robq Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Własnie montowałem sobie na jednym kblu IDE , napęd combo jakos master i cd-rom jak slave :P montowałem je na 2 wejsciu tzn. Ide 1 na ide0 jest zamontowany sam twardziel ... jako master of course .. jednak w takiej konfiguracjii kompa nie startuje :P tzn. boot device jest źle skonfigurowane ale dlaczego :> czy moze drugi cd-rom powinienem podpiąć jakos primary slaver a nie secondanary ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Wydaje mi sie ze wszytsko masz dobrze podpiete. Sprawdz jeszcze na wszelki wypadek nastepuje rzeczy: -czy tasmy dobrze sa podpiete do plyty i urzadzen -czy zworki sa dobrze ustawione -czy w biosie napewno masz ustawione jakos pierwsze botowanie z hdd-0 Dokladnie podlaczenie powinno byc takie, podaje to tak dla formalnosci: IDE-0 -Twardziel jako primary master, IDE-1 -1szy naped jako secondary master -2gi naped jako secondary slave Jak tak podlaczysz to powinno wszystko smigac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robq Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Nyny napisał(a): Wydaje mi sie ze wszytsko masz dobrze podpiete. Sprawdz jeszcze na wszelki wypadek nastepuje rzeczy: -czy tasmy dobrze sa podpiete do plyty i urzadzen -czy zworki sa dobrze ustawione -czy w biosie napewno masz ustawione jakos pierwsze botowanie z hdd-0 Dokladnie podlaczenie powinno byc takie, podaje to tak dla formalnosci: IDE-0 -Twardziel jako primary master, IDE-1 -1szy naped jako secondary master -2gi naped jako secondary slave Jak tak podlaczysz to powinno wszystko smigac 1285397[/snapback] heh to chyba napęd :P nie wiesz gdzie trzba wsadzic zworke moze jakies zdjęcie [bo nie ma instrukcjii] zeby w standardowym cd-romie 50 x no name ustawić na slave :P Bo pierwszy idzize jako master :P a drugi ...włąsnie chyba jak tesh master ! W sumie drugi nie jest mi potrzebny ale zawsze lepiej go podpiąc :P chodzisz nie bedzie trzeba robić obrazu płyty :P za kazdym razem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 robq napisał(a): heh to chyba napęd :P nie wiesz gdzie trzba wsadzic zworke moze jakies zdjęcie [bo nie ma instrukcjii] zeby w standardowym cd-romie 50 x no name ustawić na slave :P Bo pierwszy idzize jako master :P a drugi ...włąsnie chyba jak tesh master ! W sumie drugi nie jest mi potrzebny ale zawsze lepiej go podpiąc :P chodzisz nie bedzie trzeba robić obrazu płyty :P za kazdym razem :P 1286639[/snapback] Chmmmmmmmmmm z tego co pamiętam to w napędzie są tylko 3 rzędy pinów to zamist się pytać spradź nic się nie stanie ja będzie źle skoro na tym ci nie wykrywa to zostały jeszcze dwie możliwości 2 minuty roboty pozatym nie widziałem jeszcze CD-Romu któy by nie miałe tego popisanego sprawdzź czy nie pisze na plastiku pod pinami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...