Skocz do zawartości
alienth

Połamany Kabel Od Monitora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam taki problem gdyz moj kabel od monitora nie laczy przy wtyczce do karty graficznej. I pytanie brzmi czy moge odciac ta polamana czesc i przylutowac kabel do nowej wtyczki ktora zakupie :?: Mozna cos takiego zrobic :?: Jak tak to prosze mi podac linka do schematu jak przylutowac kabel do wtyczki. Kabla nie moge wymienic bo jest on na stale do monitora podlaczony :mur: aha ten moj kabel to jest jeszcze taki gruby <_< nie taki jak przy nowych monitorach...prosze o pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie że możesz, ale mozesz miec problem z założeniem zwykłej składanej wtyczki na grubu przewód.

Ale jest jescze inna możliwość. Kupujesz przedłużacz od monitora. Obcinasz z odpowiedniej strony i lutujesz w monitorze. Tylko musisz najpierw przedzwonić stary kabel za pmocą np. miernika aby nie pomylić kabelków. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najszybciej i najestetyczniej to kupic kabel, rozkrecic monitor i go podlaczyc wewnatrz

sam chcialem to zrobic bo mialem ekran na fioletowo

jak rozkrecilem monitor to mialem 2 wtyczki + 1 kabelek do ekranu czy masy nie wiem co to bylo i z wymiana poradziby sobie moze nie kazdy ale nie jest to trudne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi