Skocz do zawartości
Mayo

Gothic 3 - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Nareszcie. :lol2: Rozumiem, że reszta w drodze? :rolleyes:

Edit: 1) FAQ świetny, brawa. :) 2) No była mowa o jakimś odnośnie zadań.... Ale nie obrażę się, jeżeli nie będzie. :blink: :lol2:

Edit2:Hehe, no nie mówię, że to Ty się zgłaszałeś... Chyba rzeczywiście FAQ odnośnie zadań może na razie poczekać. :)

Edytowane przez FrediX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktos bedzie mial problemy z zadaniami zawsze mozna dodac bo z tego co przegladalem ten poradnik to nie zauwazylem zeby byly tam zadania w Vengardzie :P ;)

A takie male pytanko: Co sie stanie jezeli przesadze z ustawieniami pamieci? I czy 90% dla 512 mega wynosi 471040 kilo ( nie jestem za dobry z maty :P )?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo - Mayo - naprawdę niezły FAQ :wink: git, że się tym zająłeś

Czy ktoś (z dużą ilością wolnego czasu :wink: ) podejmuje się sporządzenia solucji? Rzecz wymagałaby współpracy większej liczby osób, ale ktoś musiałby to poprowadzić (Szela - czy ty nie deklarowałeś wcześniej coś jakby w tym kierunku? :wink: - chętnie pomogę).

Edytowane przez Jake79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hooded man

no chlopaki podziwiam jak sie zamierzacie porwac na cos takiego, chyba nie wiecie z czym sie chcecie zmierzyc :lol2: To nie Hitman Blood Money :-) - generalnie - respect!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja może jeszcze dodam coś na temat spolszczenia. Nie wiem ile osób skorzystało z tego sposobu ale jest jeden jego mankament a mianowicie po rozpakowaniu pliku projects_compiled.pak zauważyłem znaczne wydłużenie wczytywania się save'u co mnie mocno drażniło. Poradziłem sobie wtykając w to miejsce oryginalny plik z polskiej wersji językowej. Co prawda na początku wczytywania gry wyskakuje komunikat, że kilka plików jest "obcych" ale po wciśnięciu "ok" gra ładuje się dalej niestwarzając żadnych problemów. Ten plik zajmuje 210MB i może go ktoś wstawić na jakiś serwerek albo zainteresowani poszukają sobie na własną rękę. Ja już dawno to pociągnąłem i nie bardzo pamiętam skąd.

Na zakończenie...

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Pozdrowionka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje sie, ze jeszcze ten link nie byl podawany

http://g3.no.game-host.org/ - solucja po angielsku w postaci krotkich opisow wszystkich (chyba) zadan z podzialem na miasta w ktorych wystepuja.

A tu:

http://forum.worldofplayers.de/forum/showthread.php?t=160812

sa swietne mapki jesli ktos ma problem ze znalezieniem jakiegos miejsca lub gostka w grze. W tym takze takie, ktore mozna "podstawic" w grze - podobno dzialaja sam nie mialem jeszcze okazji tego sprawdzic.

Edytowane przez tomas13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja może jeszcze dodam coś na temat spolszczenia. Nie wiem ile osób skorzystało z tego sposobu ale jest jeden jego mankament a mianowicie po rozpakowaniu pliku projects_compiled.pak zauważyłem znaczne wydłużenie wczytywania się save'u co mnie mocno drażniło. Poradziłem sobie wtykając w to miejsce oryginalny plik z polskiej wersji językowej. Co prawda na początku wczytywania gry wyskakuje komunikat, że kilka plików jest "obcych" ale po wciśnięciu "ok" gra ładuje się dalej niestwarzając żadnych problemów. Ten plik zajmuje 210MB i może go ktoś wstawić na jakiś serwerek albo zainteresowani poszukają sobie na własną rękę. Ja już dawno to pociągnąłem i nie bardzo pamiętam skąd.

Potrzebny jes program ktory z powrotem spakuje plik projects_compiled.pak (ktory po spolszczeniu jest w formie folderu) i jest taki programik: "g3pakdir-0.0.0.8.7z".

Dzieki niemu wczytanie savu zajmuje normalnie ok 50 sekund a nie blisko 3 minutyt :)

Edytowane przez Cloperflake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie poustawialem tak jak bylo i nic. Jak wlaczam wlasciwosci polaczen i chce dodac nowe to wyskakuje mi komunikat o niemozliwosci do dostepu jakiegos menagera :/

Edit. Juz sobie z tym poradzilem. gdyby ktos mial podobny problem to patrzcie jak macie domysle ustawione bo wystarczy jeden blad i koniec :P Mialem tak z telefonia :/ Najlepiej zrubcie sobie kopie eksportujac ta liste :D

Edytowane przez Szela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos optymalizacji usług to wskazana jest ostrożność daleko idąca :wink: - a tu linki - http://www.xp.net.pl/art/services_optimiz_pl.html (prosto i szybko) oraz - http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...?showtopic=7723 (prosto i długo :wink: , ale jak dokładnie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No z tymi uslugami trzeba uwazac, ja w gothica jeszcze nie gralem ale juz optymalizuje system :lol: i skorzystalem z paru wskazowek Jake'a79 ale niestety zrobilo mi sie burdello w kompie i wiele rzeczy domowilo posluszenstwa wiec uwazajcie na haxy od Jake'a :DDD

PS. Dzieki za FAQ, widze ze duzo ciekawych rzeczy tam mozna znalezc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te optymalizacje windowsa przydają się w każdej gierce, która zżera kupę ramu i stosowane są odkąd pojawił się XP-ek a nawet wcześniej. Niestety systemy mikro$oftu mają tendencję do uruchamiania kupy mało komu potrzebnych śmieci, także nie korzystają optymalnie z zasobów komputera. Niemniej przy optymalizacji trzeba się liczyć z możliwością skutecznego zepsucia windowsa, więc płytka instalacyjna pod ręką i ładnie zarchiwizowane dane z partycji systemowej są bardziej niż wskazane. Szczególnie w czasie grzebania w rejestrze trzeba postępować bardzo dokładnie.

i mam jeszcze jedno pytanko, jako że już pogrywam w fulla, to zadania której frakcji są fajniejsze, royalistów czy "obrońców nowego porządku"tm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@M4teusz

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Wszystko to jedno i to samo :D Albo zabijasz orków i wyzwalasz miasto albo wybijasz wsyzstkie siedziby buntowników. TO samo na pustyni albo asasynów (sprzymierzeńcy orków) albo koczowników (taka jakby odmiana buntownika w Myrtanie). Ja narazie wybijam koczwników bo chce zostać w pełni czarnym magiem :D:D:D
Edytowane przez quartzXXI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No z tymi uslugami trzeba uwazac, ja w gothica jeszcze nie gralem ale juz optymalizuje system :lol: i skorzystalem z paru wskazowek Jake'a79 ale niestety zrobilo mi sie burdello w kompie i wiele rzeczy domowilo posluszenstwa wiec uwazajcie na haxy od Jake'a :DDD

PS. Dzieki za FAQ, widze ze duzo ciekawych rzeczy tam mozna znalezc.

Nie jest to prawda; wyłączanie usług wg wskazanych wyżej linków niczego nie popsuje; uwaga i dokładność są oczywista wskazane - ale to chyba nie jest żadna nowość przy windzie xp; Pioorek najwyraźniej ma spory "talent" do robienia bordello :wink: i to bez wskazówek :wink:

Usługi warto "zrobić" także pod kątem innych gier - gdyż jak napisał M4TEUSZ windows taki już jest lipny jakiś.

Edytowane przez Jake79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś zaobserwowałem nowego buga (przynajmniej dla mnie), zabijałem sobie spokojnie zombiaki w jakiejś światyni na pustyni i w końcu został tylko jeden niedożywiony szkielet - no więc podbijam do niech i w ryj, i nagle wylecial w powietrze jak superman po czym zniknął za chmurami jakbym miał z tego filmik byłby przebojem kinowym o_O to jest dopiero fizyka i uzasadnienie zarazem loga Ageia Physyx na boxie :D

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanko 2miecze vs miecz i tarcza?

2 miecze lub jeden miecz. Na tarcze nie ma czasu :P A jak boisz sie lucznikow/kusznikow to tarcza i tak za duzo nie daje, lepiej poslac celna serie z broni dystansowej :P

Edytowane przez Szela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi