Skocz do zawartości
swojak

Komp Zawiesza Się

Rekomendowane odpowiedzi

złożyłem kompa na nowo.płyta gigabyte 7nf-rz grafika radeon 9600 pro ,athlon 1800+ ,512 ramu oem, twardziele 40 giga i 80 giga segate barrakuda ,nagrywarka dvd lite on, nagrywarka cd r lite on i zasilacz codegen 300w.komp zawiesza się podejrzewam zasilacz.jaki muszę kupić aby wszystko chodziło mi? pomóżcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słuchajcie to nie są ramy bo ramy sprawdzalismy

to jest napewno zasilacz i niewiem co zrobic

1285969[/snapback]

najczęstszymi przyczynami zwiech tak jak mówi Benito są ramy i zasiłki

jak ram wporzo to zasiłkę zmienić i powinno być OK

tak czy siak wywaliłbym tego codegena dla własnego bezpieczeństwa !

Edytowane przez ghost_mode

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na poczatek mozesz przelozyc ram do innego slot'a i sprawdzic nastepnie pozycz ram od kogos.

jezeli nic nie podkrecales to watpie zeby to byl zasilacz przy twoim configu ...

1286093[/snapback]

a Ty czytasz wogóle wypowiedzi załozyciela topicu ?????

swojak Napisano Dzisiaj, 17:19

słuchajcie to nie są ramy bo ramy sprawdzalismy

to jest napewno zasilacz i niewiem co zrobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem że to nie ramy gdyż na starym kompie miałem ramy pc 333 256mb i chodziły na starym kompie bez problemów.dokupiłem szybsze pc 400 256 oem i złożyłem nowego kompa i zawiechy.próbowałem osobno ramy i też zawieszał się .sprawdziłem prime 95 obydwie kości i było dobrze myślałem że ramy się nie zgrywają ale osobno też są zawiechy.i nie wiem co teraz co powoduje te moje problemy a może płyta główna? nie wiem jak zmierzyć napięcia zasilacza a nie mam skąd pożyczyć innego .kto mi poda przyczynę moich trosk???????????? :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi