Skocz do zawartości
Mayo

Gothic 3 - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

też się dołączam do pytania bo coś ukradłem nie wiem kiedy w jednym z miast i mnie atakują co pewien czas strażnicy jużstraciłem z tego powodu 5000 złota co trzeba zrobić, żeby przestali, ogólnie są niezbyt groźni i można ich wykiwać bo biegnę do dowolnego domu zabijam go i po sprawie ale tak jest co chwilę a w mieście mam reputację 68 więc niedużo do 75

no i mam prośbę o pomoc bo chcę mieć reputację odpowiednią

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
w silden mam reputację teraz 70 i brakuje mi 5 i dlatego piszę posta o doradzenie mi jak wykonać te zadania [screen]

Dołączona grafika

oczywiście nie muszą być wszystkie ale np gdzie znajdę tego grompela żeby go zabić, gdzie są niewolnicy, gdzie te skóry znajdę, gdzie jest ta halabarda no i gdzie są narzędzia hotlorda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co wnosi to ocena do dyskusji o grze?? Jeżeli ci się podoba to grasz jeżeli nie to nie grasz. Przeszedłem wszystkie części Gothica więc i w G3 też gram, ma wady fakt ale to Gothic więc dla mnie pozycja obowiązkowa do przejścia.

Ale za co niektórych myślą zachodnie fora i kolorowe pisma branżowe :wink: ; niefortunnie ta grupa zdaje się wzrastać :wink: Szczęścliwie Turkiniopodobni still alive :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, krótkie pytanko a temat wymagań :)

Na kompie jak w sigu jako tako da sie grać. Gierka podobnie jak poprzednie czesci wciąga niesamowicie. Jak najmniejszym kosztem poprawic "chaczenie"? Grafa w miare daje rade. Czy na 2 giga i srednich detalach gra nie staje co minute na 5 sekund i nie czyta non stop z dysku? :) Jeżeli jest zauważalny skok w stosunku do 1 giga to chyba wiem co sobie kupie na mikołaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zaczalem dopiero teraz jako tako grac i naprawde dzieki za wszelkie tweak'i w FAQ. Gra naprawde wciaga mimo niedorobek(taki urok calej serii Gothic). Na sprzecie Barton 3200+, 1gb ramu, ati 9800PRO na srednich ustawieniach gra sie naprawde dobrze(szczegolowosc obiektow mam na low). Powiedzcie mi tylko czy oplaca sie grac magiczna postacia albo taka ala łotrzyk? w poprzednich czesciach nie gralo sie nimi zbyt fajnie... a i czy system walki jest naprawde taki kulawy na jaki wyglada, czy moze po rozwinieciu umiejetnosci da sie jakies fajne kombosy robic? pytam bo dopiero zaczalem rozgrywke, a chce sie przygotowac psychicznie:p. Dzieki jeszcze raz za tweak'i. Pzdr.

Edytowane przez Carkon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zabić szamana grompela w silden, jak go próbuję zabić to po chwili wstaje a takie mam zadanie żeby go zabić ?

no i jak będzie ktoś wiedział jak wykonać inne zadania w silden (wcześniejszy mój post) to będę wdzięczny

Edytowane przez futureman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, krótkie pytanko a temat wymagań :)

Na kompie jak w sigu jako tako da sie grać. Gierka podobnie jak poprzednie czesci wciąga niesamowicie. Jak najmniejszym kosztem poprawic "chaczenie"? Grafa w miare daje rade. Czy na 2 giga i srednich detalach gra nie staje co minute na 5 sekund i nie czyta non stop z dysku? :) Jeżeli jest zauważalny skok w stosunku do 1 giga to chyba wiem co sobie kupie na mikołaja.

Spróbuj wskazówek z FAQu na pierwszej stronie (choć konfig usług nie jest tam do końca poprawny, ale to nie Majo wina, gdyż w praniu wychodzi dopiero :wink: - w razie czego wal prywatną wiadomość tu mienia :wink: )

Nie zaszkodzi przejechać kompa tym - http://dobreprogramy.com/index.php?dz=2&t=29&id=509 (czyszczenie+kompaktowanie); a i programiki do optyamalizacji pracy ramu ciut pomogą. Gra jest ciekawa, dlatego naprawde warto :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj wskazówek z FAQu na pierwszej stronie (choć konfig usług nie jest tam do końca poprawny, ale to nie Majo wina, gdyż w praniu wychodzi dopiero :wink: - w razie czego wal prywatną wiadomość tu mienia :wink: )

Co ja słyszę? B) To napisz mi PW co zmienić, to zmienię :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@futureman

UWAGA SPOJLER NIE WIEM JAK ZAWINAC GO ZEBY NIE BYLO WIDAC

!!!jesli chodzi o narzedzia to znajdziesz je 1 u jaszura 2 u tobielca (tacy z inna nazwa) przejdz sie naokolo jeziora zacznij od chaty kwatermistrza kolo mostu i idz w lewno tam znajdziesz 1 narzedzie 2 znajdziesz u tobielca idac z drugiej strony od goscie co robi lodzie w prawo !!!

Edytowane przez guru2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki guru2 jeszcze 3 % reputacji mi zostało

przechodziłem po lasach w pobliżu silden i znalazłem 3 niewolników i dostałem zadania 1. uratuj niewolnika z silden , 2 i 3 takie samo

przyprowadziłem ich do silden i co dalej mam zrobić, żeby to zadanie zaliczyć ?

- gdzie jest główny magazyn (niby z bronią) w silden ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że nie jesteście wróżkami, ale może wiecie, czy ten błąd powoduje to, że mam w kompie teraz Radeona 9200SE, czy może coś innego?

Ja miewalem kilka razy ten blad, i chyba byla to wina braku pamieci oraz pagefile. Pagefile mialem ustaiwony 100 do 300mb i chyba on sie skonczyl i gre wywalilo z tym bledem wlasnie. Widze, ze masz 512 pamieci wiec pagefile rosnie Ci pewnie do niebotycznych rozmiarow ;). Sprawdz to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie mi powiedzieć gdzie są wszystkie worki pszenicy na farmie koło Montery? Koleś chce 15 worków a ja znalazłem tylko 10 w pobliży farmy? Gdzie znajde/dostane pozostałe 5? I jeszcze raz pytam czy warto grac magiczna postacia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz pogadac z tym panem zarzacajacym farma i on ci powie o zlodziejach zborza ktorych bedziesz musial zabic. W ich "obozie" znajdziesz dodatkowe 6 workow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie wykonuje to zadanie ;] Zdaje mi sie, ze

nie ma tam tych workow, trzeba odszukac zlodzieji i moze oni je maja. Mozna sprobowac tez odkupic od kogos innego worki ale nie wiem czy ktos to ma

Mam problem z jedna z misji w monterze

koles chce zebym mu przyniosl 5 barylek mleka z farmy... na tej framie gdzie sa krowy nigdzie ich nie ma ani nikt nie chce mi ich dac (nie mam nawet mozliwosci spytania sie o to. Skad mam je wziac?

Zapisywalem gre i gothic mi sie wysypal. Jestem 1h w plecy [; ;]]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie mi powiedzieć gdzie są wszystkie worki pszenicy na farmie koło Montery? Koleś chce 15 worków a ja znalazłem tylko 10 w pobliży farmy? Gdzie znajde/dostane pozostałe 5? I jeszcze raz pytam czy warto grac magiczna postacia?

Pozostale worki znajdziesz na polnoc od Montery w obozowisku zlodzieji zboza, tak jak koledzy wspomnieli :), ktos wchodzil do jaskini co tuz za ich obozowiskiem jest ? :D Przeszedlem parenascie metrow ino i jak zobaczylem co tam jest to ucieklem hehe

Rownierz podpisze sie pod pytaniem czy warto isc w magie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostale worki znajdziesz na polnoc od Montery w obozowisku zlodzieji zboza, tak jak koledzy wspomnieli :), ktos wchodzil do jaskini co tuz za ich obozowiskiem jest ? :D Przeszedlem parenascie metrow ino i jak zobaczylem co tam jest to ucieklem hehe

Rownierz podpisze sie pod pytaniem czy warto isc w magie ?

Oczywiscie ze tam bylem

Wybilem wszystkich nieumarlych, wszystkie pelzacze, wiekszosc pelzaczy wojownikow i z 4,5 garkulcy i musialem wyjsc bo mi sie zwoje fireballa skonczyly :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze tam bylem

Wybilem wszystkich nieumarlych, wszystkie pelzacze, wiekszosc pelzaczy wojownikow i z 4,5 garkulcy i musialem wyjsc bo mi sie zwoje fireballa skonczyly :D

No no, to ladnie. Ktory masz poziom postaci ? Napisz mniej wiecej czym ich rozwaliles, czy glownie magia, kusza, miecz ? W co glownie dajesz punkty.

Ja jak zobaczylem te pelzacze i z tylu gargulce to mi sie odechcialo :), mam 17sty poziom. Mieczyk rubinowy, sam go zrobilem ;) bodajze ma 80 czy 100 obrazen.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No no, to ladnie. Ktory masz poziom postaci ? Napisz mniej wiecej czym ich rozwaliles, czy glownie magia, kusza, miecz ? W co glownie dajesz punkty.

Ja jak zobaczylem te pelzacze i z tylu gargulce to mi sie odechcialo :), mam 17sty poziom. Mieczyk rubinowy, sam go zrobilem ;) bodajze ma 80 czy 100 obrazen.

Pozdrawiam

Mialem chyba jakis 23-24 poziom. Moja postac to bardziej cos w stylu lowcy (luki\lekkie miecze\zlodziejstwo) w tej jaskini nieumarlych wybilem mieczem pelzacze z luku (z luku drapieznika zadaje wieksze obrazenia) a na gargulce dwa razy fireball (ktore mi sie skonczyly przy czwartym) ;)
Edytowane przez Szela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

guru2 - spoilery robi się tak:

[s p o i le r] piszemy tekst [/s p o i l e r] (oczywiście bez tych spacji ale w przeciwnym wypadku zrobiłbym spoilera)

pozwiedzałem już sporo miast - wszystkie najważniejsze - w g3 i teraz chciałbym coś ruszyć z głównym wątkiem

- najpierw chciałbym się dostać do zamku w VENGARD i tu jest problem bo ten zamek jest otoczony polem jak się tam dostać ?

wyczytałem że można się tam przeteleportować teleportem znalejzionym w GOTHA, jeśli tak to gdzie znajdę ten teleport w GOTHA (zadanie wykonałem w Gotha czyli zabiłem demona i wziąłem artefakt 1 z 4) i jeśli znajdę ten teleport to na nim będzie pisało "teleport do vengard" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

guru2 - spoilery robi się tak:

[s p o i le r] piszemy tekst [/s p o i l e r] (oczywiście bez tych spacji ale w przeciwnym wypadku zrobiłbym spoilera)

pozwiedzałem już sporo miast - wszystkie najważniejsze - w g3 i teraz chciałbym coś ruszyć z głównym wątkiem

- najpierw chciałbym się dostać do zamku w VENGARD i tu jest problem bo ten zamek jest otoczony polem jak się tam dostać ?

wyczytałem że można się tam przeteleportować teleportem znalejzionym w GOTHA, jeśli tak to gdzie znajdę ten teleport w GOTHA (zadanie wykonałem w Gotha czyli zabiłem demona i wziąłem artefakt 1 z 4) i jeśli znajdę ten teleport to na nim będzie pisało "teleport do vengard" ?

tak będzie pisało "teleport do Vengard" B-) gdzie był ten artefakt bo ja jakoś go nie znalazłem?? :blink: Edytowane przez kuki1989

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisz w spojlerach

Tez mam ten problem. Bo artefakt mial byc w tym demonie z gothy, demona zabilem dawno o artefaktach dowiedzialem sie pozniej, i teraz artefaktu nie mam. Uzyc kodow ?? ;(
Edytowane przez quartzXXI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi