pmp Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Kto się pochwali wynikami ??? :) Sapphire X850 XT PE - 545 :( / 597,75 :(, lipa :/ brak artefaktów, od razu zwis. nie bawiłem sie długo bo musiałem wrócić do A32 i karty chwilowo odpoczywają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Chyba jeszcze malo kto ma x850 i platforme PCI-E, na razie wiekszosc wyciska siodme poty z x800, na x850 jeszcze jakis czas trzeba poczekac, choc sam powoli juz mysle o przejsciu na pci-e i x850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Club3D X850 XT - nie PE - 560 :) / 605 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_ Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Sry, ze odkopuje stary temat, ale chcialbym sie dowiedzie jak glosno pracuje cooler na x850XT ASUSA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) szumia, strzelam 25 dB. ja w swoim zmieniam chlodzenie, tylko jeszcze nie wiem kiedy. Edytowane 24 Marca 2006 przez baka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Sry, ze odkopuje stary temat, ale chcialbym sie dowiedzie jak glosno pracuje cooler na x850XT ASUSA. Suszarka. Razem z kartą zamówiłem Silencera 5. Dzisiaj wszystko przyszło. Silencera co prawda też nieco słychać, ale to nic w porównaniu z fabrycznym chłodzeniem asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Dzis zalozylem VF900-Cu jaka cisza, nic nie szumi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Mnie ciekawi opinia forumowicza który przesiadł się z VF 700cu na VF 900cu. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 ja sie przesiadlem ale z R9800 + VF700-Cu na X850XT + VF900-Cu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 ja sie przesiadlem ale z R9800 + VF700-Cu na X850XT + VF900-Cu.Sprawdź możliwości oc nowego zalmanka! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 nie znam sie na @ ja jestem fanem ciszy ;b zeby go sprawdzic musialby chodzic na R9800, dopiero wtedy mozna porownywac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Jestem ciekaw na ile pójdzie Ci X850XT na nowym zalmanku. :) Nie marudź tylko do roboty! :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) ATi Tray Tools GPU: 520 na 567 MEM: 540 na 602 Edytowane 25 Marca 2006 przez baka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Na mem. masz dokładnie tyle co ja. :wink: Myślałem że będziesz miał więcej? :? Edytowane 26 Marca 2006 przez Corso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_ Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Hm, to zle sie sklada, ze taka suszarka, bo demontaz coolera niesie ze soba ryzyko niepowodzenia i jest tez rownoznaczny z utrata gwarancji :C. Musialbym w takim razie poszukac jakiegos X800 z cichym chlodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 u mnie chodzi na 594/594... ale nie o tym ;] czasami jak w cos gram slychac cichy pisk - chyba jakies cewki i jednoczesnie fps ostro spada. Mial ktos taki problem? Glut silikonu pomoze? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Hm, to zle sie sklada, ze taka suszarka, bo demontaz coolera niesie ze soba ryzyko niepowodzenia i jest tez rownoznaczny z utrata gwarancji :C. Musialbym w takim razie poszukac jakiegos X800 z cichym chlodzeniem. Nie przesadzaj. Boxowy Cooler bez problemu można założyć z powrotem (kilka śrubek). I plomb żadnych nie ma. A żeby mieć ciszę, to warto. Zresztą, Silencer ma solidniejsze chłodzenie pamięci, niż ten kawałek blaszki dołączony z kartą. I zakłada się 10 minut. Jak pomyślę ile problemów miałem na GF z założeniem CoolVivy czy AeroCool VM-102 to jeszcze mnie trzęsie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Witam A czy da się x850pro zmodować na 16 potoków? Jeśli tak to w ilu przypadkach się to udaje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 O właśnie. Mam problem z tym modowaniem. Kupiłem kilka dni temu Sapphire wersję VIVO (PCI-E) z żółtym konektorem (ponoć ważne) i za nic nie mogę odblokować. Poczytałem tutaj. Jednym się udaje, innym nie. Numery seryjne zaczynają się od 18050 więc powinno być ok. Tymczasem nic nie mogę zdziałać. Dzisiaj wgrałem bios Sapphire od 850XT i uzyskałem jedynie wyższe zegary (i problemy z chłodzeniem na fabrycznym coolerze). Nadal 12 potoków. Z XT PE nie próbowałem, bo bym usmażył kartę. Ostatecznie wróciłem do oryginalnego biosu. Ma ktoś wiadomości na ten temat? Czy można próbować z biosami innych firm, albo z ATI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aju Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 witam, mam pytanko czy ma ktoś moze jakis zmodowany bios od karty xt(pe) z ustawiniami na pamieci 2.0 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 @Aju spróbuj dać z pamięciami 1,6, ja tak zrobiłem z moim x800pro@x800xt i śmigało, najwyżej zrobisz od nowa flasha na standartowy pzodr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aju Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 spoko, sproboje jak wyszlo dam znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 i jak poszlo?? coś długo znac nie dajesz :/ karta żyje?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aju Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 dzieki za odpowiedz, zadzialalo wsadzilem najpierw bios od xt a teraz od xtpe i dziala, zaraz zaczne jakies testy czy wszystko ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 pokatuj ja atitoolem jak beda tzw. "dely't" to obniz timingi :D pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aju Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 z tego co sie dzisiaj pobawilam to wsyzlo na to ze nie do konca chce dzilalac z biosem xtpe, wgralem spowrotem bios od xt i ustawilem gpu na 540 i pamieci na 590 i chodzi ok bez artow, przechodzi wszystkie testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 nom a ja sie pochwale, że mam x850xt pe, w oc sie jeszcze nie bawilem, ale karta na zalmanie vf700cu na 12v grzeje sie w stresie do 68* :lol: czy Wy tez tak macie?? referencyjnego nawet nie instalowalem :lol2: pamiatki az parza.... do ilu mozna podchodzic z temperatura na gpu?? chyba czas o wc pomyslec :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Ja mialem ostatnio na testy X850XTP od GECUBE, ogolnie fajna karta, ale wyzylowana juz maksymalnie. GPU na std. chlodzeniu max. 580MHz a memki po poluzowaniu timingow 625MHz, natomiast przed nie umialy zrobic 600MHz. Chlodzenie w 3D na 100% takie glosne, ze nie slyszalem jak mnie ktos wolal z drugiego pokoju :lol: Wynikow cudownych na niej nie zrobilem bo kompa do niej mialem z sempem na 754 : 27k 1 w 01, 14 w 03 i okolo 7k w 05. Juz mi ja zabrali i mecze teraz X800GTO na AGP, ale z 128MB i nie modowalna :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 nom wyzylowana jak ttdii :D:d jakie tempy miałeś na standart?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 nom wyzylowana jak ttdii :D:d jakie tempy miałeś na standart??Temp : idle 38C stress 65C A po oc idle 40C a stress okolo 70C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...