Dr_Dres Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 ostatnio przegrzewa mi sie troche chipset wobec czego zdecydowalem sie wymienic standardowy radiator ecs na cos lepszego 8) i akurat tak sie sklada ze kumpel mial na zbyciu jakiegos tam globalwina (troche podobny do WBK 38 ale o jakis 50mm cienszy i troszke inaczej wyprofilowany radiator 8) ) i wlasnie mam problem czy zamontowanie tak duzego(jakies70/60/40mm) coolera w bezposredniej bliskosci procka znacznie zaburzy obieg powietrza wokól proca? i czy dac sam radiator czy tez wentylator :wink: drugim wyjsciem jest zamontowanie tego radiatora razem z wentem na grafie i teraz pytanie czy karta sie nie zlamie bo jest to jednak dosc ciezkie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jabym nie polecal montowac tego "dziala" na grafe...jednakbym sie bal.....A co do chipsetu to niestety nie mam pojecia...Taki duzy klocek moze jednak przeszkadzac w obiegu powietrza w pudle:) Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 a co bedzie jak zdejme wentylator z chpsetu(kt133A)??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Nie ma się czego bać nie złamie się ja mam na grafie mini Cooper Orba siedzi elegancko i jak chłodzi! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 zaloz tego bydlaka na chipset i wc na proca :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 mialem ten sam problem , zrob tak odklej radiator z chipsetu na plycie gl(krecac nim na przemian w prawo w lewo, nie ciagnij go do gory) jest troche roboty przy tym , nastepnie jak odkleisz oszysc chipset i radiator zmywaczem do paznokci z tego kleju(tasmy dwustronnej sam nifim co to jest ) nastempnie naluz paste termoprzewodzaca na chipset zostawiajac na rogach wolne miejsce na kropelke super glue nastepnie naklej radiator , na tak przygotowany chipset przykrec wentylatorek(najlepiej firmowy sunon czy cus w tym rodzaju, kupisz go w elektronicznym lub na gieldzie) i pusc go na 12V uff duzo chlodniej , milej zabawy :) dokladny opis na tej stronie www.K7S5A.prv.pl -pozdrowionka dla wszystkich- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 a co bedzie jak zdejme wentylator z chpsetu(kt133A)???Jak mialem KT133 to wylaczylem ten wiatrak z northbridge'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 zaloz tego bydlaka na chipset i wc na proca :DNa grafe tez Wc :) Ja mam Blok na gpu i jestem bardzooo szczesliwy,jeszcze tylko na pamieci bloczek by sie przydal :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...