Skocz do zawartości
Hora_Faza

Twardziel Za Ok 300 Zeta :/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zrypal mi sie twardziel seagate 60gb miesiac po uplywie gwary (lipa bo tylko na rok daja)

I mam teraz 300-320 zeta na dysk ale mam taki metlik ze juz nie iwem co brac.

Dysk ma byc na ata i moze glosno chodzic bo mi tam nie przeszkadza :) ale zeby byl malo awaryjny

myslalem o WD 160gb ktory ma 3 lat a gwarancji ale czy to dobry wybor?? :blink:

Pozdrawiam

P.s da sie z dysku rozszyfrowac kiedy byl wyprodukowany?? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maxtory sa najbardziej awaryjne ... wystarczy zerknac na allegro w uszkodzone hd ...

seagate jest malo wydajny ale cichy , przy okazji sie grzeje ...

wd - szybki , malo awaryjny raczej , glosny , srednio cieply ...

choc ja bym sie decydowal na samsunga mimo wszystko ...

data produkcji jest na naklejce na twardzielu ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja polecam Seagate = CISZA PONAD WSZYSTKO

albo samsung = dobra cena + cicha praca ...

WD wyja w poruwnaniu do tych 2 ...

co do wydajnosci to mysle ze minuta wiecej przy zgrywaniu czy nagrywaniu to nic w porownaniu do wycia jakie serwuje WD przy kazdym odczycie ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisalem nie zalezy mi na ciszy, bardziej na bezawaryjnisci :D bo mialem 2 dyski seagate 60 gb jeden sie zrypal 2 miesiace przed gwara a drugi niestety misiac po :( teraz lezy w szafie i jakos nie mam przekonania do seagate. teraz wybor miedzy wd a samsung :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maxtory sa najbardziej awaryjne ... wystarczy zerknac na allegro w uszkodzone hd ...

seagate jest malo wydajny ale cichy , przy okazji sie grzeje ...

wd - szybki , malo awaryjny raczej , glosny , srednio cieply ...

choc ja bym sie decydowal na samsunga mimo wszystko ...

data produkcji jest na naklejce na twardzielu ...

1285183[/snapback]

koles!!!!!!!!!!! nie odzywaj sie lepiej jak masz pier...ly pisac o awaryjnosci!!!!!!!!!!

PS. swoja droga niezly z ciebie :lol: padl mu seagate, a ty mu proponujesz seagate jako malo awaryjne!

Edytowane przez artur.c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsungi teraz sa podobno dobre. Ja mam WD i nie narzekam. Wczesniej w starszych kompach mialem jeszcze 3 WD i tez nie narzekalem. Moze troche glosne ale wedlug mnie nie do zajechania.

i to jest to w tych WD ze sa niezawodne :) na 99% zamowie WD 160gb za 315 pln z 3letnia gwara :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybral bym Szajsunga (mimo poprawy produktow dalej bede tak nazywal za "ciezką" przeszlosc )

Co do awaryjnosci WD... Moj WD800JB to 4 z kolei ten sam dysk (padaly po kilku miechach, mozna mowic o przypadku... ale 3 razy??!!!??). W kazdym razie uraz do WD mam :)

Drugi w kolejnosci bylby chyba matrox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co wy robicie z tymi seagatami ale bez wachania moge powiedziec ze przynajmniej 20 seagatow przeszlo mi przez rece i nigdy nikt zadnego nie zwrucil ... sam raz sztuke wymienialem sata ale byl walniety od poczatku i wymienili mi go od reki ...

co do IBM to zdecydowanie odradzam bo z koleji te wracaly jak bumerangi :]

nie wiem jak to teraz jest z hitachi bo tylko jeden taki poszedl do laptopa ale to co innego ;]

wez sobie samsunga jak nie masz przekonania do Seagata...

wd poszlo raczej malo ze wzgledu na ich glosnosc ale raczej nie wracaly ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to chodzi ze seagate daje tylko rok gwarancji a wd az 3 a samsunga nie ma w proline.pl :( aj zamowie tego wd zobaczymy jak sie sprawdzi

1285889[/snapback]

seagate daje także 3 lata gwarancji...ja mam 120gb baracude VII i ma 3 latka gwarancji, jest model tanszy ktory ma tylko rok....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam Samsunga, zawsze mialem WD ale teraz wybor padl na S" . Cichy, szybki, nic sie z nim nie dzieje!

uzywam 120GB oraz ostatnio testowalem (dobry miesiac) rowniez kupla tej samej firmy 160GB oba na SATA. Nie bylo, nie mam z nim - nimi problemu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Własnie mi padł Wd 80 gb :/ .... bede go odsyłała na gwarancji bo ma te 3 lata... ale co z tego jesli w przeciuagu 1 roku nie całego padł mi juz 3 raz ! Działa to fakt ale musiałem do niego dokupic wenylator bo sie grzał nie miłosiernie... zreszta to był dysk z tej grzejacej sie seri... po bokach..

No i teraz mimo to ze odzyskam dysk z gwaracji pewenie to chce kupic jeszcze jeden zastanawiałem sie nad jakas 160...

ale nie wiem co... mam dylemat miedzy Segate , Maxtor a Samsung ... ( w sumie Wd tez m?głbym kupic bo czytałem ze nowa seria jest bez wad... ale sam juz nie wiem .. HELP ! )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Własnie mi padł Wd 80 gb :/ .... bede go odsyłała na gwarancji bo ma te 3 lata... ale co z tego jesli w przeciuagu 1 roku nie całego padł mi juz 3 raz ! Działa to fakt ale musiałem do niego dokupic wenylator bo sie grzał nie miłosiernie... zreszta to był dysk z tej grzejacej sie seri... po bokach..

No i teraz mimo to ze odzyskam dysk z gwaracji pewenie to chce kupic jeszcze jeden zastanawiałem sie nad jakas 160...

ale nie wiem co... mam dylemat miedzy Segate , Maxtor a Samsung ... ( w sumie Wd tez m?głbym kupic bo czytałem ze nowa seria jest bez wad... ale sam juz nie wiem .. HELP ! )

1287807[/snapback]

Wlasnie z WD mialem ten sam problem, przypuszczam ze wlasnie padaly bo zbyt sie grzaly, ten ktorego mam teraz jest od nowosci chlodzony Revoltec Hdd Coolerem i chyba tylko dlatego jeszcze dziala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi