ncom Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 WITAM Mam pewien problem pod windowsem XP Pro, a mianowicie od pewnego czasu przy KAZDYM uruchomieniu systemu wyskakuje takie cos: Potem wyskakuje prosba o wlozenie plyty Windowsa XP Pro, i zaczyna sie sprawdzanie gdy pasek dojdzie do konca okno poprostu znika... Pytalem ludzi, kazdy odpowiadal mniej wiecej tak "hmmm, dziwne:|" Nie mam pojecia skad to sie wzielo i po co to :/ Mam nadzieje ze ktos z forum bedzie umial mi pomuc... Z gory dzieki nCom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 prawdopodobnie właczyłes sobie pzrywracania i sprawdzanie plików krytycznych windy przy kazdy starcie systemu... słuzy do tego jakas komenda.. i w rejestrze tez to mozna znaleźć.. ale kurde nie moge sobei przypomnieć co to za komenda.. poszukaj w helpie od windy pod hasłem komendy (bat) lub cos takiego.. bedzie tam spis komend i któras z nich włącza i wyłącza skanowanie plików... ewentualnie mozesz uruchomic narzedzia administratora/services i wyłaczyc usługe ochrony plików windows... (teoretycznie nie zalecane bo atak jakiegos wirusa zakonczy sie smiercią windy...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ncom Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 prawdopodobnie właczyłes sobie pzrywracania i sprawdzanie plików krytycznych windy przy kazdy starcie systemu... no wlasnie o to chodzi ze nic takiego nie wlaczalem bo wtedy bym wiedzial co, gdzie i jak... Jednak nie jestem jedynym uzytkownikiem tego kompa, wiec mozliwe ze inni to wlaczyli i nawet niewiedza... :mur: Wiem ze ta usluga dziala caly czas jako ktorys z procesow systemowych w tle, i to chcialem zostawic wlaczone, wylaczyc chce tylko to sprawdzanie przy uruchamianiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Uruchom msconfig i zobacz czy nie masz tam gdzies sfc /SCANBOOT albo w jakichs zaplanowanych zadaniach itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ncom Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 niema :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Sprobuj tez: Start->Uruchom->sfc /quiet Zobacz: http://pclab.pl/thread7731.html Poczytaj tez pomoc w windowsie. Sprawdz czy nie masz jakichs virusow/trojanow itp: skaner.mks.com.pl SpyBot S&D Ad-Aware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ncom Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 dzieki za pomoc, nie zdazylem wyprubowac komendy, bo stwierdzilem ze i tak juz dawno nie robilem formata, i zrobilem sobie dzisiaj...no i teraz mam juz swierzy systemik i jak narazie wszystko gra :D a co do tych wirusow, to moj komp jest pod stala opieka AVG FREE 7, a do spyware itp uzywam wlasnie ad-aware 6 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Odwiedz www.windowsupdate.com , chyba ze juz to zrobiles? Zainstaluj sobie tez SpywareBlaster i SpyBot S&D, co do pierwszego to zabezpiecza przegladarke (w pewnym stopniu ;-)), a drugi sie zawsze moze przydac w przyszlosci :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...