Skocz do zawartości
wojs

Czy ktoś podkręcał "Supergrace" Radona 8500LE???

Rekomendowane odpowiedzi

Ile da się wycisnąć z 4ns pamięci?

VPU mam 255Mhz! Czy to nie dziwne?

Pamięć niedotaktowana (222) a VPU nadtaktowany (255 zamiast 250!)

O co chodzi?

Czy ktoś używa jej pod Windą XP?

Czy ma jakieś problemy? (ja mam z nowymi sterownikami)

Ile punktów w 3DMark2001SE? (Mam C1100 i 5280 pkt)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie.

Jesli masz Radeona na pamieciach Samsung 4 ns, to wspolczuje, mialem te karte, i jest strasznie padaczkowa.

Proca idzie troche przetaktowac stabilnie, pamieci nieda rady, Plytka do karty jest niestandarowego designu, ma 1 (pojedynczy) RAMDAC!!, mialem z nia mase problemow, nawet bez taktowania, pokazywaly mi sie artefakty w aplikacjach 3d, niemozna zrobic na niej Volt-Moda, bo jest inna niz podaje specyfikacja ATI, wiec nic z niej niewycisniesz, szukalem pomocy na zagranicznych sewisach, i nic, wszyscy plakali ze to badziwe jakich malo. Szybko uzylem zapalniczki Piezo i ja spalilem. Poszla na gware, i mi wymienili na Geforca 4 Ti 4200, za niewielka doplata, i tobie polecam tak zrobic ;P.

Karta jest standardowym przykladem bardzo obcietej i malo dostepnej wersji w Polsce "Radeon 8500 LE LE".

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spaliłeś procka karty???

Spaliłeś oczywiście po zdjęciu wiatraczka?!

A tak swoją drogą to, gdyby nie to, że nie działa na nowych sterownikach jestem z niej zadowolony. Co prawda podkręcać sie nie da, ale ja i tak mam Celerona1100 i 5000 to chyba i tak max.

Mm jeszcze pytanie. Jkie mam gwarancje, ze w serwisie sie nie pokapują, że ja spaliłem. Jka to zrobić?

TXH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa 2 sposoby:

albo jedziesz po nuzkach na karcie iskra z zapalniczki pizoelektrycznej, lub zasilaczem 12 v, przyczym ten drugi sposub jest pewniejszy (szybciej karta sie zjara), w serwisie sie napewno nieskapna, poniewaz niewidac zeby bylo cos spalone.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa 2 sposoby: 

albo jedziesz po nuzkach na karcie iskra z zapalniczki pizoelektrycznej, lub zasilaczem 12 v, przyczym ten drugi sposub jest pewniejszy (szybciej karta sie zjara), w serwisie sie napewno nieskapna, poniewaz niewidac zeby bylo cos spalone. 

pozdrawiam

Witam serdecznie.

Jesli masz Radeona na pamieciach Samsung 4 ns, to wspolczuje, mialem te karte, i jest strasznie padaczkowa.

Proca idzie troche przetaktowac stabilnie, pamieci nieda rady, Plytka do karty jest niestandarowego designu, ma 1 (pojedynczy) RAMDAC!!, mialem z nia mase problemow, nawet bez taktowania, pokazywaly mi sie artefakty w aplikacjach 3d, niemozna zrobic na niej Volt-Moda, bo jest inna niz podaje specyfikacja ATI, wiec nic z niej niewycisniesz, szukalem pomocy na zagranicznych sewisach, i nic, wszyscy plakali ze to badziwe jakich malo. Szybko uzylem zapalniczki Piezo i ja spalilem. Poszla na gware, i mi wymienili na Geforca 4 Ti 4200, za niewielka doplata, i tobie polecam tak zrobic ;P.

Karta jest standardowym przykladem bardzo obcietej i malo dostepnej wersji w Polsce "Radeon 8500 LE LE".

pozdrawiam

no nie wiem czy takie postepowanie na forum powinno byc pochwalane.

swoja droga - chcialbys zeby ktos tobie wycial takiego wala - jestem pewien, tak mysle, ze jestes z tych co by wtedy najglosniej darli sie na cale gardlo - myle sie?

:evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa 2 sposoby: 

pozdrawiam

Witam serdecznie.

pozdrawiam

no nie wiem czy takie postepowanie na forum powinno byc pochwalane.

swoja droga - chcialbys zeby ktos tobie wycial takiego wala - jestem pewien, tak mysle, ze jestes z tych co by wtedy najglosniej darli sie na cale gardlo - myle sie?

:evil:

I właśnie przez takich kretynów jak Nazgul ceny na sprzęt komputerowy w POlsce są tak strasznie wygórowane. I dziwić się że jest u nas jak jest!

A następnym razem to radzę zamiast 12 V podpiąć 220 i nie traktować nim karty tylko swoją głupią facjatę, może to coś pomoże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem obie strony.

Zrozumcie jednak, że w naszym kraju, dopóki karta się fizycznie nie zepsuje, nie wymienią wam jej. Nawet jeśli chodziłaby w 640x480 w 60 hz, to i tak mówiliby w serwisie, że wyświetla obraz, więc nie ma powodów do reklamacji. Z drugiej strony psucie karty jest faktycznie nieetyczne.

Ale, PANOWIE!!!

Mniej emocji, więcej wyrozumiałośći dla zdania innych. Wkońcu na forum chodzi o skuteczna komunikację a tłamszenie czyjegoś zdania jest jej zaprzeczeniem.

Pozdrawiam wszystkich. A tak BTW, to chyba zamontuję radiatory na pamięciach. Zobaczymy, co to da.

Wojs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem obie strony.

Zrozumcie jednak, że w naszym kraju, dopóki karta się fizycznie nie zepsuje, nie wymienią wam jej. Nawet jeśli chodziłaby w 640x480 w 60 hz, to i tak mówiliby w serwisie, że wyświetla obraz, więc nie ma powodów do reklamacji. Z drugiej strony psucie karty jest faktycznie nieetyczne.

Ale, PANOWIE!!!

Mniej emocji, więcej wyrozumiałośći dla zdania innych. Wkońcu na forum chodzi o skuteczna komunikację a tłamszenie czyjegoś zdania jest jej zaprzeczeniem.

Pozdrawiam wszystkich. A tak BTW, to chyba zamontuję radiatory na pamięciach. Zobaczymy, co to da.

Wojs

Co do tego to myślę że nie było by większego problemu z wyreklamowaniem tej karty, bo nie wyświetla obrazu wg parametrów producenta.

A co do wyrozumiałości dla takich kretynów to jej nie będzie i tyle :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem obie strony.

Ale, PANOWIE!!!

Wojs

Co do tego to myślę że nie było by większego problemu z wyreklamowaniem tej karty, bo nie wyświetla obrazu wg parametrów producenta.

A co do wyrozumiałości dla takich kretynów to jej nie będzie i tyle :!:

To zależy czy trafisz na porządny sklep. Przykład: kumpel kupił mobo ze zintegrowanym dźwiękiem. Okazało się, że karta trzeszczy, obcina vocal, średnie i basy, (nie przenosi wszystkich częstotliwości pasma akustycznego według danych producenta). Dźwięk był taki jakbyś odtwarzał muzę na nadpalonych kolumnach. I myślisz, że mu wymienili - zapomnij. Powiedzieli, że jest ok. Jak cokolwiek słychać to jest dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam inne pytanie na ile mozna wykrecic pamieci Hynix 4ns standard to 250/250 radeon Minta, drugie pytanie to jak sprawdzic czy mam drugi ramdac na karcie(jakos nie jestem pewien chociaz w sklepie mowili ze ma a nie mam skad pozyczyc przelotki dvi-vga) moge kupic tylko nie wiem czy to ma sens???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem w slepie barwkom (417zł)bardzo prosił bym o kontaktz osobami które mają tą karte  

moje gg 4606222

A ja nie kupilem, czoć już miałem to zrobić! Dzięki Nazgulowi - przed zakupem czegokolwiek dobrze jest przeszukać Forum, teraz robię tak zawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...