Skocz do zawartości
wojs

Radeonem8500 zawiesza Windows XP! HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może mi pomóc.

Mam R8500LE Supergrace i jak wczytuję Windowsa XP Pro, to zamiast "Zapraszamy" mam siarę na ekranie albo zawiesza się sptrzęt.

8O

Znalazłem tylko takie rozwiązanie:

Używać sterowników z grudnia 2001 albo uzyć tych z Radeona Herculesa Propheta ze stycznia 2002! Na nowszych mi się zawiesza

Biosa mam ze stycznia 2001 (700002) i flashowałem moją kartę biosem z ww. karty ale o mało co bym jej nie pogrzebał. Czarny ekran. Flashowałem więc spowrotem w ciemno starym biosem.

JAKA JEST RADA ABY UŻYWAĆ NOWYCH STEROWNIKÓW???

PS. Mam C1100 Coppermnine, MSI6309, 512MB ram, Monitor NEC MS 75F i dostaję cholery!

PPS. Czy ktoś ja podkręcał. Ja mam marne wyniki (VPU 255@265 i ram 222@228, inaczej mam artefakty)

WOJS :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może mi pomóc. 

Mam R8500LE Supergrace i jak wczytuję Windowsa XP Pro, to zamiast "Zapraszamy" mam siarę na ekranie albo zawiesza się sptrzęt.

8O 

Znalazłem tylko takie rozwiązanie:

Używać sterowników z grudnia 2001 albo uzyć tych z Radeona Herculesa Propheta ze stycznia 2002! Na nowszych mi się zawiesza

Biosa mam ze stycznia 2001 (700002) i flashowałem moją kartę biosem z ww. karty ale o mało co bym jej nie pogrzebał. Czarny ekran. Flashowałem więc spowrotem w ciemno starym biosem.

JAKA JEST RADA ABY UŻYWAĆ NOWYCH STEROWNIKÓW???

WOJS  :)

CO moge poradzić.

Hmm. Najłatwiej było by zanieśc do kogoś innego twoją karte i zobaczyć czy u innej osoby sa też takie problemy.Jesli tak to może grafa jest walnięta.

Polecałbym także spóbować jednak zrobić upgrade biosu. Moze ten co miałeś był jakiś dziwny lub nie do tej wersji karty (np. inne taktowanie rdzenia i pamieci).

Możesz także jeśli masz cokolwiek u siebie podkręcone , wszystko poustawiać tak jak powinno działać (wrócić do fabrycznych ustawień).

Możesz także spóbowac powyjmowac dodatkowe urządzenia które pobierają moc zasilacza (np. cdrom , karta muzyczna i itd) tak aby został otylko w komputerze to co jest minimalnie potrzebne do uruchomienia komputera i sprawdzenia.

Mozesz też spóbowac obniżyć AGP z 4x na 1x ...

Jest naprawde sporo różnych mozliowści więc sparwdzaj po koleji i informuj.

Napewno spóbujemy Tobie pomóc !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktore, w chwili obecnej, sterowniki dla win_xp sa najbardziej stabilne?

czym roznia sie sterowniki:

Radeon dla XP 6.13.10.6071

Catalyst dla XP 6.13.10.6071

ktore wybrac i skad najlepiej sciagnac?

mirror ati chodzi jakby chcial a nie mogl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem zmiany karty, biosa, częstotliwości, aperature size, AGPX4, X2 i wszystko... kicha.

To chyba winasterowników, bo karta chodzi mi tylko na:

6.13.10.6014 i na 6.13.10.6025.

Czy ktoś zna sterowniki, które na 100% pójdą na MOJEJ karcire???

THX za pomoc. Czeklam na porady posiadaczy tego dziwnego sprzętu,

jakim jest Super Radeon 8500LE!

WOJS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem zmiany karty, biosa, częstotliwości, aperature size, AGPX4, X2 i wszystko... kicha.

To chyba winasterowników, bo karta chodzi mi tylko na:

6.13.10.6014 i na 6.13.10.6025.

Czy ktoś zna sterowniki, które na 100% pójdą na MOJEJ karcire???

THX za pomoc. Czeklam na porady posiadaczy tego dziwnego sprzętu,

jakim jest Super Radeon 8500LE!

WOJS

ehh co z tego jak zainstalujesz starsze stery jak połowa nowych gier nie będzie Ci chodzic??

Starsze stery są nie dopracowane...

Tez mam ten problem i narazie mam to co w podpisie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...