Havoc Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) Kupiłem z allegro za "grosze" G3 i od razu wbiłem na google w poszukiwaniu patchy. Jedno co mnie zastanowiło...to, że po zainstalowaniu wyświetla mi wersję gry 1.7.xxxx. :blink: A na googlach info o 1.7 nie ma, znaczy jest takie jak już tu pisaliście, że ma być etc. Gra pozwala na instalację innych patchy, wrzuciłem 1.2 i Cp1.6, tylko zastanawiam się teraz czy zrobiłem upgrade czy raczej downgrade :unsure: Jak na razie reinstal poszedł i jest 1.7 ale pytam Was co zrobić, nie chcę trafić w połowie gry na jakieś zadanie i zmarnować grę bo będzie bug :/ Edytowane 6 Października 2008 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Hmm, na czystą grę wrzuć samo CP 1.6. Ja wersję pliku mam 1.60.25931.29 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektra Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Kupiłem z allegro za "grosze" G3 i od razu wbiłem na google w poszukiwaniu patchy. Jedno co mnie zastanowiło...to, że po zainstalowaniu wyświetla mi wersję gry 1.7.xxxx. :blink: A na googlach info o 1.7 nie ma, znaczy jest takie jak już tu pisaliście, że ma być etc. Gra pozwala na instalację innych patchy, wrzuciłem 1.2 i Cp1.6, tylko zastanawiam się teraz czy zrobiłem upgrade czy raczej downgrade :unsure: Jak na razie reinstal poszedł i jest 1.7 ale pytam Was co zrobić, nie chcę trafić w połowie gry na jakieś zadanie i zmarnować grę bo będzie bug :/ Tal jak podał kolega. Życzę cierpliwości - bo napewno się przyda :wink: Gra ma moc, ale potrafi też wkurzyć i to bardzo. Btw wiadomo coś bliżej o dodatku do G3, który miałby wyjść niebawem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 wrzuć ktoś nietykany ge3.ini z CP1.6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario19x9 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 "Gothic 3: Enhanced Edition (wcześniej znany jako Patch 1.70) jest końcową poprawką jaką dostanie ostatnie dzieło Piranhy Bytes. Podobnie jak w przypadku wydanego rok temu Patcha 1.60, Community Team stanęło na wysokości zadania, a nawet wyżej. Mnóstwo nowości, poprawek, ulepszeń w ważącym około 800 MB patchu, dobrze o tym świadczy. Oto co przyniesie nam Enhanced Edition: ulepszona grafika (Pixel Shader 3.0), znacznie poprawiona wydajność (płynniejsza gra, szybsze wczytywanie), wzbogacony system walki dzięki Alternatywnemu balansowi trudności oraz poprawionemu AI. Teraz będzie nas mogło atakować kilku przeciwników jednocześnie. Wrogowie będą blokowali ciosy, a potyczki staną się trudniejsze i atrakcyjniejsze, nowe questy, czary (m. in. Armia Ciemności), umiejętności (wyrabianie ostrych strzał), przedmioty (bronie, tarcze, hełmy), a nawet potwory, dodano odgłosy wodospadów, ognisk oraz szczęk wyjmowania broni znany nam dobrze z Gothic 1 i 2, około 1200 poprawek i ulepszeń w stosunku do pierwotnej wersji Gothic 3. Za sprawą wydawcy Gothic 3 w naszym kraju, firmy CD Projekt, Patch 1.70 poprawi błędy językowe występujące w polskiej wersji gry. Enhanced Edition prawdopodobnie ukaże się jeszcze w tym miesiącu." Mega patch :), chyba trzeba bedzie na nowo zainstalowac g3 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Hmm, może dać drugą szansę tej grze... mimo tych wszystkich bugów jakoś fajnie się w to grało. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Ja zakupiłem przedpremierową wersje kolekcjonerską G3 . Od pierwszego zagrania w Gothic'a zauroczyła mnie ta gra (przeszedłem ją z 10 razy zapewne jak wiele osob z tego tematu), dwójka utraciła trochę na fabule ale nie była zła, noc kruka (trochę na siłe) ale i tak bardzo mi sie podobał. Co do G III nie miałem problemów z ta grą (pierwszy raz przeszedłem na e6300@3Ghz, 4GB DDR2 , 7800GT i 2HDD Raid0 ) Brak problemów z płynnością w rozdzielczości do 1280x1024 ( na crt stykało) > Nie miałem problemów z niedziałającymi misjami, nie miałem