futureman Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 też się dołączam do pytania bo coś ukradłem nie wiem kiedy w jednym z miast i mnie atakują co pewien czas strażnicy jużstraciłem z tego powodu 5000 złota co trzeba zrobić, żeby przestali, ogólnie są niezbyt groźni i można ich wykiwać bo biegnę do dowolnego domu zabijam go i po sprawie ale tak jest co chwilę a w mieście mam reputację 68 więc niedużo do 75 no i mam prośbę o pomoc bo chcę mieć reputację odpowiednią » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « w silden mam reputację teraz 70 i brakuje mi 5 i dlatego piszę posta o doradzenie mi jak wykonać te zadania [screen] oczywiście nie muszą być wszystkie ale np gdzie znajdę tego grompela żeby go zabić, gdzie są niewolnicy, gdzie te skóry znajdę, gdzie jest ta halabarda no i gdzie są narzędzia hotlorda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 I co wnosi to ocena do dyskusji o grze?? Jeżeli ci się podoba to grasz jeżeli nie to nie grasz. Przeszedłem wszystkie części Gothica więc i w G3 też gram, ma wady fakt ale to Gothic więc dla mnie pozycja obowiązkowa do przejścia. Ale za co niektórych myślą zachodnie fora i kolorowe pisma branżowe :wink: ; niefortunnie ta grupa zdaje się wzrastać :wink: Szczęścliwie Turkiniopodobni still alive :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.agh Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Witam, krótkie pytanko a temat wymagań :) Na kompie jak w sigu jako tako da sie grać. Gierka podobnie jak poprzednie czesci wciąga niesamowicie. Jak najmniejszym kosztem poprawic "chaczenie"? Grafa w miare daje rade. Czy na 2 giga i srednich detalach gra nie staje co minute na 5 sekund i nie czyta non stop z dysku? :) Jeżeli jest zauważalny skok w stosunku do 1 giga to chyba wiem co sobie kupie na mikołaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Co do optymalizacji, to na pierwszej stronie jest FAQ. A dwa giga dają całkiem duże polepszenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) No zaczalem dopiero teraz jako tako grac i naprawde dzieki za wszelkie tweak'i w FAQ. Gra naprawde wciaga mimo niedorobek(taki urok calej serii Gothic). Na sprzecie Barton 3200+, 1gb ramu, ati 9800PRO na srednich ustawieniach gra sie naprawde dobrze(szczegolowosc obiektow mam na low). Powiedzcie mi tylko czy oplaca sie grac magiczna postacia albo taka ala łotrzyk? w poprzednich czesciach nie gralo sie nimi zbyt fajnie... a i czy system walki jest naprawde taki kulawy na jaki wyglada, czy moze po rozwinieciu umiejetnosci da sie jakies fajne kombosy robic? pytam bo dopiero zaczalem rozgrywke, a chce sie przygotowac psychicznie:p. Dzieki jeszcze raz za tweak'i. Pzdr. Edytowane 2 Grudnia 2006 przez Carkon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futureman Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « jak zabić szamana grompela w silden, jak go próbuję zabić to po chwili wstaje a takie mam zadanie żeby go zabić ? no i jak będzie ktoś wiedział jak wykonać inne zadania w silden (wcześniejszy mój post) to będę wdzięczny Edytowane 2 Grudnia 2006 przez futureman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Witam, krótkie pytanko a temat wymagań :) Na kompie jak w sigu jako tako da sie grać. Gierka podobnie jak poprzednie czesci wciąga niesamowicie. Jak najmniejszym kosztem poprawic "chaczenie"? Grafa w miare daje rade. Czy na 2 giga i srednich detalach gra nie staje co minute na 5 sekund i nie czyta non stop z dysku? :) Jeżeli jest zauważalny skok w stosunku do 1 giga to chyba wiem co sobie kupie na mikołaja. Spróbuj wskazówek z FAQu na pierwszej stronie (choć konfig usług nie jest tam do końca poprawny, ale to nie Majo wina, gdyż w praniu wychodzi dopiero :wink: - w razie czego wal prywatną wiadomość tu mienia :wink: ) Nie zaszkodzi przejechać kompa tym - http://dobreprogramy.com/index.php?dz=2&t=29&id=509 (czyszczenie+kompaktowanie); a i programiki do optyamalizacji pracy ramu ciut pomogą. Gra jest ciekawa, dlatego naprawde warto :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Spróbuj wskazówek z FAQu na pierwszej stronie (choć konfig usług nie jest tam do końca poprawny, ale to nie Majo wina, gdyż w praniu wychodzi dopiero :wink: - w razie czego wal prywatną wiadomość tu mienia :wink: ) Co ja słyszę? B) To napisz mi PW co zmienić, to zmienię :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru2 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) @futureman UWAGA SPOJLER NIE WIEM JAK ZAWINAC GO ZEBY NIE BYLO WIDAC !!!jesli chodzi o narzedzia to znajdziesz je 1 u jaszura 2 u tobielca (tacy z inna nazwa) przejdz sie naokolo jeziora zacznij od chaty kwatermistrza kolo mostu i idz w lewno tam znajdziesz 1 narzedzie 2 znajdziesz u tobielca idac z drugiej strony od goscie co robi lodzie w prawo !!! Edytowane 2 Grudnia 2006 przez guru2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 A czy ktoś wie co mam zrobić z takim błędem. http://img139.imageshack.us/my.php?image=bdzj3.png Udało mi sie poradziłem sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Wiem, że nie jesteście wróżkami, ale może wiecie, czy ten błąd powoduje to, że mam w kompie teraz Radeona 9200SE, czy może coś innego? Edytowane 3 Grudnia 2006 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futureman Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 dzięki guru2 jeszcze 3 % reputacji mi zostało » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « przechodziłem po lasach w pobliżu silden i znalazłem 3 niewolników i dostałem zadania 1. uratuj niewolnika z silden , 2 i 3 takie samo przyprowadziłem ich do silden i co dalej mam zrobić, żeby to zadanie zaliczyć ? - gdzie jest główny magazyn (niby z bronią) w silden ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Wiem, że nie jesteście wróżkami, ale może wiecie, czy ten błąd powoduje to, że mam w kompie teraz Radeona 9200SE, czy może coś innego? Ja miewalem kilka razy ten blad, i chyba byla to wina braku pamieci oraz pagefile. Pagefile mialem ustaiwony 100 do 300mb i chyba on sie skonczyl i gre wywalilo z tym bledem wlasnie. Widze, ze masz 512 pamieci wiec pagefile rosnie Ci pewnie do niebotycznych rozmiarow ;). Sprawdz to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Page file mam na sztywno ustawiony na 2gb na osobnej partycji fat32... A może to, że niektóre pliki gry mam od wersji 1.07, a niektóre od 1.08 jest problemem? Edytowane 3 Grudnia 2006 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru2 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 @furutreman jak sie robi spojlery ? SPOJLER probowales ich zabic ? to zdaje sie zadanie od zapotka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 ["spoiler"] treść ["/spoiler"] Pisz bez cudzysłowów. Chyba trzeba by zrobić FAQ o spojlerach :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Możecie mi powiedzieć gdzie są wszystkie worki pszenicy na farmie koło Montery? Koleś chce 15 worków a ja znalazłem tylko 10 w pobliży farmy? Gdzie znajde/dostane pozostałe 5? I jeszcze raz pytam czy warto grac magiczna postacia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Musisz pogadac z tym panem zarzacajacym farma i on ci powie o zlodziejach zborza ktorych bedziesz musial zabic. W ich "obozie" znajdziesz dodatkowe 6 workow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Wlasnie wykonuje to zadanie ;] Zdaje mi sie, ze » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « nie ma tam tych workow, trzeba odszukac zlodzieji i moze oni je maja. Mozna sprobowac tez odkupic od kogos innego worki ale nie wiem czy ktos to ma Mam problem z jedna z misji w monterze » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « koles chce zebym mu przyniosl 5 barylek mleka z farmy... na tej framie gdzie sa krowy nigdzie ich nie ma ani nikt nie chce mi ich dac (nie mam nawet mozliwosci spytania sie o to. Skad mam je wziac? Zapisywalem gre i gothic mi sie wysypal. Jestem 1h w plecy [; ;]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 @pioorek» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Musza tam byc dwie lub trzy powinny byc kolo wejscia do domu po lewej i dwie za domem po prawej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) c.d. do Szela » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Baryłki mleka, takie małe beczki :mrgreen: Edytowane 3 Grudnia 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Możecie mi powiedzieć gdzie są wszystkie worki pszenicy na farmie koło Montery? Koleś chce 15 worków a ja znalazłem tylko 10 w pobliży farmy? Gdzie znajde/dostane pozostałe 5? I jeszcze raz pytam czy warto grac magiczna postacia? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Pozostale worki znajdziesz na polnoc od Montery w obozowisku zlodzieji zboza, tak jak koledzy wspomnieli :), ktos wchodzil do jaskini co tuz za ich obozowiskiem jest ? :D Przeszedlem parenascie metrow ino i jak zobaczylem co tam jest to ucieklem hehe Rownierz podpisze sie pod pytaniem czy warto isc w magie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Małe OT: Ładnie ten temat teraz wygląda, same spojlery :P Kip ap dy gud łerk koledzy :lol2:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 ["spoiler"] treść ["/spoiler"] Pisz bez cudzysłowów. Chyba trzeba by zrobić FAQ o spojlerach :lol2: Bez przesady, wszystkich tagow uzywa sie tak samo:otwierajacy [tag], potem tekst, potem zamykajacy [/tag]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Pozostale worki znajdziesz na polnoc od Montery w obozowisku zlodzieji zboza, tak jak koledzy wspomnieli :), ktos wchodzil do jaskini co tuz za ich obozowiskiem jest ? :D Przeszedlem parenascie metrow ino i jak zobaczylem co tam jest to ucieklem hehe Rownierz podpisze sie pod pytaniem czy warto isc w magie ? Oczywiscie ze tam bylem » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Wybilem wszystkich nieumarlych, wszystkie pelzacze, wiekszosc pelzaczy wojownikow i z 4,5 garkulcy i musialem wyjsc bo mi sie zwoje fireballa skonczyly :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Oczywiscie ze tam bylem » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Wybilem wszystkich nieumarlych, wszystkie pelzacze, wiekszosc pelzaczy wojownikow i z 4,5 garkulcy i musialem wyjsc bo mi sie zwoje fireballa skonczyly :D » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « No no, to ladnie. Ktory masz poziom postaci ? Napisz mniej wiecej czym ich rozwaliles, czy glownie magia, kusza, miecz ? W co glownie dajesz punkty. Ja jak zobaczylem te pelzacze i z tylu gargulce to mi sie odechcialo :), mam 17sty poziom. Mieczyk rubinowy, sam go zrobilem ;) bodajze ma 80 czy 100 obrazen. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « No no, to ladnie. Ktory masz poziom postaci ? Napisz mniej wiecej czym ich rozwaliles, czy glownie magia, kusza, miecz ? W co glownie dajesz punkty. Ja jak zobaczylem te pelzacze i z tylu gargulce to mi sie odechcialo :), mam 17sty poziom. Mieczyk rubinowy, sam go zrobilem ;) bodajze ma 80 czy 100 obrazen. Pozdrawiam » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Mialem chyba jakis 23-24 poziom. Moja postac to bardziej cos w stylu lowcy (luki\lekkie miecze\zlodziejstwo) w tej jaskini nieumarlych wybilem mieczem pelzacze z luku (z luku drapieznika zadaje wieksze obrazenia) a na gargulce dwa razy fireball (ktore mi sie skonczyly przy czwartym) ;) Edytowane 4 Grudnia 2006 przez Szela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futureman Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 guru2 - spoilery robi się tak: [s p o i le r] piszemy tekst [/s p o i l e r] (oczywiście bez tych spacji ale w przeciwnym wypadku zrobiłbym spoilera) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « pozwiedzałem już sporo miast - wszystkie najważniejsze - w g3 i teraz chciałbym coś ruszyć z głównym wątkiem - najpierw chciałbym się dostać do zamku w VENGARD i tu jest problem bo ten zamek jest otoczony polem jak się tam dostać ? wyczytałem że można się tam przeteleportować teleportem znalejzionym w GOTHA, jeśli tak to gdzie znajdę ten teleport w GOTHA (zadanie wykonałem w Gotha czyli zabiłem demona i wziąłem artefakt 1 z 4) i jeśli znajdę ten teleport to na nim będzie pisało "teleport do vengard" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) guru2 - spoilery robi się tak: [s p o i le r] piszemy tekst [/s p o i l e r] (oczywiście bez tych spacji ale w przeciwnym wypadku zrobiłbym spoilera) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « pozwiedzałem już sporo miast - wszystkie najważniejsze - w g3 i teraz chciałbym coś ruszyć z głównym wątkiem - najpierw chciałbym się dostać do zamku w VENGARD i tu jest problem bo ten zamek jest otoczony polem jak się tam dostać ? wyczytałem że można się tam przeteleportować teleportem znalejzionym w GOTHA, jeśli tak to gdzie znajdę ten teleport w GOTHA (zadanie wykonałem w Gotha czyli zabiłem demona i wziąłem artefakt 1 z 4) i jeśli znajdę ten teleport to na nim będzie pisało "teleport do vengard" ? tak będzie pisało "teleport do Vengard" B-) gdzie był ten artefakt bo ja jakoś go nie znalazłem?? :blink: Edytowane 4 Grudnia 2006 przez kuki1989 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) pisz w spojlerach » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Tez mam ten problem. Bo artefakt mial byc w tym demonie z gothy, demona zabilem dawno o artefaktach dowiedzialem sie pozniej, i teraz artefaktu nie mam. Uzyc kodow ?? ;( Edytowane 4 Grudnia 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...