karlooR Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 mam zamiar i (kase ok 6tys :) ) aby zakupić coś takiego: Intel Pentium 4 630 (LGA775) 3.00 GHz HT (Prescott) BOX Asus P5AD2E Premium Intel 925XE + Lan 1Gb + SATA Raid + Wifi GeIL Dual 2x 512MB DDR2 667 MHz Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Retail Grafa???? jaka za ok 1000zł??? 2x Seagate 160 GB Barracuda 7200.7 ST3160827AS 8MB Serial ATA / NCQ Thermaltake SHARK albo TSUNAMI i to chłodzenie http://mcs.pc.pl/produkt425.html jakieś inne probozycje ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Po co przeplacac na Pentiuma??Grafa?GF6800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 (edytowane) Po co przeplacac na Pentiuma??Grafa?GF6800 1285411[/snapback] no comments puknij sie 2x zanim cos równie mądrego napiszesz grafa only 800xl -bedzie ciut drozej -kolo 1200 ale warto dołozyc niz cierpiec katusze z gf6... Edytowane 19 Lutego 2005 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Albo wezmiesz modowalnego 6800LE(taniej wyjdzie) albo dorwiesz w granicy 1000zl GF6800.Moglbys dolozyc na cos z Radkow rezygnujac z przereklamowanych i mniej wydajnych od Athlona Pentiumow,choc wtedy nie wiem jak wygladac bedzie kwestia plyty glownej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 ...przereklamowanych i mniej wydajnych od Athlona Pentiumow... 1285435[/snapback] to nie topic smiechu :D :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 (edytowane) Niepotrzebne komentarze per3z - przecież on chce Intela (pisze w topicu INTEL a nie ogólnym) wiec jesli potrafisz poradzić to proszę poradź ale merytorycznie nie via wojna Intel-Amd.Taka wojna przecież jest na korzysć nam userom (walka na ceny i jakość) ale niektórzy widze zapętlają się bezwiednie i stają po stronie potentatów ganiąć wszystko co konkurencji - no chyba ze za to płacą :) pozdrawiam Edytowane 19 Lutego 2005 przez flash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Dobrta,widze ze z Intelowcami nie ma co dyskutowac-Pentiumy nie sa oplacalne i tyle.Ale skoro uwazacie inaczej to trudno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 I wszystko jasne - z "Intelowcami" ?? ja tam czuje sie człowiekiem nie związany w szczególnie "miłosny" sposób z taką czy inną firmą - ja za to płacę bo jest dobre jesli nie to zmieniam ale nie ma co szufladkować - oj zapętlenie jednak jest - przepraszam jesli to kogoś urazi ale jesli ktoś nie widzi wszystkiego a tylko wybiórczo patrzy... ja szanuje obie platformy i potrafię znaleźć w nich wiele dorych stron ale to ze wybrałem jedną nie znaczy ze jestem fanatykiem!!! - bo tak mysląc - szkoda gadać... Kazdy ma swoje zdanie Ty rownież - nie zawsze jednak tylko opłacalność bierze górę - nie bierzesz tego pod uwagę?? widać nie... Zapewniam Cię ze większosc uzytkowników obu platform to zwykli ludzie i nie pieklą się z powodu konkurencji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Rozumiem,ale w moim przypadku stosunek cena/wydajnosc to priorytet.Dlatego czesciej mam do czynienia z Athlonami,jako ze moim zdaniem posiadaja wiekszy zapas mocy(niskie taktowania),no i przede wszysttkim-kosztuja mniej.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 wybor jak wybor, jedni lubia intela inni nie ;) grafe to gf6800 lub X800 no chyba ze gf6600GT - w poprzednim Chip był test graf moze jeszcze gdzies znajdziesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Ja wypowiadalem sie takze na podstawie testu z Chipa,tam np.6600 GT wypada o kilka pkt lepiej niz 9800 pro...Do tego configa 6800,chyba ze masz zamiar doplacic jeszcze troche... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Grafike X800 XL polecam, zreszta poczytaj na tym forum wypowiedzi uzytkownikow wlasnie tej karty. Zastanawaim sie dalczego DDR2 667 a nie 533 ? Zajrzyj na stronke asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Ta wojna AMD - Intel jest bez sensu... przecież wszystko zalezy od zastosowań. Sam jestem posiadaczem AMD, ale jakbym nałogowo kodował filmy lub pracowal np.: w 3dMax Studio, to juz zbierałbym na P4. To tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlooR Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Ta wojna AMD - Intel jest bez sensu... przecież wszystko zalezy od zastosowań. Sam jestem posiadaczem AMD, ale jakbym nałogowo kodował filmy lub pracowal np.: w 3dMax Studio, to juz zbierałbym na P4. To tyle. 1285843[/snapback] Ale ja właśnie (prawie nałogowo koduje filmy) i w tym rzecz dlatego wg mnie pentium z nowej rodziny z dużą podręczną pamięcią będzie lepszy.W HL2 albo CS:SOURCA też grywam w między czasue więc grafa wporzo - wybiore radka x800 ... jakiegoś tylko niewiem jakiej firmy bo wszystkie oferują dobre chłodzenie które ja od razy zdemontuje narazie mam sappiere i niewiem czy jest coś lepszego - może asus??Radka dlatego że podobno jest w nim dużo lepsze wyjśćie na TVka a dla mnie to ważne.Pamięci 667Mhz bo komputer kupuje na okres 2 lat mniej więcej a świat idzie do przodu i pamięci 667 wejdą tak szybko jak weszły 533 -zastosowanie -oprócz kodowania filmów jak to powiedzieliście nałogowego zajmuje się także grafiką komputerową a to jest niezbędne Uważam że ( o ile będe miał szczęście ) to nakręce tego pentiuma z 3.0 (ewentualnie 3.2) do jakiś 4.O a ta grafa jak się podkręca ?? powiedzmy ten radek x800 w jaką firme zainwestować??porsze jeśli można o dokładny model??pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 powiedzmy ten radek x800 w jaką firme zainwestować??porsze jeśli można o dokładny model??pozdrawiam 1285968[/snapback] nie ma wiekszego znacznia wszystkie prezenyują ten sam poziom jakosci ,róznice w cenie wynikaja z firmy i zawartosci pudełka polecam sapphire , his , gigabyte , asus -kolejnosc obojetna - ale jak mówie nie ma to znacznie bo karty sa identyczne -oblookaj tylko na które jest np 3 lata gwary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Jak nałogowo kodujesz filmy to pentium ale nie ze względu na pamięć L2 tylko hiperthreading. Dzięki niemu zostawia DALEKO w tyle AMD (w tym zastosowaniu). AMD za to jest leprzy w grach i chyba nikt tego niepodważy. Oczywiście jeśli chodzi o odpowiadające sobie modele. A co do grafy. 1. x800XL - bardzo wydajna grafa za niewygurowaną cenę, mniejwięcej odpowiednik wydajnościowo mojej grafice, może minimalnie wydajniejsza, ale słabsza od pełnowartościowego 6800GT. 2. 6800GT (asusa) ten co ja mam jak znajdziesz jeszcze w przystepnej cenie 1300zł. 3. 6600GT - w sumie niewiele mniej wydajna grafa, a dużo tańsza. Czasem żałuję że jej nie wziłem. 4. 6800 (winfast) - bardzo dużo modeli moduje się na 16p, co też stawia tą kartę bardzo wysoko :P. Moim zdaniem wszystkie te grafy są warte swojej ceny. Bierz co chcesz, a napewno niepożalujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss87 Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 jeśli chodzi o test kart graficznych z chipa to mam go na dysku. Dla zainteresowanych GG 1950632. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Jeżeli można jeszcze cos dodać do platformy..... Moim zdaniem inwestycja w płyte na i915/925 jest na razie bez sensu, podobnie, jak DDR2. Chyba lepiej wybrać np.: Asusa p5p800 lub abita AS8... obie obsługuja serie 6xx P4. Co do pamięci.... lepiej brac coś na TCCD lub BH5/6. Wychodzi taniej, a przy CPU 3,2Ghz masz przy FSB250 dokladnie 4Ghz z procka. Takie pamięci na pewno to pociagną. Zobacz sobie zreszta konfig _VIP_ a, on też zajmuje sie kodowaniem video. Co do grafy: nie wypowiadam się. Aha... jeszcze jedna sugestia...z mojego doświadczenia w tej branży wynika, że firmy tak często zmieniają swoje pomysły na przyszlość, że absolutnie nie można myśleć: "Teraz zrobię tak, żeby za rok, czy dwa tylko zmienić grafę, czy CPU.. ". Z mojego doświadczenia: bezsens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 per3z, zagubiles sie gdzies w okolicach willamate. Zniknij stad. Sprzet godny pozazdroszczenia i rozpier***** wszystko co na AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 per3z, zagubiles sie gdzies w okolicach willamate. Zniknij stad. Sprzet godny pozazdroszczenia i rozpier***** wszystko co na AMD. 1290765[/snapback] Ty tez nie przesadzaj z tymi komentarzami bo wojny AMD v Intel wybuchaja po komentarzach w twoim stylu Uspokuj ise troche zanim bedziesz chcial napisac cos takiego ponownie... Co do wyboru jezeli kodujesz filmy to tylko intel ( z czalym szacunkiem jakim darze amd ale intel w tym zastosowaniu po prostu gniecie athlony :D ) co do ramu, tez nie jestem pewny czy oplaca sie isc w ddr2, ale jezeli juz chcesz isc w intela 925 to na twoim miejscu kupilbym Fatal1ty AA8XE, plytka miodnaja :rolleyes: jak czytalem w TomsHg to jedyna rzecz jaka chamowala ta plyte podczas OC byl.... procek :blink: czyli niezla jest :wink: grafa szfirek x800xl ja bym polecal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Fatality wygląda fajnie, ale jak te wiatraczki zaczną wymiękać, może zrobić się głośna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antychryst Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 RAM 667 ??? A nie 533?? Jeżeli chodzi o grafę to polecam 6800GT (asusa). Mój kumpel go ma i jest bardzo z niej zadowolony, kosztuje ona w granicach 1200-1300 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Faktycznie 800XL jest lepsza inwestycja niz zwykly 6800,ale uzycie slowa "katusze" jest, bardzo delikatnie mowiac, kontrowersyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 fajne, fajne. przydały się szybszy procek. co do karty. Jakiegoś GeForce' a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcos Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Radek x800xl jest tak samo wydajny, jak GF 6800Gt i tańszy, a radek X800 to wydajność na poziomie GF6800 (non gt) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 JAKBYM MIAL TYLE KASY TO BYM GRAL MOBO ABIT FATAL1TY A NIE ASUSA :P POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...