bugów ukończyłem wszystkie misje (oprócz jednej) które nie wykraczały ponad działania buntownika walczącego z orkami. Gre przeszedłem raz ale seva na końcu wymagał tylko zabicia magów wody i miałem możliwość skończenia gry na 3 sposoby. Wypełnienie wielu misji pochłonęło duzo czasu wiec narazie przeszedłem gre tylko raz. Nie wgrałem żadnego patcha a mimo to posiadłem 90% umiejętności, mimo punktów pozostałych do nauki nie znalazłem do 3 z umiejętności nauczyciela ( misje z wykuwaniem magicznych mieczy, z magicznej rudy jakoś zepsułem albo to był bug) Po zatym nie rozumiem opini że graj to same niedorobione misje itd. Dodatek mam na razie że tak sie wyrażę w wersji trial i mam problem z przyspieszoną rozgrywka, czas jest jak gdyby przyspieszony minimum 2x. Z racji że nadchodzi matura i tak nie będe w niego grał ale w czerwcu nadrobię zaległości. Ogólnie gothica 3 oceniam Dobrze ( mam nadzilee że 4 będzie bdb) Pozdrawiam miłej gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) Ogolnie trzeba by stwierdzic ze seria GOTHIC (zwlaszcza 1,2) byly doskonale glownie z uwagi na klimat, fabule i rozmach. Jesli zas chodzi o 3 czesc to pomimo ze gra swietna i najbardziej rozbudowanam nie zachowala juz tego czegosc co mialy poprzednie... Do tego jeszcze bugi i stosunkowo wielkie wymagania jak na czasy kiedy wchodziła. Zas nie uwazam zeby gra byla jakosc kosmicznie zbugowana ... - pod tym wzgledem nie umywa sie do Dodatku do 3 czesci :) EDIT ciekawe czy dzieki temu "paczowi" w koncu bedzie dzialal AA Edytowane 23 Stycznia 2009 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Fajny ten patch... moze wreszcie zagram :lol2: Bedzie on wymagal instalacji wczesniejszych patchy, czy zawiera juz w sobie wszystko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) pisali ze bedzie zawierac wszystkie poprawki ktore do tej pory wyszly, oraz te "nowe" Edytowane 23 Stycznia 2009 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 A wiadomo kiedy ten patch wyjdzie. Bo akurat gram w Gothic 3 i nie wiem co robic? Czekac czy grac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) Pod koniec miesiąca ma wyjść, ale może się spóźnić dlatego graj i nie czekaj. Edytowane 23 Stycznia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 miał ktos problem z szybkością rozgrywki w dodatku. U nie czas tak zapiernicza a kolo biega jak po koksie icon_biggrin3.gif I jeszcze pytanie czy ta optymalizacja dla posiadaczy 4gb oznacza pomnożenie wartości razy 4? "Mniejsze doczytki aka freezy Posiadacze: 2 GB pamięci ram - podwoić wszystkie wartości; 1,5 GB pamięci ram - pomnożyć wartości przez 1,5; 1 GB pamięci ram: » Cache.SizeImage=128000000 » Cache.SizeMaterial=21000000 » Cache.SizeMesh=57000000 » Cache.SizeSound=18000000 » Cache.SizeCollisionMesh=16000000 » Cache.SizeAnimation=30000000 » Cache.SizeSpeedTree=10000000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Z tego co widać po powyższych, to tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Fajny ten patch... moze wreszcie zagram :lol2: Zgadzam się. Tylko, że trudno sobie wyobrazić aby zwykła łatka mogła usunąć choćby część niedoróbek tej gry. Wytrzymałem z G 3 około 30 h, głównie przez sentyment do poprzednich części. Z żalem, ale normalnie zagrać się w to nie da (plusy może i jakieś są lecz nie przesłaniają minusów :wink: ). Ogólnie czekam na Risen i Dragon Age. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 800MB to nie jest zwykła łatka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgadzam się. Tylko, że trudno sobie wyobrazić aby zwykła łatka mogła usunąć choćby część niedoróbek tej gry. Wytrzymałem z G 3 około 30 h, głównie przez sentyment do poprzednich części. Z żalem, ale normalnie zagrać się w to nie da (plusy może i jakieś są lecz nie przesłaniają minusów :wink: ). Ogólnie czekam na Risen i Dragon Age. Nie przekreslaj z gory, wydaje mi sie ze jesli naprawia chociaz 70% bugow z podstawki, albo przynajmniej to o czym pisza w patchu to gra bedzie swietna- i warto bedzie jeszcze raz oddac sie przyjemnosci gry w Gothica Btw. Tez Czekam na Risen`a - wiadomo kto w polsce bedzie wydawca ? i czy bedzie spolszczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 A mnie wrocila chec na granie w gothica i gra mi sie cudownie do momentu........... wpisywalem hasla kluczowe do wyszukiwarki ale nie dzialalo.. W vengardzie dostalem od marcusa ognisty puchar. Mam go zaniesc do maga ognia do zamku gdzie siedzi i rhobar noi zonk. Zaczynam konwersacje z magiem, a tam tylko opcja handel :lol: I jak mam mu teraz go przekazac ??? Wczytywalem gre itp a tu normalnie taki zonk...i Co teraz ? Przeciez to jeden z glownych questow w grze i musze go ukonczyc....Co robic ??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 WAZNY PROBLEM Z ZADANIEM W vengardzie dostalem od marcusa ognisty puchar. Mam go zaniesc do maga ognia do zamku gdzie siedzi i rhobar noi zonk. Zaczynam konwersacje z magiem, a tam tylko opcja handel I jak mam mu teraz go przekazac ??? Wczytywalem gre itp a tu normalnie taki zonk...i Co teraz ? Przeciez to jeden z glownych questow w grze i musze go ukonczyc....Co robic ??????? JEST KTOS MI WSTANIE POMOC ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Obawiam się, że nie doszedłem do tego momentu. Jeśli planujesz grać na patchu 1.7, to i tak będziesz musiał zacząć grę od nowa, więc może lepiej odpuścić na tydzień? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakonnik Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) Pucharów musisz zebrać 12 i dopiero idziesz do tego maga. Edytowane 27 Stycznia 2009 przez Zakonnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Ale marcus mowil ktory mi dal ten 1 puchar, powiedzial ze musze zaniesc go do tego maga i tak jest w zadaniu, ze mam puchar (a nie puchary) zaniesc do tego maga ktory najprawdopodobniej go oceni i zleci mi misje szukania reszty pucharow ;/ Zgadza sie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Nie bardzo, masz zebrać 12 pucharów i zanieść je do klasztoru nikomu ich nie pokazywałem a zadanie z pucharami samo się aktywowało kiedyś tam nie pamiętam, tego pucharu żadnemu magowi w stolicy nie pokazywałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freerider Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Wie ktoś coś na temat nowego patcha 1.7 ? Kiedy planowana jest jego "premiera" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 premiera bedzie wtedy kiedy patch bedzie gotowy. konkretnej daty nie ma, nawet nie ma orientacyjnej. ciagle nad nim pracuja i chwala im za to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 http://forum.jowood.com/showpost.php?p=245...p;postcount=119 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 [LBB Exclusive] Gothic 3 Enhanced Edition - pierwsze wrażenia: http://littlebigblogpl.wordpress.com/2009/...rwsze-wrazenia/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario19x9 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Wszystko tak piękne, że aż wręcz niewiarygodne :), no ale cóż..... czekam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 :) Powinno być OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Znać, że chłopcy kipią entuzjazmem :wink: . Aż trudno uwierzyć (więc nie wierzę :wink:). Zobaczymy jak łatka wypadnie w praktyce. Nie miałbym nic przeciw żeby odświeżyć G 3 w wersji zdatnej do normalnej gry...gdyby potencjał został faktycznie wydobyty, to ho ho...tym bardziej, że na horyzoncie brak ciekawych rpg w najbliższym czasie. ...i jeszcze mini-info z "sąsiedniego" forum...wypowiada się min. użytkownik, który podobno testuje ów cudowny patch - http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=441865&st=20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...