byzik Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 (edytowane) Jak połączyć komp. stacjonarny z laptopem aby przenieść dane z komp.stacjonarnego na laptopa( proszę o instrukcję dla osoby mało oblatanej w tych sprawach) dzięki za szczegółowa opis. Edytowane 19 Lutego 2005 przez byzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Mozna to zrobic na wiele sposobób. Nawet nie napisales czy ten laptom ma port USb oraz sieciówke. Jesli ma to laczysz kompy skretka skrosowana za pomoca karty sieciowych. Drugi sposób to USB-Link do kupienia na allegro. Dosc drogi wiec rozwiazanie raczej odpada. Trzeci wariant to kabel LPT odpowiednio przerobiony i mozna sie połączyc poprzez bezposrednie polaczenie kablowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Ma porty USB Mam skrętkę skrosowaną. Na płycie na komputerze stacjonarnym mam dwie karty sieciowe, jedna podłączona pod neostradę i co mam dalej zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 No to jesli masz sieciowki i keblek cross-over konfigurujesz sobie siec wedlug tego artykułu. Pomijasz tylko krok udostepniania internetu: http://infojama.pl/sections2.php?op=viewarticle&artid=116 Komputer pierwszy konfigurujesz nastepująco (właściwości protokołu tcp/ip): Adres IP: 192.168.0.1 Maska: 255.255.255.0 Komputer drugi: Adres IP: 192.168.0.2 Maska: 255.255.255.0 I najlepiej zeby oba kompy nalezaly do tej samej grupy roboczej np. MSHOME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamu20 Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Jeżeli masz XP to możesz uruchomić kreatora konfiguracji sieci (jest on w "Moje miejsca sieciowe") - krok po kroku przeprowadzi Cie przez ten proces. Uruchamiasz go najpierw na pierwszym kompie jak zakończy działanie to na drugim. W ten sposób możesz udostępnić też łącze internetowe dla laptopa (ja tak mam z SDI) no chyba że masz neta przez LAN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...