jager Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Witam, Podłączyłem sobie kablem cinch[sPDIF]-cinch[coaxial], karte soundstorm[asus a7n8x-e] z amplitunerem. Włączam film w formacie AC3 i amplituner nie wykrywa sygnału. Gdy podłączałem go za pomocą SBLive, to ładnie wykrywał 5.1 i zapalały się kontrolki, że sygnał jest na 6 głośników. Wiem, że amplituner jest 100% sprawny, kabel też. Moje ustawienia w panelu sterownaia soundstorm to: wszystko odznaczone za wyjątkiem wyjścia cyfrowego. W filtrze AC3[1.01] zaznaczone jest SPDIF. Jak film leci to jest napisane: [x] SPDIF [passthrough]. Teraz pytanie, czy ja coś namieszałem czy jest to jakiś problem sprzętowy? Dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jager Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Witam, Podłączyłem sobie kablem cinch[sPDIF]-cinch[coaxial], karte soundstorm[asus a7n8x-e] z amplitunerem. Włączam film w formacie AC3 i amplituner nie wykrywa sygnału. Gdy podłączałem go za pomocą SBLive, to ładnie wykrywał 5.1 i zapalały się kontrolki, że sygnał jest na 6 głośników. Wiem, że amplituner jest 100% sprawny, kabel też. Moje ustawienia w panelu sterownaia soundstorm to: wszystko odznaczone za wyjątkiem wyjścia cyfrowego. W filtrze AC3[1.01] zaznaczone jest SPDIF. Jak film leci to jest napisane: [x] SPDIF [passthrough]. Teraz pytanie, czy ja coś namieszałem czy jest to jakiś problem sprzętowy? Dziekuje i pozdrawiam. 1285679[/snapback] Pomogło odłączenie kablówki ;) Widocznie sygnał z kablówki powodował zakłócenia. Co ciekawe ten sam amplituner, kabel, ale sb live! i żadnych zakłóceń nie ma ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...