Brad Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Witam. Cos dziwnego zaczelo sie dziać z moja plyta glowna (a moze procesorem ktory sie przegrzewa??). Dwa razy w ostanich dwoch dniach zdarzylo mi sie tak, ze komputer sie zrestowal. Po czym bios sie laduje, juz ma sie zaczac ladowac windows i pojawia sie ekran z napisem (przepisywalem to wiec moga byc jakie bledy): TRAP 0000000D ========GENERAL PROTECTION FAULT =============tr=0028 cr0=000000011 cr=0000000 cr3=00000000[I]itd. jezeli to jest istotne to przepisze calosc[/I] Po resecie ponownym resecie jest wszystko ok. Tzn. windows sie laduje i normalnie na nim pracuje. O co chodzi? Wina procka, plyty czy czego? Dodam jeszcze informacje o plycie z programu diagnozujacego: BARDZO PROSZE O POMOC DOdam jeszcze ze nic nie grzebalem wczesniej w biosie ani nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Sprawdź Przegląd zdarzeń w systemie, może zapsał logi błedów. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brad Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 A gdzie to się sprawdza? I co to mi da jak sie nie znam zbytnio na tym? Wie ktos moze co moze byc przyczyna takiego bledu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Jak masz XP Pro to Panel Sterowania => Wydajnośc i Konserwacja => Narzędzia administracjne i tam jest podgląd zdarzeń. Wzakładce system zobacz czy nie errorów. Jeśli jakieś bedą to sprawdż czy czas sie mniej więcej zgadza z czasem zwieszeń. Jeśli tak to wrzuć na forum to co jest w errorze. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brad Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Teraz nie moge tego znalesc (troche tego jest) a nie wiem kiedy dokladnie to bylo. Jak sie powtorzy ta sytuacja to juz bede wiedzal dokladnie o ktorej i wrzuce to tu. A czego w ogole moze dotyczyc "GENERAL PROTECTION FAULT"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 jaki masz zasilacz :>?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...