Skocz do zawartości
puchaczOLSZTYN

Bardzo Dziwne: Gigabyte Ga-7n400e-l Athlon Xp 1700

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm nawet nie wiem jak zaczac. problem jest z temperatura, proc grzeje sie 54-57 stopni. mimo ze mam radiator Arctic Cooling Copper Silent 2 TC rev.2 ktorzy (cichy i popularny na alleg.) Nie wiem co jest, czy radiator jest zepsuty, czemu nie moze zwiekszyc predkosci skoro ma automatyczna? chyba ze taka temperatura dla tego procesora jest wskazana.

najsmieszniejsze jest to ze w SiSoftware Sandra Lite 2005.SR1 wyniki odpowiadajace dla proca pokazuje program dla systemu jego temperature i obroty wiatraczka, a powinien dla proca! czy to blad fabryczny plyty glownej??? Jest moze jakis inny znany i rzetelny program ktory bardzo sobrze mierzy temperature i obroty wiatraczka?

Ja mam plyte MSI i ona ma bardzo dobry support i dodatkowe programy takie jak Fuzzy logic 4 czy PC Alert 4, tutaj wszystko jest pokazane, a gigabyte tego nie ma :///

Co o tym sadzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz palominko, to moim zdaniem temp. wporządku. Ja mam xp2400+@2600+, ten sam cooler i temperaturki w podobnym zakresie. O obroty się nie martw. O to martwi się dioda termiczna. Po to ona tam jest, aby było cicho. Jak chcesz odkurzacz w budzie, to go poprostu wymień, proste. Co do Sandry, to ten program już tak ma niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ale czemu wiatraczek kreci sie 1400 +/-100 jesli proc ma taka wysoka temperature? moze jest wadliwy? jakby go podkrecic na 2000 obrotow to pewnie temperatura bylaby w sam raz a nadalbylby cichy. jak to zrobic na stronie producenta jest:

How can I deactivate the Temperature Control

Cut the sensor, remove it from the heatsink and connect both sonsor cables with each other.

a;e wtedy bedzie wirowal 2800 czyli ze swoja maksymalna predkoscia? bo juz nie wiem

Edytowane przez puchaczOLSZTYN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co Ci tak bardzo zależy na tej temperaturze? Ten cooler został skonstruowany głównie po to, aby cicho chodził. Jeśli już tak bardzo chcesz mieć mnie stopni na procu, to zamień go na wersję ze stałą prędkością obrotową, lub z ręczną regulacją. Tego modelu nie zmusisz na siłę, aby chodził w danym momencie z taką prędkością a nie inną bez bólu. Jeśli jesteś hardcorowcem, to możesz pobawić się w delikatne obniżenie napięcia przy odciętej diodzie termicznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Sluchaj Palmolimo sie ostro grzeja.. Znam to z tego doswiadczebnie ze mam taki procesor i z ledwoscia go wykreciłem na 1866Mhz. A do gigabyte nie ma przekonanbia ale w sumie musisz sprawdzic czy masz sladowa ilosc pasty na jajku. Lub w ostateznosci czy owe jajko jest cxałe bez zadnego ukruszenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...