Skocz do zawartości
Brad

Płyta Główna Zonk?:( Asus A7v8x-x

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Cos dziwnego zaczelo sie dziać z moja plyta glowna (a moze procesorem ktory sie przegrzewa??). Dwa razy w ostanich dwoch dniach zdarzylo mi sie tak, ze komputer sie zrestowal. Po czym bios sie laduje, juz ma sie zaczac ladowac windows i pojawia sie ekran z napisem (przepisywalem to wiec moga byc jakie bledy):

TRAP 0000000D ========GENERAL PROTECTION FAULT =============tr=0028 cr0=000000011 cr=0000000 cr3=00000000[I]itd. jezeli to jest istotne to przepisze calosc[/I]

Po resecie ponownym resecie jest wszystko ok. Tzn. windows sie laduje i normalnie na nim pracuje. O co chodzi? Wina procka, plyty czy czego?

Dodam jeszcze informacje o plycie z programu diagnozujacego:

Dołączona grafika

BARDZO PROSZE O POMOC

DOdam jeszcze ze nic nie grzebalem wczesniej w biosie ani nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz XP Pro to Panel Sterowania => Wydajnośc i Konserwacja => Narzędzia administracjne i tam jest podgląd zdarzeń.

Wzakładce system zobacz czy nie errorów. Jeśli jakieś bedą to sprawdż czy czas sie mniej więcej zgadza z czasem zwieszeń.

Jeśli tak to wrzuć na forum to co jest w errorze.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz nie moge tego znalesc (troche tego jest) a nie wiem kiedy dokladnie to bylo. Jak sie powtorzy ta sytuacja to juz bede wiedzal dokladnie o ktorej i wrzuce to tu.

A czego w ogole moze dotyczyc "GENERAL PROTECTION FAULT"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...