przez siebie, * Poprawiono ogromną ilość questów, w tym te, których z różnych przyczyn nie można było ukończyć w pierwotnej wersji (np. z powodu braku niektórych postaci NPC), * Poprawiono sztuczną inteligencję (AI) potworów oraz postaci pobocznych NPC, * Poprawiono pracę kamery, pracę silnika gry, mechaniką strzelania z kuszy oraz błędy występujące w wyświetlaniu grafiki (np. słońce prześwitujące przez góry) i wiele innych. Oprócz dopracowania samej gry, specjalnie z myślą o polskich fanach Gothic przygotowaliśmy wspaniałe wydanie gry, którego wizerunek można znaleźć na tej stronie: FTP W skład tego wydania wchodzą: * Pełna polska wersja gry Gothic 3 na płycie DVD, * Dodatkowa płyta DVD z filmem o powstawaniu gry Gothic 3 (na świecie wydana tylko w edycji kolekcjonerskiej), * Drukowana na papierze kredowym, kolorowa instrukcja do gry o objętości ok. 60 stron, * Mini poradnik do gry, kolorowy i drukowany na papierze kredowym, * Kolorowa, dużych rozmiarów, mapa świata Myrtany, * Doskonałej jakości pudełko na grę z etui zaopatrzonym w dodatkową okładkę zamykaną na rzep i ze specjalnymi tłoczeniami. Gra Gothic 3 zostanie wydana 3 listopada, w wersji zawierającej wszystkie poprawki gwarantujące najwyższą jakość zabawy. Gra ukaże się w pełnej polskiej wersji językowej i w sugerowanej cenie 129,90 PLN. Więcej informacji na stronie Gram.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Nic nowego... Wszystko w ten, czy inny sposób było juz tu omawiane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 no to czekamy na 1sze opinie:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Czekamy na kuriera :| Wczoraj nie bylo mnie w domu jak przyjechal (szkoda, ze panowie z Masterlinka nie maja zwyczaju dzwonic do klienta w razie niezastania w domu), jak dzis nie przyjdzie to ktos w firmie kurierskiej odbierze bardzo uprzejmy telefon... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logray Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Czekamy na kuriera :| Wczoraj nie bylo mnie w domu jak przyjechal (szkoda, ze panowie z Masterlinka nie maja zwyczaju dzwonic do klienta w razie niezastania w domu), jak dzis nie przyjdzie to ktos w firmie kurierskiej odbierze bardzo uprzejmy telefon...A dlaczego wczoraj nie zadzwoniłeś? Dogadałbyś się gdzie i na którą i nie byłoby problemu. Może by Ci nawet wczoraj dowieźli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) dokladnie. kurierzy sami nie dzwonia bo robia to z wlasnej kieszeni! To jest smieszne ale firmy kurierskie nie oplacaja takich telefonow przynajmniej w najwiekszych firmach jest taka polityka, dlatego kurierzy robia to z wlasnej woli (lol) sory bo to jest offtopic ale prawodpodobnie sie przyda wielu osobom ktore czekaja na kuriera! Najlepiej zadzwonic do centrali podac numer listu przewozowego (dostaniecie go ze sklepu gdzie kupiliscie gre) i zdobyc namiary na kuriera ktory dostal wasza paczke - tak jest najlepiej mozna wtedy osobiscie pogadac Edytowane 3 Listopada 2006 przez hooded man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Nie mam doswiadczenia z kurierami :| Chyba zrobie tak jak mowicie. Dzieki za rady! EDIT: jest! Kurier nie mogl znalezc numeru, a CDProjekt najwyrazniej nie ma w zwyczaju wraz z danymi adresowymi podawac telefonu... Ale to juz niewazne. Edycja kolekcjonerska rzadzi! Po otwarciu kartonu, w ktorym przyszla, moim oczocm ukazalo sie gustowne tekturowe pudelko i album (o nim pozniej): W tekturowym etui spoczywal "gwozdz programu": Na zywo wyglada to jeszcze lepiej - jak stara ksiega, oprawiona w tloczona skore. Z boku jest zamykana na ukryty magnes (ten pasek widocznyna jednym ze zdjec) - nie otwiera sie wiec sama z siebie. Po otwarciu "ksiegi" naszym oczom ukazuje sie co nastepuje: Zapakowana i zafoliowana gra, mapa, amulet, oraz (tu cytat z opakowania) "karta z odrecznym podpisem wspolzalozyciela firmy CD Projekt" - czyli wydrukowany na grubym, wysokiej jakosci papierze tekst o unikalnosci i niepowtarzalnosci tego wydania (podpisane odrecznie przez p. Kicinskiego :) ) z jednej strony oraz spis zawartosci (z drugiej). Na dnie pudelka numer - mi sie trafil 1043. Mapa nie jest na plotnie, tak jak kiedys obiecywano, tylko na jakims specyficznym papierze - grubym, dosc sztywnym i matowym. Jak napisano na wspomnianej kartce: "specjalnym stylizowanym papierze o fakturze marmuru": Amulet nie jest ten sam, co ten w Gothicu 1. Jest dosc maly, a rzemien ma metalowa zapinke: Na koniec pare slow o albumie. W calosci po polsku, gruby papier kredowy, twarda oprawa, 96 stron full-kolor. Pelen wypas. Smierdzi :? Ponizej pare fotek wnetrza: Krotko mowiac - ci, co nie kupili niech zaluja :P Hehe, 6 godzin edycja postu... dobre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Ja tam dużo na razie nie mogę napisać - bo gram na 512MB ramu (czekam na nowe 2GB). Hm, wiem tyle - jak włączyłem grę na minimalnych ustawieniach, to występowały błędy w grafice, było pełno czarnych cieni, prześwitywanie tekstur itd. Jak włączyłem wszystko na maksa i na 1280x1024 to paradoksalnie nic się nie zmieniło jeśli chodzi o FPS (tak na oko), a błędy zniknęły. Jeśli chodzi o spolszczenie, to jest nieźle jak dotąd. Bezimiennego podkłada ten sam facet co w poprzednich częściach. Edytowane 3 Listopada 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 A do mnie zadzwonili, tylko, że nie odbebrałem, bo miałem telefon wyciszony w szkole ;p Później zadzwoniłem i tego samego dnia mi przywieźli. A co do gry, to mam jakieś dziwne miganie na biało ekranu... Dość często... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasi Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 A co do gry, to mam jakieś dziwne miganie na biało ekranu... Dość często... u mnie error też się pojawiał, pomogło włączenie glooma (over-bright). pokombinuj z ustawieniami w custom (dokladniej z shaderami i właśnie bloom/hdr) Przynajmiej u mnie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Hmm, normalka? :lol2: Edytowane 3 Listopada 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Ten skrin przypomina mi czasy pierwszysch skrinów z g2 NK tak samo plazowo:D Jak u was panowie wrażenia da sie znosnie pograc pomijajac małe defekty graficzne:)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) sawyer188 poczytaj 2 strony wstecz to sie dowiesz. patcha odnosnie wydajnosci pirania wypusci dopiero za 2 miesiace.... problemu ze swapowaniem i rżnięciem z dysku non stop, wogole nie ma. Jest to najprawdopodobniej spisek spolecznosci graczy ktorzy chca pomnijszyc wiekopomne dzielo pyrania bytes. Edytowane 3 Listopada 2006 przez hooded man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Ta gra to dno. Pogralem w nia 15 min i nigdy juz jej nie wlacze nawet za doplata :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru2 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) siema gram juz jakies 50 h i dalej mam 1 rozdzial :) o co chodzi w tej grze :D mam 52 poziom bohatera i nie wiem jak watek glowny rozwinac :) Edytowane 4 Listopada 2006 przez guru2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 gierka jest naprawde dobra, jest jeszcze pare błedów do usuniecia, ale gra się naprawde dobrze, oczywiście podkręciłem ge3.ini, troceh przesadzając i mi framerate w obozie znacznie spada, ale jeszcze go szlifuje poniżej zrzut z RivaTuner przedstawiający ile to nasz G3 potrzebuje do w miare płynnej rozgrywki :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) A ja to mam problem. Bo jak gram na ustawieniach innych, niż wysokie, to mam coś takiego: Miał ktoś tak? Jest na to rada? Edytowane 4 Listopada 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 OT a propo wymagań nowego Splinter Cella: ja patrze na wymagania tylko z oficjalnych stron jesli chce scagnac gre i tak np Gothic 3 wymagal minimalnie bog wie jakiego procka i 1GB Ram MINIMUM, a ja sobie pykam (płynnie) na athlonie 1.4GHz i 512Ram wiec nie dziw się że nie zabardzo ufam tym całym wymaganiom:) /OT :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 A ja to mam problem. Bo jak gram na ustawieniach innych, niż wysokie, to mam coś takiego: Miał ktoś tak? Jest na to rada? Spróbuj zmienić stery na nowsze lub starsze (zależy jakie masz) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Hm, no ale to czemu tak nie jest zawsze? Ja rozumiem - na wszystkich ustawieniach źle - wina karty, sterowników. Ale jak gram na wysokich to wszytko wygląda jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Hm, no ale to czemu tak nie jest zawsze? Ja rozumiem - na wszystkich ustawieniach źle - wina karty, sterowników. Ale jak gram na wysokich to wszytko wygląda jak trzeba.Nie wiem czemu :? wiem tyle że mój kumpel miał podobna błędy na 7300GT, zmienił stary na najnowsze i pomogło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru2 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 moglby ktos zamiescic jakis dobry ini do sciagniecia ? komputer w sigu na mniej wiecej taki jak moj :D bylbym wdzieczny wielce :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 To naprawdę przykre... ja zdecydowanie poczekam jeszcze kilka miesięcy przed zakupem... Przede wszystkim mam Obliviona :D, ale mówiąc poważnie, to dziwne, że aż tak niedopracowany produkt wypuszczono. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) A więc rozwiązało się. Trzeba włączyć ten cholerny postprocessing i już nie ma krzaków (dzięki qqrydza). A teraz w sprawie wymagań rzeczonej gry. Zespół tworzący jest niewielki, co w ich przekonaniu stanowi o ich sukcesie (bo maja zgranie, dobre kontakty itd). Co za tym idze kolejne tytuły nie wychodzą w trybie 1/rok. I tak G3 był przygotowywany od 3 lat. Tu właśnie pojawia się problem. Trzy lata temu "warunki technologiczne" były inne. Musieli jakoś oszacować wydajność sprzętu za 3 lata, by nie okazało sie, że gra straszy kiepską grafiką. Założyli więc, że przez ten czas moc hardware'u zwiększy sie około 4 razy. No i się przeliczyli, lecz nie dało się już z tym nic zrobić. Koniec historyjki o kiepskiej znajomości matematyki (szacowania) :lol2: Edytowane 4 Listopada 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek0206 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 A to ciekawe, czyli teraz każdy może sobie stworzyc grę wybiegającą o kilka lat do przodu? Gothic 3 ma jakieś efekty graficzne, które powstaną za rok?? Tyle zrozumiałem z tego posta powyżej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 :dontfeedtrolls: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Trzy lata temu "warunki technologiczne" były inne. Musieli jakoś oszacować wydajność sprzętu za 3 lata, by nie okazało sie, że gra straszy kiepską grafiką. Założyli więc, że przez ten czas moc hardware'u zwiększy sie około 4 razy.Zgadza się, prawo Moore'a mówi że moc sprzętu podwaja się co 18 miesięcy, o ile przez ostatnie 10 lat to się doskonale sprawdzało, czasami nawet aż za bardzo, to w przypadku ostatnich 3 lat rozwój poszedł w trochę innym kierunku niż można było się spodziewać. Wystarczy porównać moc athlona XP (bartona) do core2duo, w aplikacjach jednowątkowych można liczyć "jedynie" na dwukrotny zysk (wiem bo odczułem go na własnej skórze), oczywiście jeśli się doda drugi rdzeń prawo moore'a zostanie zachowane, tyle że mało która gra to jest w stanie wykorzystać. Na szczęście karty graficzne bardzo poszły do przodu i to ratuje sytuację. Tak więc ta teoria dotycząca G3 ma coś w sobie, choć osobiście się bardziej skłaniam ku temu że zchszanili engine :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 No cóż. Nie jest to moja teoria. Tylko zaleta EK :P. To wszystko zostało opisane w albumie. Tak się właśnie tłumaczą twórcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...