maSTHa212 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Dzieki za odpowiedz. Jeszcze jedna sprawa mi sie przypomniala : jak wygladaja przewidywania sprzetowe dla Gothica? Bedzie bardziej czy mniej wymagajacy od Obliviona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) developerzy mowia ze mniej ale ja im nie wierze nawet troche. IMO beda podobne do wymagan Obliviona, miejmy nadzieje ze przygotuja silnik na 2gb ramu :/ Edytowane 7 Czerwca 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Zwarzywszy na wiek dość oczywiste jest że Gothic 2 jest dużo mniej wymagający od Obliviona, Gothica 3 jeszcze niema ale chyba będzie miał wymagania zbliżone do Obka. Przy Gothicu 2 zauważyłem momenty gdy bez wyraźnych przyczyn klatki na starej karcie spadały dość mocno np. przy patrzeniu na ściane czy ziemię, chyba szwankuje eliminacja obiektów niewidocznych. Ogólnie: Gothic 2 i bartek2,5GHz + 1G RAMU + R9700 = przyzwoite granie Oblivion i komp z podpisu = rozsądne granie Edytowane 7 Czerwca 2006 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Tylko, ze G3 to zupelnie inny engine, wiec dyskusja o G2 tutaj jest zbedna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Jak bym jeszcze dodal, ze grajac w Gothica, wypada zaczac od czesci pierwszej - niby mozna zaczynac od dwojki, ale sporo sie IMHO wtedy z fabuly traci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 True, 2 to rozwiniecie fabuly z 1 i wiele pojawi sie motywow z tym zwiazanych... takie granie aby grac ;] Co do filmiku, mi sie bardzo podobal. Trawa wyglada IMO ladniej niz w obliviinie (jest zielona jak byc powinna, a nie "zielonkawa") - i czuc klimat poprzednich ghoticow (te stwory w lesie itp) - aha, no i ladnie sie bronie swieca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Dzieki za odpowiedz. Jeszcze jedna sprawa mi sie przypomniala : jak wygladaja przewidywania sprzetowe dla Gothica? Bedzie bardziej czy mniej wymagajacy od Obliviona? W sensie sprzętu ma być około Obliviona, przy czym silnik powinien być bardziej dopracowany (w sumie o mniej dopracowany byłoby trudno :wink: ) - oto link - http://www.gothic.phx.pl/gothic3/infopage.php?id=3; niezależnie od tego co piszą Oblivionowcy - ta gra ma całkowicie zwalony engine - nawet na b. mocnym sprzęcie nie ma mowy o w pełni płynnej grze (bez względu na modyfikację opcji, pliku ini itp, itd; dość podobnie jak zacny Morrowind zresztą). Nie wiem co wg Outlander'a oznacza "rozsądne granie", ale przy mocniejszym (niż wskazany przez niego) sprzęcie tj. - GF 6800, 1,5 GB DDR, P IV 3,2 Ghz - płynna gra w Oblivion nie jest możliwa :? . Od strony merytorycznej G3 ma być z kolei znacznie bardziej wymagający; gra póki co nie sprawia wrażenia przyciętej do action - rpg i oby :wink: p.s. Outlander napisał tak jakby G2 wymagał sprzętu jaki zasugerował w swoim komentarzu. Nie jest to prawda. G2 (podobnie Noc Kruka) chodzi w pełni komfortowo nawet na GF 5200, przy 256 DDR i procku pod 2 GHz (nawet i Celeron radę da :wink: ). "bartek2,5GHz + 1G RAMU + R9700" - nie jest tu naprawdę do niczego potrzebny. Polecam zdecydowanie Gothic; Oblivion poza ładną grafiką nie ma nic do zaoferowania. Edytowane 7 Czerwca 2006 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 dość podobnie jak zacny Morrowind zresztą nie przesadzaj. Morrek działał na słabszym sprzęcie dużo lepiej niż G2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 nie przesadzaj. Morrek działał na słabszym sprzęcie dużo lepiej niż G2. Jemu chodzilo o to, ze kod Morrowinda byl tak samo niedopracowany jak Obliviona i bez roznych tweakow to na maksymalna plynnosc to nie ma co liczyc nawet na dzisiejszym sprzecie (tak tak! ustawcie sobie bez tweaka zasieg widzenia na maxa, wysoka rozdzialke, a zobaczycie jak na high-endowym sprzecie w miastach macie po 20fps). A co do tego, ze Morrek dzialal lepiej na slabszym sprzecie to sie rowniez nie zgadzam, a wyjasnienie dlaczego to masz wyzej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 [...] Nie wiem co wg Outlander'a oznacza "rozsądne granie", ale przy mocniejszym (niż wskazany przez niego) sprzęcie tj. - GF 6800, 1,5 GB DDR, P IV 3,2 Ghz - płynna gra w Oblivion nie jest możliwa :? . [...] p.s. Outlander napisał tak jakby G2 wymagał sprzętu jaki zasugerował w swoim komentarzu. Nie jest to prawda. G2 (podobnie Noc Kruka) chodzi w pełni komfortowo nawet na GF 5200, przy 256 DDR i procku pod 2 GHz (nawet i Celeron radę da :wink: ). "bartek2,5GHz + 1G RAMU + R9700" - nie jest tu naprawdę do niczego potrzebny.[...] 1) Spierał bym się czy ten sprzęt jest znacząco mocniejszy. "Rozsądne granie" oznacza płynność (sporadyczne spadki <25fps) przy detalach pozwalających przyjemnie pograć (coś między medium a high) przy rozdzielczości 1024x768. 2) Nie napisałem że gra wymaga takiego sprzętu tylko że taki sprzęt pozwala swobodnie pograć. A stwierdzenie że nie jest on do niczego potrzebny nie jest prawdziwe, zawsze milej zagrać z AAx4 i AFx8 niż bez nich :P 3) Nie bronię Obka ani Morro ale silnik Gothic 2 też miał poważne błędy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 W sensie sprzętu ma być około Obliviona, przy czym silnik powinien być bardziej dopracowany (w sumie o mniej dopracowany byłoby trudno :wink: ) - oto link - http://www.gothic.phx.pl/gothic3/infopage.php?id=3; niezależnie od tego co piszą Oblivionowcy - ta gra ma całkowicie zwalony engine - nawet na b. mocnym sprzęcie nie ma mowy o w pełni płynnej grze (bez względu na modyfikację opcji, pliku ini itp, itd; dość podobnie jak zacny Morrowind zresztą). Nie wiem co wg Outlander'a oznacza "rozsądne granie", ale przy mocniejszym (niż wskazany przez niego) sprzęcie tj. - GF 6800, 1,5 GB DDR, P IV 3,2 Ghz - płynna gra w Oblivion nie jest możliwa :? . Od strony merytorycznej G3 ma być z kolei znacznie bardziej wymagający; gra póki co nie sprawia wrażenia przyciętej do action - rpg i oby :wink: p.s. Outlander napisał tak jakby G2 wymagał sprzętu jaki zasugerował w swoim komentarzu. Nie jest to prawda. G2 (podobnie Noc Kruka) chodzi w pełni komfortowo nawet na GF 5200, przy 256 DDR i procku pod 2 GHz (nawet i Celeron radę da :wink: ). "bartek2,5GHz + 1G RAMU + R9700" - nie jest tu naprawdę do niczego potrzebny. Polecam zdecydowanie Gothic; Oblivion poza ładną grafiką nie ma nic do zaoferowania. Z tym komfortem na podanym przez ciebie konfigu to chyba coś nie bardzo mam A 3000+(zegar wewnętrzny 2250) 1GB ram,6800GS i rozpoczełem G2 + Noc Kruka jeszcze raz :D Po zeskoku do wody za latarnią przy Khorinis miałem 18 klatek.A sprzęt chyba lepszy więc engine G2 jest do bani. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Polecam zdecydowanie Gothic; Oblivion poza ładną grafiką nie ma nic do zaoferowania. Zgadzam się w pełni , mnie szczegolnie w TES4 denerwowalo to że mimo że zdobywasz wyższe poziomy to przeciwncicy są tak samo trudni do pokonania bo ich poziom rośnie wraz z naszym :/ co innego w Gothicu to mając ponad 20poziom czules że jestes polbogiem :] Po zatym obek przynajmniej mnie strasznie nudzil :/ Co do optymalizacji Obliviona to moim zdaniem jest koszmarna , włączenie pełnego widoku na mniej niż 1024pamieci kończy się slideshowem , aż chciało by się przytoczyć FarCry który mimo swej rozległości śmigal na dzis juz cienkich maszynach , a grafa byla w nim boska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Silnik Ghotica 2 tez ma wady i to dosc spore, juz tak nie zachwalajcie go :| W ogole to na tym filmiku co dal friko, widac jak im sie gra scina. FPS jest ok, smiga dosc szybko ale ŚCINA sie ostro. Ciekawe ile ramu miala tamta maszyna. // ale wiadomo, pewnie cos jeszcze dopracuja pod tym wzgledem. Edytowane 8 Czerwca 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Z tym komfortem na podanym przez ciebie konfigu to chyba coś nie bardzo mam A 3000+(zegar wewnętrzny 2250) 1GB ram,6800GS i rozpoczełem G2 + Noc Kruka jeszcze raz :D Po zeskoku do wody za latarnią przy Khorinis miałem 18 klatek.A sprzęt chyba lepszy więc engine G2 jest do bani. Ojejku, jejku to faktycznie pozostaje tylko rzucić się z przepaści za latarnią :wink: Gratuluję celnej i jakże rzeczowej uwagi :wink: - nie da się bez kpiny odrobiny :wink: G2 ma dobrze dopracowany silnik; bardzo sporadyczne spadki płynności w niczym nie przeszkadzają w grze i oby G3 okazał się pod tym kątem podobny. ...i jeszcze co do Outlandera - silnik G2 ma pewne usterki (o znaczących błędach nie ma tu mowy) z kolei silnik Morrowind (który ze swoją świetną fabułą i tak rules) jest całkowicie niedopracowany, to samo dotyczy Obliviona (który nie ma się niestety czym obronić). Drobne usterki G2 a całkowita klapa techniczna silnika Oblivion to dwie różne sprawy :wink: ; dlatego nie stwarzajmy wrażenia jakoby istniała tu jakaś równowaga pod kątem niedopracowania. Co do sprzętu to nie ma sie co spierać - każde dziecko wie, że GF 6800 to next gen względem R9700 (który był bardzo mocny, ale czas świetności ma już dawno za sobą :wink: - choć dalej jest o.k.); PIV 3,2 GHZ vs Barton 2,5 czy 1gb vs 1,5 - to chyba nie wymaga tłumaczenia;-); P.s. chodziło o to, że na pisałeś "przyzwoite" - "rozsądne" co sprawia ewidentnie mylne wrażenie, że G2 ma silnik tak niedopracowany jak Oblivion i ot ;-) Edytowane 8 Czerwca 2006 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 No niewiem, czy G2 ma tak dobrze dopracowany silnik. Szczerze mówiąc to Morrowind lepiej mi działał niż Gothic 2, w którego praktycznie się nie dało grać na kompie z podpisu, ale to może wina sprzętu, a nie gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Gothic 2 byl koszmarem na 512MB RAM - dopiero wylaczenie muzyki pozwalalo na wygodna gre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) ...i jeszcze co do Outlandera - silnik G2 ma pewne usterki (o znaczących błędach nie ma tu mowy) z kolei silnik Morrowind (który ze swoją świetną fabułą i tak rules) jest całkowicie niedopracowany, to samo dotyczy Obliviona (który nie ma się niestety czym obronić). Drobne usterki G2 a całkowita klapa techniczna silnika Oblivion to dwie różne sprawy :wink: ; dlatego nie stwarzajmy wrażenia jakoby istniała tu jakaś równowaga pod kątem niedopracowania. calkowita powiadasz...sory ale sam jestes jak calkowita klapa, juz nawet nie wiesz co napisac na tego biednego obliviona, zastanow sie zanim cos napiszesz znowu bo ci bede musial zwrocic uwage jeszcze raz Edytowane 8 Czerwca 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 [...]Oblivion i komp z podpisu = rozsądne granie [...]Nie wiem co wg Outlander'a oznacza "rozsądne granie", ale przy mocniejszym (niż wskazany przez niego) sprzęcie tj. - GF 6800, 1,5 GB DDR, P IV 3,2 Ghz - płynna gra w Oblivion nie jest możliwa :? . [...] [...]Co do sprzętu to nie ma sie co spierać - każde dziecko wie, że GF 6800 to next gen względem R9700 (który był bardzo mocny, ale czas świetności ma już dawno za sobą :wink: - choć dalej jest o.k.); PIV 3,2 GHZ vs Barton 2,5 czy 1gb vs 1,5 - to chyba nie wymaga tłumaczenia;-);[...] To może się zdecydujesz które kompy porównujesz, bo ciężko mi dyskutować w takich warunkach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) calkowita powiadasz...sory ale sam jestes jak calkowita klapa, juz nawet nie wiesz co napisac na tego biednego obliviona, zastanow sie zanim cos napiszesz znowu bo ci bede musial zwrocic uwage jeszcze raz Świetny, ciekawy komentarz kurek, trzymasz poziom :wink: - czekam na kolejne równie błyskotliwe uwagi :wink: ; co do Outlander - masz rację, przepraszam za zamieszanie, takie kwiprokwo małe :wink: ; co do costi - nie jest to prawda; przy 256 DDR spokojnie można pograć w G2; skoki animacji wystepują przede wszystkim w mieście; w sumie jest o wiele lepiej niż przy Oblivion lub Morowind. P.s. kurek - zachęcam do lektury moich wcześniejszych postów, gdzie są wskazane podstawowe usterki Oblivion :wink: ; poczytaj sobie, uspokój się :wink: - twoje kulturalne, kompetentne uwagi są zawsze mile widziane ;-) Edytowane 8 Czerwca 2006 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Ehh Jake69 [;]][;] juz to pisalem, ale co tam... wrzuc na luz i nie staraj sie zrobic z kurka idioty. Juz kazdy na tym forum zna twoje poglady na temat obliviona, wiec prosze cie nie pisz o oblivionie w kazdym niemal temacie. Gra nie jest az taka zla i mimo ze mi sie nie podoba to pograc mozna... zreszta gothic 2 pod wzgledem optymalizacji nie wypada kolorowo i chodzi jak krew z nosa, wiec nie wiem co ty chcesz udowodnic? Morrowind chodzil mi o wiele lepiej na gf2 mx i 256 mb ramu... Kurek ma racje, a ze przedstawia to w troche wylewny sposob to mu sie nie dziwie, bo ile to mozna czytac o biednym oblivionie? Robisz totalny offtopic i prowokujesz kurka i innych do dyskusji na temat obliviona. Daj sobie spokoj juz... Edytowane 8 Czerwca 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 co do costi - nie jest to prawda; przy 256 DDR spokojnie można pograć w G2; skoki animacji wystepują przede wszystkim w mieście; w sumie jest o wiele lepiej niż przy Oblivion lub Morowind. co Ty gadasz? nie mówie o Oblivionie bo jak porównywać to G2 vs Morrowind, ale zagraj sobie w G2 z jakąś przyzwoitą widocznością i teksturami koło połowy na 256rami i gf2mx400 (ale podejrzewam, że to 256 ram jest tu decydujące)! ja grałem i to była męczarnia, mimo to przeszedłem. Gothic 1 z widocznością 300%, modelami i teksturami na maksa chodził duuużo lepiej niż Gothic 2 z widocznością 60-80% (w Khorinis i nowym świecie, bo w GD można było bez problemu na 200% dać), modelami i teksturami koło połowy. w obu częściach rozdziałka 1024x768 (na mniejszej nie ma żadnego wzrostu wydajności). akurat w mieście o dziwo chodzi dość porządnie, ale na otwartym terenie to już masakra ;/ Morrowind na powyższym sprzęcie chodził o wiele lepiej. z tego co się orientuje (opinie graczy) G2 potrafi na dużo lepszym sprzęcie od rekomendowanego ostro przyciąć. grałem najpierw w serie Gothic, która dostarczyła mi niezmiernie dużo przygody i pożerała czas, ale nie był to czas stracony. pózniej Morrowind - nie przeszedłem całego, ale gra jest genialna. przydałby się jakiś mix Morka i Gothica :) potraktuj sprawę obiektywnie, a nie stoisz twardo po jednej stronie. rozumiem, że Oblivion Cię zawiódł, ale nie musisz w każdym poście pisać jaka to seria gothic jest gosu, a seria elder scrool bee... pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Hmm... G2 kosztuje 20 zł, może się skuszę... wiele osób poleca, Morrowind bardzo mi się podobał, Oblivion jest moim zdaniem świetny. Wydaje mi się, że najazdy na silnik obliviona są troche nieuzasadnione, a konkretniej to plik ini umożliwia naprawdę niezłe dopasowanie, tak że na Athlonie 2000+ 1 GB RAM i Radku 9550 gra się naprawdę nieźle i gra wygląda świetnie. Nie zgodze się ze zdaniem, że Oblivion nie wciąga, bo robienie questów pobocznych to zabawa na dłuuuugie godziny i itak wciąż coś nowego można znaleźć. Ale dość już oftopa : Gothica 2 odpaliłem raz... jak pożyczyłem od kolegi, ale nie zachwycił mnie i że miałem co innego do roboty to oddałem i na tym się skończył mój kontakt z tą grą. I tu takie pytanko : JAk jest z fabułą? Czy warto przejść najpierw G1, a potem G2, czy zacząłwszy od G2 można się zorientować o co chodzi? No i jak to ma się do G3? Bo słyszałem że ma być nowy kontynent (4x większy od Oblivionowego... a tamten jest spooooory :) ) no ale nie wiem jak z fabułą. Może ktoś mnie przekona do tej serii? ;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Wszyscy narzekają tak na Obliviona, że silnik nie ma optymalizacji itp. To co można powiedzieć o takim Gothicu 2 jak tu ktoś wcześniej napisał, że mu na 6800 GS spadają klatki. Za kilka lat wymagania Obliviona nie będą już takie duże jak to się teraz wydaje. Jednym słowem Gothic ma skopany silnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Ehh Jake69 [;]][;] juz to pisalem, ale co tam... wrzuc na luz i nie staraj sie zrobic z kurka idioty. Juz kazdy na tym forum zna twoje poglady na temat obliviona, wiec prosze cie nie pisz o oblivionie w kazdym niemal temacie. Gra nie jest az taka zla i mimo ze mi sie nie podoba to pograc mozna... zreszta gothic 2 pod wzgledem optymalizacji nie wypada kolorowo i chodzi jak krew z nosa, wiec nie wiem co ty chcesz udowodnic? Morrowind chodzil mi o wiele lepiej na gf2 mx i 256 mb ramu... Kurek ma racje, a ze przedstawia to w troche wylewny sposob to mu sie nie dziwie, bo ile to mozna czytac o biednym oblivionie? Robisz totalny offtopic i prowokujesz kurka i innych do dyskusji na temat obliviona. Daj sobie spokoj juz... wrzuć na luz i nie staraj się moralizować :wink: to portal poświęcony grom komputerowym, więc rozmowy na temat Gothic czy Oblivion to normalka - trzeba się przywyczaić lub zmienić portal :wink:; przy okazji - nikt tu nie stara się robić z kogokowwiek durnia; to że chwilami Jake79 i kurek mają inne zdanie to nic wielkiego :wink: ; więc nie staraj się dramatyzować :wink: ; co do wymagań G2 - to - parafrazując kogośtam - grać można z high texturami i dobrą widocznością (może nie od razu 300% ofkoz) na GF 5200, Celeron 1,9 i 256 DDR; jedyne usterki to spadki płynności przy większej liczbie obiektów...engine G2 nie jest perfect, ale jego wpadki nie przeszkadzają w grze; MORROWIND JEST NAPEWNO ŚWIETNYM RPG (i stąd żal pod kątem mizernego Obliviona), ale od strony technicznej - pozostawia dużo do życzenia. i jeszcze do Daniel89 - po raz n-ty - gdyby jedynym problemem Oblivion był tylko niedopracowany silnik - byłoby git i zapewne gra nie byłaby krytykowana zewsząd :wink: Porównania do Oblivion służą tylko lepszej charakterystyce Gothic; nalezy uczyć się na błędach ;-) prościej się nie da. Polska edycja G3 podobno już w listopadzie - link - http://gothic.gry-online.pl/ Edytowane 9 Czerwca 2006 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeshiya Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) A ja jestem ciekaw na kartach której firmy będzie lepiej chodził Gothic 3 :)?! Ati czy Nvidia ? A jak to było w dwójce ?! Pytam się bo właśnie będe zmieniał karte a jestem fanem gothika i zastanwiam się co będzie lepsze dla tej giery - 7900gtx czy x1900xtx :)??!! Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Kaeshiya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) N/c. Kup karte ktora sie oplaca kupic i ktora jest najlepsza, a nie sugerujesz sie czy bedzie chodzic lepiej na nvidi czy ati -_- i tak pograsz w to pewnie max miesiac i co? Wydawac ponad 1k. zeby pograc w jedna gre? Bierz ati Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeshiya Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Nie no ja sie tylko pytam na czym chodziło wcześniej lepiej ! Bo np. taki oblivion ma zwalony engine i lepiej chodzi zdecydowanie na ati , o to mi chodzi :D! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Tak bedzie wygladac pudelko G3 wydanego w USA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Przypomina mi okladke morrowinda;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Okładka jak okładka zobaczymy jaka będzie grywalność G3 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...